Als je op vakantie naar de Verenigde Staten gaat, dan heb je een ESTA reistoestemming nodig. Wat dat is en hoe het werkt, dat lees je hier. Ik vertel je ook graag meer over mijn 3 reizen naar Amerika.

Reizigers naar de Verenigde Staten hebben een ESTA nodig. Ik sta er straks uitgebreid bij stil maar in dit duidelijke filmpje krijg je al een heel goed idee:

Mijn 3 Amerika reizen (so far)

Amerika is een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Het land vind ik geweldig, afgezien van de politieke issues natuurlijk. Ik ben er nu drie keer geweest en dat vind ik eigenlijk nog veel te weinig. Och wat zou ik graag een lange roadtrip door dit land maken. In een grote camper of nog beter, een oldtimer, de Route 66 afrijden bijvoorbeeld.

Roadtrip route 66

Bron afbeelding
Bron hoofdafbeelding

Dit zijn mijn 3 Amerika reizen so far:

Reis 1: Caribbean Cruise, Miami en de Florida Keys

Een tijdje terug maakten Mia en ik een roadtrip over de Florida Keys. Ik vond dat geweldig! Mia had het eerlijk gezegd een beetje te warm. Maar, ik zelf zou zo weer gaan!

Florida Keys roadtrip for dummies

Alleen reizen is voor mij net als het lezen van een boek: liever niet 2x hetzelfde. Er is immers nog zoveel meer te ontdekken.

Na de roadtrip over The Keys verbleven we nog even in Miami om vervolgens op een giga cruiseschip te stappen om 7 dagen lang de Caribbean te verkennen.

Cruise tips for Dummies (en veel foto’s)

Reis 2: New York

Toen Mia haar basisschool periode afsloot, en zich opmaakte voor het middelbare school avontuur, zijn we met z’n tweeën een weekje naar New York gegaan. Ook al zo leuk!

New York voor Dummies: dag 1 & 2

We hadden ons voorgenomen om als locals te leven. Maar dat gaat natuurlijk niet in een stad waarin zo enorm veel te zien is. Het enige dat we gedaan hebben wat een New Yorker ook zou doen is naar de kapper gaan en naar een wedstrijd van de New York Yankees. Dat was echt ge-wel-dig. Je leest er hier meer over.

Reis 3: roadtrip Highway 1 | van San Francisco naar Carmel by the Sea

Toen Mia in de herfstvakantie met haar vriendinnetje op vakantie ging, besloot ik om in m’n uppie een roadtrip over Highway 1 te maken. En daar heb ik allesbehalve spijt van! Weer zo’n bestemming waar ik eigenlijk nog wel een keertje naartoe wil.

Road trip Highway 1: San Francisco – Bixby Bridge

Naar Amerika? Niet zonder ESTA

Ben jij ook van plan om naar de Verenigde Staten af te reizen? Vergeet dan niet om je ESTA reistoestemming te regelen. Als je de Verenigde Staten wilt inreizen door de lucht of over zee en inwoner bent van een land dat onder het Visa Waiver Program valt, dan ben je verplicht een Electronic System for Travel Authorization (ESTA reistoestemming) aan te vragen. Nederland en België vallen ook onder het Visa Waiver Program.

Ook goed om te weten:

  • De ESTA is alleen bedoeld voor tijdelijke zakenreizen of toeristische bezoeken van maximaal 90 dagen.
  • Een ESTA reistoestemming is ook nodig wanneer je in de VS bent op doorreis (ook al verlaat je de luchthaven niet).
  • Stel je wilt langer in de USA verblijven, dan heb je een visum Amerika nodig.
  • Een ESTA reistoestemming is 2 jaar geldig of totdat je paspoort vervalt. Stel dat je na de aanvraag een nieuw paspoort krijgt, dan dien je dus een nieuwe ESTA aan te vragen.
  • Ook dient je paspoort geldig te zijn tot zolang je verblijf in de VS duurt.
  • Tijdens de geldigheidsperiode van de ESTA mag je zo vaak als je wilt naar de VS reizen.
  • Maar je mag dus maximaal 90 dagen per bezoek in de VS verblijven. Dagen die je aansluitend verblijft in Canada of Mexico tellen overigens ook mee binnen de genoemde 90 dagen.

Tip: laat je ESTA reistoestemming regelen door eVisa application services

Alledrie de keren dat ik naar de Verenigde Staten ben gegaan heb ik een ESTA moeten regelen. De eerste keer had ik echt geen flauw idee wat het was en hoe ik het moest aanvragen. Het risico lopen dat ik Amerika niet binnenkwam wilde ik natuurlijk ook niet lopen. Ik heb de aanvraag uit handen gegeven aan eVisa, zij verzorgen de ESTA reistoestemmingen voor Nederlanders en Belgen die reizen naar Amerika of Canada. De ESTA aanvraag is zo geregeld en de kosten (25 euro p.p.) kun je bijv. gewoon via iDeal of creditcard betalen.

Ben jij al eens naar de Verenigde Staten op vakantie geweest? Hoe heb jij je ESTA geregeld?