Met de feestdagen in aantocht is het altijd weer de grote vraag… wat ga je voor cadeautjes geven? OHIMP heeft een aantal handige cadeaulijstjes voor je samengesteld die jouw zoektocht naar het perfecte geschenk heel makkelijk maakt. Hierbij 10 cadeautips voor de gadgetfreak.

Ben jij op zoek naar een cadeautje voor iemand die gek is op gadgets en technische snufjes? Misschien staat er in dit lijstje wel iets van zijn of haar gading bij. Ik heb een aantal suggesties in verschillende prijsklassen.

Cadeautip 1 – Vind sleutels makkelijk terug met de Tile bluetooth tracker

Ben jij op zoek naar een geinige gadget voor iemand die altijd zijn of haar sleutels/telefoon kwijt is? Dan komt de Tile goed van pas. Je maakt deze bluetooth tracker vast aan hetgeen wat je niet kwijt wilt raken, zoals een sleutelbos, rugzak of camera. Is het moment daar dat je iets kwijt bent? Open dan de gratis Tile-app op je smartphone om te zoeken. Als jij je binnen het bluetooth-bereik van 60 meter bevindt, maakt de tracker vanzelf een geluid zodat jij weet waar hij zich schuilhoudt. Hier te koop voor 34,99.

Tile bluetooth tracker

Cadeautip 2 – Touchscreen handschoenen

Altijd handig om te hebben voor de gadgetfreak: handschoenen waarbij hij/zij ook in de buitenlucht de telefoon kan bedienen. Dit soort handschoentjes zijn overal te koop: bij de HEMA bijvoorbeeld heb je hele fijne van fleece voor 8 euro.

Cadeautip 3 – Muziekkussen met ingebouwde speaker

Een superleuke gadget, dit kussen met een ingebouwde speaker. Je koppelt hem heel gemakkelijk aan je smartphone waarna je heerlijk in bed naar je favoriete muziek kunt luisteren. De speaker zit zo goed in het kussen verborgen dat je hem niet voelt tijdens het slapen. Ook handig als je een heftig snurkende partner hebt bijvoorbeeld. Te koop bij de online cadeauwinkel ditverzinjeniet.nl voor 17,95 euro.

muziek kussen

Cadeautip 4 – Klik-aan-klik-uit stekkers van de Action

Met ‘slimme stekkers’ maak je elk gewenst elektrisch apparaat in huis slim. De set van de Action is ideaal om met de afstandsbediening je verlichting in huis bijvoorbeeld te bedienen. Ze werken perfect (ik spreek uit ervaring) en een set met 4 stekkers kost rond de 8 euro (kan zijn dat ik een aanbieding had, maar veel duurder zal de set niet zijn).

Cadeautip 5 – suggesties voor de Apple fan

Ben je op zoek naar cadeautjes voor een Apple liefhebber? Dan maak je hem of haar vast erg blij met een Apple Watch. Het meest handige aan de Apple Watch vind ik de verschillende sportfuncties. Vooral de zgn. circles, waarmee je up-to-date blijft van je dagelijkse bewegingen en je hartslag vind ik super.  Verder kun je met de watch bijv. de camera van je iPhone bedienen, handig voor selfies. En met de watch mis je gelijk geen enkele e-mail, WhatsApp of sms meer. Een uitgebreide en goede review lees je op iCulture. De Apple Watch is te koop vanaf 369,- euro.

Apple AirPods review

Een ander technisch snufje van Apple zijn de AirPods. Je hebt vast al eens over deze bluetooth oortjes gehoord? Ze worden ook wel vergeleken met de opzetstukken van elektrische tandenborstels. Waar of niet, het zijn echt superfijne oortje die perfect blijven zitten. Ik heb er hier meer over geschreven.

