Het is geen fabeltje of broodje aap verhaal: onze huid is ons grootste orgaan. De huid heeft allerlei belangrijke functies, zoals bescherming tegen vuil, het afvoeren van afvalstoffen en het op peil houden van temperatuur en vocht. Heel belangrijk dus om goed voor je huid te zorgen. Ik gebruik op dit moment een aantal 100% natuurlijke Weleda producten, die ik je écht kan aanraden.

Het Weleda verhaal begint al in 1921, toen in Zwitserland Dr. Rudolf Steiner (filosoof en natuurwetenschapper), samen met de Nederlandse arts Dr. Ita Wegman (vrouwenarts), Weleda opricht. Aan de basis ligt de antroposofie. Zij ontwikkelden een volledig gezondheidsprogramma met geneesmiddelen en verzorgingsproducten op basis van allerlei natuurlijke ingrediënten.

Overigens is niet iedereen in huize Dubois gecharmeerd door Rudolf Steiner… De puber denkt er zo het hare van 😉

PPVDW: ik vind het #$%% op de Vrije School!

Inmiddels, bijna honderd jaar later, komen de verzorgingsproducten van Weleda nog steeds rechtstreeks uit de natuur en is er voor elk huidtype iets geschikts en heilzaams te vinden.

massageolie Weleda

Planten in de hoofdrol

Bij Weleda spelen planten de hoofdrol. Wereldwijd zijn er in totaal 7 Weleda tuinen. Onder andere in Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. De grootste tuin ligt in Duitsland en is 23 hectare groot. Een van de tuinen ligt in Zoetermeer en kun je zelfs een paar keer paar jaar bezoeken. In de Weleda verzorgingsproducten, zelfzorgmiddelen en geneesmiddelen maken zij volop gebruik van de unieke eigenschappen van planten. De producten bevatten:

 • Zuiver plantaardige oliën: leggen een voedend laagje op de huid zonder die af te sluiten.
 • Krachtige plantenextracten: zorgen voor bijvoorbeeld versteviging of hydratatie.
 • Natuurlijke etherische oliën: geven een unieke geur en dienen als conserveringsmiddel.

body butter Weleda

En wat zit er dus niet in Weleda producten:

Veel synthetische stoffen kunnen de huid irriteren, uitdrogen of zelfs zorgen voor een allergische reactie. Dit geldt vooral voor de zogenoemde hormoonverstoorders. De Weleda producten zijn gelukkig vrij van:

 • Synthetische geur- en kleurstoffen
 • Synthetische conserveringsmiddelen
 • Siliconen
 • Ingrediënten van minerale oorsprong
 • Genetisch gemanipuleerde ingrediënten

massageolie Weleda

Dit zijn mijn favoriete Weleda producten op dit moment:

Met Weleda ben ik al heel lang bekend. Tijdens mijn zwangerschap van Mia (oef, alweer 17 jaar geleden) gebruikte ik alleen maar Weleda producten. Vooral de zwangerschapsolie tegen striae. Ook voor Mia, toen ze nog een klein baby’tje was, had ik veel Weleda verzorging. De baby billenbalsem bijvoorbeeld. Op dit moment zijn dit mijn favorieten:

 1. Weleda Arnica Sport Massageolie, deze helpt bij het voorkomen van spierkrampen na het sporten en stijfheid in de nek en schouders. Omdat ik sinds kort fanatiek aan het yoga-en ben geslagen, kan ik de olie goed gebruiken. Koop hem hier.
 2. Weleda Lavendel Ontspannende Douchecrème, verrijkt met pure etherische lavendelolie. Zorgt voor ontspanning en reinigt mild dankzij de zeepvrije formule op basis van suiker en kokos. Koop hem hier.
 3. Skin Food Body Butter, voor een langdurige voeding van de huid. Dit is echt een fantastisch product voor een zijdezachte huid van top tot teen. Ruikt heerlijk door de natuurlijke geuren van benzoëhars, lavendel en sinaasappel. Koop hem hier.
 4. Weleda Skin Food is geschikt voor alle plekjes op het lichaam die ruw en droog zijn. De creme verzorgt en herstelt ruwe ellebogen, droge lippen, of schrale wangen en laat ze weer zacht aanvoelen. Koop hem hier.

Weleda producten