De kers op de taart van ons tripje New York: de honkbalwedstrijd van de New York Yankees tegen de Los Angeles Angels.

Niet dat we nou zulke enorme honkbal fanaten zijn – integendeel – maar wij willen wel echt die Amerikaanse sfeer proeven die we eigenlijk alleen maar kennen uit de film. Daarom gaan wij naar deze baseball match.

Hoe kun je naar een wedstrijd van de New York Yankees gaan? Lees maar…

Oei wat is het koud. Gelukkig verkoopt de souveniershop prachtige Yankee sokken (die wij anti-hipster maar wel hardcore-fanachtig over onze pijpen heen omhoog trekken) en warme wijsvinger”wanten”. Nu nog onze 10-dollar emmer butter-salted popcorn scoren… And let the game begin! Waarom gaat iedereen nu opeens staan? Juistem, we zingen heel serieus en toegewijd het Amerikaanse volkslied, en iedereen doet mee. Verrek wat lijkt die vent achter ons op m’n vader. Can’t stop looking, hij zal wel denken 😉

Amerikaanse volkslied

Nu begint de wedstrijd van de Yankees dan echt. De emmer popcorn is half leeg maar niet getreurd: de verkopers (valt mij op dat het best oude mannen zijn, doen ze dit in ruil voor een seizoensticket?) zijn van alle markten thuis: warme chocomel, Budweiser, suikerspinnen en de zakken chips vliegen je letterlijk om de oren. We kijken onze ogen uit. (kijk maar eens mee) Hier zijn dan de echte Amerikanen, in alle soorten en maten. Op het grote scherm zien we zo nu en dan een flits van de orgelspeler die live het Yankees publiek opzweept met bekende tunes. Mia en ik klappen naar hartelust mee, juichen, maken selfies en hebben de allergrootste lol met onze wanten… Helaas helpt het de Yankees geen stap verder: zij verliezen met 0-1.

New York Yankees verkopers

In de Bronx nemen we onze 3 trams naar huis. Verdwalen. Nemen een taxi. En eindigen uiteindelijk moe en voldaan in ons bedje.

Ik kan me zomaar voorstellen dat jij ook wel in bent voor zo een superleuk “all American dream”  sportavontuur? Ik heb mijn tickets voor de Yankees van tevoren gekocht bij David van Sportsafaris. Gaf mij een veilig gevoel om ze bij een erkend bureau in Nederland te kopen. Honkbal is heel goed betaalbaar (vanaf 35 euro). Basketbal is veel duurder (ik meen vanaf 300 euro). Davids’ service gaat verder dan alleen het regelen van de tickets: ik kreeg uitgebreid advies en zelfs een routebeschrijving met tips. Desgewenst ook georganiseerde trips icm overnachting ed!

orgelspeler New York Yankees

 

Verslag New York dag 1 & 2

Verslag New York dag 3 & 4

Vliegen naar New York? Eitje…

New York, here we come!!