Sinds de introductie van de Apple AirPods loop ik ermee weg, letterlijk. In het begin werd ik nog met argusogen aangekeken, maar inmiddels is iedereen aan AirPods gewend en blijkt het zelfs een statussymbool geworden te zijn.

De oortjes waren gedoemd om in de goot te verdwijnen, want zulke dingen zouden echt niet goed in je oren blijven zitten. En bovendien, wie gaat er nou in godsnaam met opzetstukken van elektrische tandenborstels in z’n oor lopen?! Twee jaar lang waren de Apple AirPods het mikpunt van spot maar, het tij is gekeerd en de AirPods hebben de wereld veroverd.

AirPods all over the world

Illustration: Rebecca Zisser/Axios

De Apple AirPods gaan viraal

Om het virale effect van de AirPods te meten heeft de site AboveAvalon gekeken in Google Trends. Zoals je kunt zien werd er in de jaren na de lancering nog niet bijzonder veel gezocht in Google op AirPods. Maar zie je de piek, rond de kerst van 2018? Miljoenen mensen over de hele wereld hebben AirPods cadeau gegeven en gedaan in die periode.

AirPods viraal

Van Diana Ross tot de burgemeester van New York, van Miley Cyrus tot Bonnie (en Mia) Dubois… de AirPods zijn een hele gangbare gadget in het straatbeeld en daaromheen geworden. Zoals je van Apple kunt verwachten is het gebruik ook zo kinderlijk eenvoudig. Echt, als ik het kan…

Apple Airpods review

Echt of nep?

Pubers en millenials zijn fanatieke dragers van de AirPods. En omdat ze niet echt goedkoop zijn (159,- euro) zijn ze ook nog eens een waar statussymbool onder de jongeren geworden. Uiteraard wilde Mia ook een paar, dus ik dacht ik koop voor haar gewoon een paar neppers, eens kijken wat de verschillen zijn. Nou, dat kan ik je afraden hoor. De nep-exemplaren vallen geheid wel uit je oren, daar waar de echte Apple Airpods gewoon keurig blijven zitten (geloof me). En dan de manier van opladen?! Over de geluidskwaliteit nog maar te zwijgen.

Waarom ik met de AirPods wegloop?

Nou ja, wegloop… ze zijn ook ideaal om mee te chillen hoor. Zoals hier bij ons strandhuisje. Op de Fatboy met zicht op zee luister ik naar een muziekje of – ook ideaal – naar een luisterboek via Storytel.

Apple Airpods 2.0

Ik draag de nieuwe AirPods 2.0, die ten opzichte van de AirPods 1.0 het voordeel hebben dat de case draadloos oplaadbaar en dat je Siri ermee kunt gebruiken. Dat er geen snoertje aan deze oortjes zit is heel misschien in het begin even wennen, maar daarna wil je niet anders meer. En de “oude” AirPods, daar heb ik Mia blij mee gemaakt 😉

Apple AirPods, tandenborstels of toch gewoon fijne dingen

apple Airpods 2.0 review