Cadeautip 6 – noise cancelling koptelefoons

Met noise cancelling worden omgevingsgeluiden door je headset weggefilterd, waardoor je extra lekker kunt luisteren naar muziek. Ik vind noise cancelling heerlijk in het vliegtuig of in de trein. Met deze 2 noise cancelling headsets heb ik hele goede ervaringen:

Met de Sony WH-H900N ervaar je volledige bewegingsvrijheid terwijl je naar een gedetailleerd geluid luistert. Via bluetooth verbind je deze hoofdtelefoon draadloos met een smartphone of laptop. De koptelefoon kun je bedienen door over het rechteroor de wrijven of te tikken. Verkrijgbaar in prachtige kleurtjes.

Sony Headset

Met de Bose QuietComfort 35 II luister je draadloos naar je favoriete muziek. Koppel de hoofdtelefoon via bluetooth of NFC aan je smartphone of tablet. Dankzij de ingebouwde Google Assistant bedien je de hoofdtelefoon met je stem. Hierdoor hoef je jouw telefoon niet uit je zak te halen. Door de actieve noise cancelling functie heb je geen last van omgevingsgeluid, zoals het geraas van de trein of het lawaai van een vliegtuigmotor.

Cadeautips 7 – cases, kabeltjes en standaards

  • Bij IKEA koop je voor 9,95 een hele mooie kookboek standaard van hout, waar je perfect je iPad op kunt leggen. (Tip: de standaard ligt op de keukenaccessoire afdeling van Ikea, vrijwel gelijk in het begin).
  • De oplaadkabeltjes bij de Action mogen dan wel lekker goedkoop zijn, 9 van de 10 keer zijn ze binnen een week kapot. Ik heb hele goede ervaringen met de kabeltjes van H&M, voor 7,95 euro.
  • Online zijn er volop leuke en handige hoesjes voor telefoons en iPads te koop. Ik vind dit hoesje heel handig, waar je gelijk geld, bonnetjes en pasjes in kwijt kunt.
  • Deze flexibele houder om je telefoon of iPad in vast te klemmen is perfect voor bij je bed (Netflix!! ;-)) Maar ook ideaal bij het maken van selfies. Te koop vanaf 14,95 euro bij Ditverzinjeniet.nl

kikkerland smartphone houder

Cadeautip 8 – bluetooth speaker van Ultimate Ears

Hier in huis staat in praktisch elke kamer een box van Ultimate Ears. Je hebt verschillende modellen: UE Megaboom, UE Boom, UE Wonderboom en UE Roll. Het nieuwste model is de Ultimate Ears Boom 3. Het stof- en waterdichte ontwerp van deze speaker blijft zelfs drijven. Hierdoor neem je hem gemakkelijk mee naar een strand of zwembad. Dankzij het draadloze bereik van 45 meter bewaar je jouw smartphone probleemloos op een droge plek. De accuduur van 15 uur zorgt ervoor dat je de hele middag en avond onafgebroken naar muziek luistert. Hier te koop bij Coolblue.

Cadeautip 9 – een handige én leuke USB hub/stick

Wie van gadgets houdt heeft vast veel op te laden. Met een USB hub kun je heel handig verschillende apparaten tegelijk opladen. Ik vind deze heel erg leuk, te koop voor 8,95 euro.

usb hub

Cadeautip 10 – laptop rugzak van Rains

Misschien ken je het merk Rains al van de hippe en kwalitatieve regenjassen? Ze hebben ook prachtige rugtassen, die natuurlijk helemaal waterdicht zijn. De Rains Backpack is een handige rugzak voor naar school of werk. Er is voldoende ruimte voor A4-documenten, je lunchpakket en een laptop van maximaal 15 inch. Aan de achterzijde zit een klein vakje voor bijvoorbeeld je telefoon. Handig, want zo heb je hem snel bij de hand en zit hij veilig opgeborgen. Met de verstelbare schouderbanden maak je de tas eenvoudig op maat, zodat je hem comfortabel draagt. Daarnaast is de tas gemaakt van waterdicht materiaal, zodat je spullen ook goed beschermd zijn tijdens een regenbui. De prijs voor deze rugtas vind ik heel erg meevallen: 63,95 euro en hier te koop.

rains rugtas

Heb jij nog cadeautips voor de gadgetfreak? Ik lees ze graag.