Apple AirPods review

Ben jij een fanatieke Apple gebruiker? Dan zijn de AirPods vast niet aan je voorbij gegaan. Zoals je van Apple kunt verwachten, is het gebruik ervan kinderlijk eenvoudig en het design om door een ringetje te halen. Om deze 5 redenen is OHIMP fan van de AirPods.

De AirPods zijn al vergeleken met opzet-tandenborstels, golfclubs, föhns, e-sigaretten en allerlei andere gekkigheden. Ok, het zijn misschien niet de allermooiste oordopjes, maar voor Apple-gebruikers zijn ze superhandig.

5 voordelen van de Apple AirPods

  1. De AirPods zijn volledig draadloos. Gedoe met snoertjes als je je jas aan wilt trekken is voorbij. En ook je lange haren uit je nek halen gaat moeiteloos zonder dat je oortjes uit je oor vliegen. Daar komt bij, de AirPods blijven goed zitten, beter zelfs dan oude-vertrouwde EarPods.
  2. Ze zijn heel makkelijk te koppelen met al je Apple-apparaten. Als je de AirPods uit het doosje haalt en de klep opent zijn ze meteen klaar om te koppelen. Ook het switchen tussen bijv. je MacBook en iPhone gaat heel eenvoudig.
  3. Als je een oortje uit je oor haalt terwijl je muziek afspeelt dan pauzeert het geluid automatisch. Doe je het oortje weer terug in je oor dan speelt de muziek gewoon weer verder.
  4. De AirPods hebben een lange batterijduur dankzij het meegeleverde opbergdoosje, dat gelijk een batterij voor de AirPods is. Je kunt, als dit doosje volledig is opgeladen, tot wel 6 keer je AirPods weer op 100% krijgen.
  5. Door 2 keer op een oortje te tikken kun je met Siri communiceren. Op die manier kun je muziek harder en zachter zetten en naar het volgende nummer gaan. Heb je een Apple Watch dan is de werking van de AirPods helemaal fijn. Je kunt eenvoudig via de Muziek-app liedjes kiezen en afspeellijsten selecteren. En met de Digital Crown pas je het volume aan.

Apple AirPods - 5 reasons why

De techniek staat voor niets!

In de AirPods zit een zgn. W1 chip. Deze chip is door Apple zelf ontwikkeld en heeft heel veel handige functies.

  • De AirPods weten of de oordopjes in je oor zitten en pauzeren de muziek automatisch zodra je ze eruit neemt.
  • De AirPods weten wanneer je praat. Ze schakelen dan de microfoon in om bijvoorbeeld te kunnen dicteren.
  • AirPods kunnen het achtergrondgeluid filteren als je praat, zodat je stem beter hoorbaar is.
  • Als je tweemaal op de AirPods tikt schakel je Siri in. Vervolgens kun je opdracht geven om het geluidvolume aan te passen.
  • Je kunt de AirPods door de W1 chip koppelen met meerdere apparaten. Open het opbergdoosje van de AirPods en ze koppelen automatisch met het apparaat dat je op dat moment in gebruik hebt.

Check dit filmpje voor de volledige uitleg van de Apple AirPods.

https://youtu.be/RdtHX15sXiU

Meer weten over de Apple AirPods

Op iCulture staat deze eerlijke en duidelijke review. De AirPods kun je uitproberen in de Apple Stores. Een zoektocht online doet me uitkomen bij CoolBlue waar ze 155,- euro kosten.