Cruisen door de USA is altijd een droom van me geweest. Heel Amerika wil ik verkennen, van Highways tot bergweggetjes. De eerste road trip heb ik sinds kort in de pocket! Mijn “road trip highway 1”, vanaf het uiterste puntje in San Francisco tot aan de Bixby Bridge,  voorbij Santa Cruz. Ik kan je verklappen, ik ga terug!

Dit is deel 1 van de must-see stops langs Highway 1 in Californie. Deel 2 – met Carmel-by-the-Sea, de Bixby Bridge en Santa Cruz lees je hier.

Hier zie je de route die ik rij. Google Maps vertelt me dat ik over dit stukje slechts 3 uur ga doen, maar die weet natuurlijk niet dat ik om de haverklap stop om van de adembenemend mooie omgeving te genieten.

Verder is Google Maps echt mijn steun en toeverlaat tijdens deze trip. Ik heb er alle must-sees voor onderweg op uitgezocht en ik gebruik hem als navigatie.

Nog zo een steun en toeverlaat: mijn DIKKE VETTE jeep!

Moet je kijken wat een plaatje. “He Jeep, waar ga je naartoe met dat vrouwtje?” Nou, die road trip Highway 1 doen dus.

rent a car - Sunny Cars - OHIMP

De Jeep heb ik geregeld via Sunny Cars in Nederland, een veilige organisatie die alleen maar de beste afspraken heeft met erkende autoverhuurders in het buitenland. Je bent standaard all-inclusive verzekerd en mochten er problemen onderweg zijn, dan staat er 24/7 Nederlandse assistentie voor je klaar.

Ik reis alleen, dus die veiligheid en zekerheid heb ik wel nodig…

Daar komt bij: de slogan van Sunny cars is ” rent a smile”… alleen daar val je toch al voor? 😉 En kijk eens wat een mooie letters “mijn” Jeep in z’n kenteken heeft staan?

Daar gaan we: 

  • Drinken – check
  • Energy bars – check
  • Een appel – check
  • Selfiestick – check
  • Volle iPhone6Splus (+ reservecamera) – check
  • money – check

Road trip Highway 1 - OHIMP

Road trip Highway 1… let’s do it!

De eerste stop: Lands End, San Francisco

Lands End is een park in het uiterste noord-westelijke puntje van San Francisco. Het gebied bestrijkt heel wat kilometers en kent ontzettend veel mooie plekken met uitzicht op zee. Met de Jeep rij ik naar verschillende highlights.

Dit is bij Lands End Trail – Eagle Point, met geweldig uitzicht op de Golden Gate Bridge.

Bij Lands End kun je verschillende hiking routes wandelen. Ik kom heel veel wandelaars tegen, maar toch voelt het alsof er niemand is. Het is er zo adembenemend mooi.

Een stuk westelijker gelegen in Lands End ligt Sutro Baths Beach, met prachtig uitzicht op de Seal Rocks.

De volgende stop: Half Moon Bay

Langs High Way One barst het van de “pumpkin farms”. Het is Halloween tijd als ik er rijd en overal langs de weg hebben boeren hun mooiste pompoenen uitgestald. In Half Moon Bay is zelfs een jaarlijks pompoenfestival en draait alles om de grootste, lekkerste en mooiste pompoenen.

 Next stop: San Gregorio State Beach

Kijk ik naar links, dan zie ik dit…

En kijk ik naar rechts, dan zie ik dit…

Is dit echt Aarde? Ik vind het allemaal zo prachtig!
Bean Hollow State Beach is de volgende stop

Tussen de stops zit telkens hooguit een kwartier. En dan hou ik me nog in! Ik wil elk paadje dat ik tegenkom wel opwandelen om de boel te gaan verkennen. Ik heb geluk. Het is ontzettend rustig op Highway One en je kunt er met gemak overal je auto parkeren.

Bean Hollow State Beach is verlaten. Je snapt het niet toch? Moet je kijken wat een pracht. Ik zou hier wel mijn strandhuisje willen zetten 😉


  
  

Pigeon Point Light House

Hijskranen, schoorstenen en vuurtorens… Ik ben er dol op! De Jeep parkeer ik voor de deur. Pigeon Point Light House is een vuurtoren die al dienst doet sinds 1871. Je kunt er trouwens ook overnachten, niet op de vuurtoren zelf, maar wel in de huisjes eromheen.

  

Op de planning staat als volgende stop… Santa Cruz!!

Lees hier verder, anders blijf je scrollen… En check vooral ook even de korte video met het gezellige muziekje 🙂

Ook laat ik zien hoe geweldig het uitzicht bij de Bixby Bridge is en hoe leuk Carmel-by-the-Sea is, waar Clint Eastwood nog burgemeester is geweest.

Alles over mijn San Francisco en Highway 1 avonturen lees je in de volgende artikelen: