Supersimpel, supergezond en superlekker! Check dit receptje voor een heerlijk appeltaart smoothie.

De laatste tijd probeer ik weer een beetje te variëren met smoothies. Sinds een heeeele lange tijd start ik de dag met een ontbijtsmoothie die bestaat uit: water, banaan, diepvriesfruit en havermout. Hartstikke vullend en echt een prima start van de dag. Maar… wel een beetje saai om dag in dag uit dezelfde smoothie als ontbijtje te nemen. Ik varieer nog wel een heel klein beetje. Soms kies ik voor amandelmelk in plaats van water. En qua diepvriesfruit wissel ik frambozen, blauwe bessen en mango met elkaar af. O, en in de zomer heb ik aalbessen en vijgen uit de tuin!

Na het blenden van de ontbijtsmoothie giet ik hem in een thermosfles en neem hem mee naar waar ik ook wezen moet.

Handige tips voor voedzame smoothies vind je ook hier:

5 tips om een voedzame smoothie te maken

Op Pinterest komen de allerlekkerste smoothies voorbij. Ik kies altijd voor gezonde versies en zo kom ik terecht bij deze appeltaart smoothie, via FocusonFoodies.nl. Er gaan – net als in appeltaart – naast appel, ook noten en rozijnen in. Deze combinatie aangevuld met water (of eventueel amandelmelk) zorgen voor een heel goed ontbijtje.

Ingrediënten voor de appeltaart smoothie

(Voor 1 grote of 2 kleinere glazen)

  • 1 appel
  • 50 gram rozijnen
  • 35 gram ongezouten pecannoten
  • 1 tl kaneel
  • 250 ml water

Bereiding:

Schil de appel en snijd hem in stukjes. Doe alles in de blender en mix tot je een gladde smoothie hebt

TIP: appeltaart is natuurlijk het lekkerst als hij nog een beetje warm is. Maar een smoothie die lauw is… ugh. Doordat je de blender wel even moet laten draaien om ook de noten fijn te krijgen, en de ingrediënten allemaal ook niet uit de koeling komen, is de smoothie van zichzelf niet heel koud. Persoonlijk vind ik een koude smoothie het lekkerst dus ik heb de stukjes appel en rozijnen de avond van tevoren in de vriezer gelegd. Je kunt natuurlijk ook de appeltaart smoothie na het blenden even in de koelkast zetten. Maar ja, dan moet je weer wachten…

Hoe dan ook, jouw feestje 🙂 CHEERS!

chocoladesmoothie (suikervrij) met avocado en banaanappeltaart smoothierecept