Wist je dat vliegen naar New York echt een eitje is?! En dat zegt een vliegangstmiep hè… Mia en ik deden zelfs een hardcore versie met tussenstop Parijs (dat is echt alleen maar opstijgen en landen).

Onze route: van Schiphol naar Parijs – Charles de Gaulle met Air France. En van Charles de Gaulle naar New York – Newark met Delta Airlines. Helemaal niks op aan te merken. We werden compleet volgepropt en drinken was er in overvloed. Die 7,5 uur vliegen vloog voorbij, mede dankzij de tv schermpjes met touchscreen die elke passagier in de stoel voor zich had. Super-de-luxe. Ik keek August: Osage County, met Merel Streep en Julia Roberts (wat een vreselijke film zeg) en Saving Mister Banks waarin Tom Yanks (ehh Hanks) Walt Disney speelt en Emma Thompson de schrijfster van Mary Poppins (ik vond dit best een lekkere vliegfilm). Ook deden Mia en ik een multiplayergame potje schaak waarbij ik vet werd ingemaakt.

Turbulentie reflex

Kijk aan turbulentie doe je natuurlijk niets. Net zoals dat ik ook niets kan doen aan de reflexen die ik dan vertoon: handen voor mijn ogen slaan en knieën optrekken. Natuurlijk probeer ik een stoere moeder te blijven; “ik doe alleen maar even wat buikspieroefeningen Mia, er is niets om je zorgen over te maken”. Mia toont zich uiterst stoer: “Maakt niet uit mam, ik vind het ook een beetje eng”, en kijkt rustig haar filmpje verder.

Fit tijdens het vliegen

Ik heb een zgn. vitamin booster op Schiphol gekocht: FlyFit. Het zou moeheid moeten voorkomen en je huid “nourishen”. Wij vinden het lekker en ik moet zeggen, het lijkt nog te werken ook (geen oog dicht gedaan…)

We zijn geland en gaan alle aangeboden adviezen direct ter harte nemen:

  • Lekker doorlopen dan sta je voorin de rij om Amerika binnen te komen. Check
  • Je wordt onbeschoft behandeld door de douanier, hoe aardig je ook doet. Check
  • Zorg vervolgens dat je snel bij de koffers bent. Check (dubbelgeluk als je koffers dan ook nog eens als tweede en derde de band oprollen!)
  • Boek van tevoren een transfer naar je accomodatie. Check
  • Dan weet je tenminste direct wat je kwijt bent…. Check Wij betalen 51 dollar extra aan tol, tip en “transferplus”.
  • Controleer of je taxichauffeur verder wel betrouwbaar is door je telefoon op de achterbank te laten liggen en af te wachten of hij deze een half uur later terug komt brengen. CHECK! (Sukkel… ik dan he).
  • Ga bij aankomst gelijk slapen en kom van je jetlag af. Dubbelcheck (van 19.00 uur tot 9.00 uur (plaatselijke tijd) geslapen).
  • Wakker worden doe je vervolgens door de dag te beginnen met een dansje en een lach. Check
  • Starbucks en een stuk of wat ibu’s doen de rest. Check

New York, we zijn klaar voor je!!!

vliegen New York

 

Verslag New York dag 1 & 2

Verslag New York dag 3 & 4

Naar de Yankees in New York

New York, here we come!!