De soupmaker stond al tijden op mijn lijstje. Want hoe handig: doe de ingrediënten in de mengkom, laat het apparaat 30 minuten z’n werk doen en klaar is je eigengemaakte, verse soep!! 

Ik ben DOL op soep en met de soupmaker denk ik dat er minimaal 4 keer per week soep op het menu staat. Trouwens, mijn nieuwe apparaat kan ook nog eens heel handig ingezet worden voor smoothies, jams, sauzen en crushed ice!

Het gemak van een soupmaker

Mijn soepmaker is van het merk Andrew James en heb ik via De Slowcookery, een webwinkel waar ze ook veel slowcookers verkopen. De slowcooker en soupmaker staan beiden voor groot gemak in de keuken. Het bereiden van maaltijden met deze apparatuur staat garant voor eenvoud. Echt, het is een kwestie van ingrediënten snijden en laat het apparaat verder de klus maar klaren. De soup maker zorgt niet alleen voor hete soep, maar mengt zelfs alle ingrediënten voor je, tot een gladde soep of een soep met net wat meer consistentie.

recept voor de soepmaker

Mijn eerste soeprecept:

Op donderdagochtend 10.15 uur wordt het apparaat bezorgd. Ik kan niet wachten om mijn eerste soepje te maken en ik zweer het, om 11.30 uur* staat er naast mijn MacBook een dampend bord met verse soep. Ik heb gewoon wat ingrediënten bij elkaar gezocht die ik nog had liggen en het resultaat mag er wezen!

*Voor soep mag je mij wakker maken 😉

soupmaker

  • 1 zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 ui, in grove stukken gesneden
  • 2 gesneden teentje knoflook
  • een gele paprika, in grove stukken gesneden
  • blikje tomatenblokjes (400 gr.)
  • 1 bouillonblokje
  • 2 kopjes water
  • ter garnering: Boursain (of andere kruidenkaas), wat peper/zout, blaadje basilicum

Qua bereiding is het dus een fluitje van een cent. Je doet alle ingrediënten in de kom van de soupmaker en na een half uurtje heb je een fantastisch verse en gezond soepje!

Wil jij ook de Andrew James soupmaker?

Qua prijs vind ik het heel erg meevallen. Het model dat ik heb heeft een glazen kom, 9 verschillende functies en kost 89,95 euro.

Ik ben benieuwd, wat voor ingrediënten zou jij combineren om een heerlijke soep te maken?

review: soupmaker Andrew James