Mijn favoriete ontbijtje – winter of zomer, dat maakt me niet uit – is een gezonde smoothie. Ik gebruik hiervoor een van mijn favoriete basisrecepten en laat er vervolgens allerlei variaties op los. Dit keer maak ik een gezonde smoothie met verse vijgen van mijn vijgenboom, maar hier kan dus gerust ander fruit voor gebruikt worden.

Het lijkt wel of ik elk jaar langer de vruchten kan plukken van mijn vijgenboom. Letterlijk. Ik bedoel het is nu inmiddels half november en nog steeds hangen er rijpe vijgen aan de boom! Toegegeven, ze zijn niet meer zo groot en sappig als eerder dit jaar, maar nog steeds prima om te verwerken in recepten. Vandaag ga ik ze allemaal oogsten, in stukjes snijden en invriezen. Zo kan ik de hele winter vijg toevoegen aan gezonde smoothies.

verse vijgensmoothie

Ingrediënten voor een gezonde ochtend smoothie

Voor 1 persoon gebruik ik de volgende ingrediënten:

  • Een glas amandelmelk
  • Een banaan
  • Twee verse vijgen (maar je kunt gerust variëren met ander fruit, denk aan aardbeien, frambozen of perzik)
  • Drie eetlepels havermout

Vervolgens is het een kwestie van blenden en klaar is je gezonde smoothie!

Tip: wil je jouw smoothie extra glad, blend dan nog een keertje extra. De havermout is dan echt helemaal een geworden met de overige ingrediënten.

Waarom is banaan gezond?

Waarom is dit een gezonde smoothie?

  1. Amandelen zijn o.a. goed voor de huid, hersenen en hart. Lees meer…
  2. Bananen zitten boordevol vitamines en voedingsvezels.
  3. Vijgen zijn o.a. goed voor je botten, bloeddruk en ze verminderen van PMS klachten. Lees meer…
  4. Havermout is werkt positief op de spijsvertering en heeft een cholesterol verlagend effect. Lees meer…

recept gezonde smoothie