Road trip Highway 1 - OHIMP
Wat mij opvalt op deze roadtrip langs de Californische kust is dat het weer enorm veranderlijk is. Het ene moment sta je te vernikkelen in de regen om jezelf een kwartier later weer koelte toe te wapperen onder een boom. Zon, mist en wolken wisselen elkaar moeiteloos af. En dat levert mooie plaatjes op!

Dit is het tweede deel van mijn roadtrip door de USA, met de must-see stops langs Highway 1. Het eerste deel met onder andere Lands End in San Francisco lees je hier.

In het eerste deel “Road trip Highway 1” heb ik maar liefst 35 foto’s geplaatst! Ik kon simpelweg geen keuze maken welke ik met jullie wilde delen…

Must-see stops Highway 1: Carmel-by-the-Sea

Eigenlijk wilde ik Carmel overslaan om linea recta naar de Bixby Bridge te tuffen. Maar zoals dat gaat bij autoritten, die werken op je blaas.  Carmel-by-the-Sea it is. En ik had het niet willen missen!

Dit stadje staat bekend om z’n hondvriendelijkheid en gekke wetten: zo is het er verboden om hoge hakken te dragen vanwege de vele kleine keitjes en onregelmatige bestrating. Geen zorgen als je toch hooggehakt door Carmel trippelt. Je krijgt geen bekeuring maar wordt wel naar het stadhuis gestuurd om een gratis vergunning voor lopen met hakken op te halen. Deze wet bestaat al sinds de jaren 20!

Aan het strand bij Carmel zie je de meest prachtige bomen.

Carmel-by-the-Sea is heerlijk chique. Ik slenter er rond en geniet van de etalages vol met “local art” en luxe artikelen. Bij de plaatselijke makelaar moet ik even slikken van de prijs van dit tuinhuisje…

In een straat net achter het centrum zie ik een mooi pitoresk hotel met zonnige tuin. Ik geniet er van een “Bernardus Chardonnay” en op het moment van schrijven kom ik erachter dat ik in de Cypress Inn zat en dat niemand minder dan Doris Day eigenaresse van dit hotel is! Vandaar al die zwart wit foto’s van haar aan de muren 😉

Helemaal in de mood ga ik door naar de volgende “must-see stop Highway 1”: de Bixby Bridge!

  De Bixby Bridge is gebouwd in 1932 en is sindsdien een van de meest gefotografeerde bruggen van Californië. Ook ik ga helemaal los, moet je kijken van een mooie vormgeving en prachtige ligging:

“Sir, could you take a picture of me, my jeep en The Bridge?”

Ik vraag het aan een druk fotograferende Aziatische man die samen met zijn reisgenoot ook van de omgeving aan het genieten is. Het leukste aan deze foto vind ik de reisgenoot op de achtergrond, die glunderend staat toe te kijken 😉

must-see stops Highway 1 - Bixby Bridge - OHIMP

Na de Bixby Bridge rij ik terug naar een geweldige must-see stop aan Highway 1: Santa Cruz

Over Santa Cruz vertel ik binnenkort op OHIMP nog veel meer. Ik blijf er 2 nachten en heb het er heerlijk. Hier vast een voorproefje van het uitzicht van mijn hotelkamer en de pier:
  

Zin in meer Amerika adventures:

Alles over mijn San Francisco en Highway 1 avonturen lees je in de volgende artikelen:

[map id=”18″]