Een gadget freak, that’s my middle name. Het begon al op jonge leeftijd met de voorliefde voor de knopjes op onze stereo installatie.  Gadgets… yummie. De Apple watch stond dan ook zeer hoog op mijn wishlist en inmiddels heb ik er een! In deze Apple Watch blog lees je waarom ik er zo blij mee ben…

Wat ik zo geweldig vind is dat ik me realiseer dat dit de Apple Watch 1.0 is en dat er nog zoveel ontwikkelingen gaan volgen. We staan gewoon aan de wieg van een nieuwe Apple revolutie. Over 10 jaar kan ik zeggen dat ik die enorme kast van een Apple Watch 1 destijds al om mijn pols had 😉

Mijn 5 meest gebruikte features (naast natuurlijk gewoon de tijd aflezen):

1) De activiteiten app

De Apple Watch meet alle manieren waarop je beweegt: of je nu de hond uitlaat, de trap oploopt of een workout doet. Zelfs je hartslag wordt gemeten, door een sensor op de achterkant van het horloge  (vind ik echt superinteressant). De activiteiten-app geeft een eenvoudig overzicht van je dagelijkse bewegingen, in drie ringen. Bewegen toont hoeveel calorieën je hebt verbrand. Trainen geeft aan hoeveel minuten je je stevig hebt ingespannen. Maar het allerleukste vind ik de staan ring, waarbij je telkens een signaal krijgt als je te lang gezeten hebt. Handig als ik een pittige zit- & vergaderdag op kantoor heb, maar ook als ik op citytrip in Berlijn ben, zoals hier (bij 3.50 minuten), en veels te lang in mijn strandstoel blijf hangen:

Meer over activiteiten op de Apple Watch lees je hier.

2) Notifications

Op je iPhone kun je instellen wat voor notificaties je op je Watch wilt ontvangen: belangrijke e-mails, afspraken vanuit je agenda, sms’jes, whatsappjes of bijv. de nieuwste update van de bekende Instagrammer die je volgt. E-mail en whatsapp beantwoorden lukt trouwens nog niet, maar wel straks met de Watch iOS 2.0 die in de herfst uitkomt.

Het is natuurlijk iets persoonlijks, maar ik vind het echt prettig dat ik “always on” kan zijn.

3) He Siri!

Zo leuk, je zegt tegen je Apple Watch “He Siri, wat voor weer wordt het morgen”, en je krijgt het gewoon te zien. Zo kun je Siri allerlei opdrachten geven, maar ik moet eerlijk bekennen… Siri is af en toe best koppig en doet niet altijd wat ik vraag 😉

4) Gluren via de camera van je iPhone

Hilarisch: ik zet mijn iPhone onopvallend neer met de camera gericht op Mia. Dan ga ik naar boven en via de camerafunctie van de Apple Watch kan ik vervolgens de camera op mijn iPhone “controllen”! Hier maak ik natuurlijk geen misbruik van, maar grappig is het wel 😉
apple watch blog

5) Diverse app’s

Heel veel apps die je op je telefoon hebt staan zijn ook geschikt voor gebruik op de Watch. Denk bijv. aan Shazam. In de auto hoef je bij een mooie song op de radio niet naar je telefoon te zoeken maar zeg je “He Siri, open Shazam”. En de rest wijst voor zich.

Op dit moment ben ik Weather Nerd aan het uitproberen. Een app die heel veel over het weer weet en hier vele verschillende bronnen voor raadpleegt. Werkt super op de Apple Watch!

Heeft deze Apple Watch blog jou geïnspireerd?

Ik ben benieuwd, zou het ook iets voor jou zijn… de Apple Watch? Ik heb mijn Apple Watch nu 2 maanden en elke dag ontdek ik wel een nieuwe handigheid. Zou ik bijvoorbeeld mijn hardlopen weer helemaal “up and running” kunnen krijgen met behulp van mijn Watch? Ik ga het de komende tijd proberen en houd jullie ondertussen op de hoogte.

Als jij een Apple Watch zou hebben, waar zou jij hem dan voor gebruiken?
Of heb je er al een? Dan ben ik erg benieuwd wat jij er zo fijn aan vindt.

Deze infographic laat tot slot nog het gebruik wereldwijd zien:

apple watch infographic