Minimalistische oorbellen zijn dé trend op dit moment. En het leuke is, je kunt met minimalistische sieraden eindeloos combineren. Mia en ik zijn groot fan van deze hype. Gewoonlijk lenen we altijd alles van elkaar, maar Mia draagt graag zilver en ik ben meer van de goudkleur.

Een tijdje terug heb ik een derde gaatje in mijn oor laten “piercen”. Nee, ik heb hem niet laten schieten. Ik hoorde allerlei wilde verhalen over het lekken van kraakbeen en bloemkooloren, dat ik maar het zekere voor het onzekere heb genomen. En achteraf gezien was het laten piercen een fluitje van een cent. Wel bleef in mijn linker oor het gaatje maandenlang pijn doen, dus die heb ik eruit moeten halen. Resultaat: alleen in mijn rechteroor een derde gaatje.

De piercings van Mia

Vergeleken met mijn dochter ben ik een enorm watje op het gebied van gaatjes in mijn oor. Zij heeft er wel 10! En dan laat ik haar neus-, tong- en navelpiercing nog buiten beschouwing. Kijk, het ziet er zo uit in haar rechteroor:

Wat zijn minimalistische sieraden eigenlijk?

De statement kettingen en over-the-top oorbellen die je een tijdje terug zag, die kunnen nog steeds, maar hebben er wel een concurrent bij. Steeds vaker zie je kleine, fijne sieraden die heel simpel en dus minimalistisch zijn. Less is more! En in Mia’s geval, met die 10 gaatjes, is het zeker mooi om het wat eenvoudiger te houden. In deze outfitpost heb ik trouwens nog meer sieradentrends beschreven. Zo lenen minimalistische sieraden zich bij uitstek voor “layering”:

Fashionpost 54: 5x de nieuwste sieraden trends (“layering”)

Zo combineren wij minimalistische oorbellen

Mia combineert er met haar nieuwe zilveren oorbellen van Eline Rosina lustig op los. Veel basic knopjes, maar ook enorm leuk zijn de zilveren ringetjes waar je verschillende bedels aan kunt hangen. Ik heb voor haar bewust sieraden van echt zilver gekocht, om vervelende ontstekingen te voorkomen. Bij Mia slaat nepzilver sowieso altijd direct groen uit.

minimalistische oorbellen

Zelf heb ik met goedkope sieraden altijd het probleem dat er flinke irritaties ontstaan. De gouden oorbellen die ik uitzoek bij Eline Rosina zijn – net als alle andere gouden sieraden van dit merk – van “sterling silver” en “gold plated”. Geen zweren en gejeuk dus!

Winnen: 3x 50 euro shoptegoed bij Elene Rosina

Nu zijn wij op dit moment fan van minimalistische oorbellen. Maar bij de sieraden webshop Eline Rosina kun je eigenlijk allerlei sieraden van hoogwaardig materiaal kopen. En de prijzen, die vallen echt heel, heel erg mee! Extra leuk is dat deze webshop ook fan is van OHIMP en ze graag willen meewerken aan een winactie! Ik mag 3 volgers blij maken met 50 euro shoptegoed. Dus of je nu gaat voor goud of zilver, minimalistisch of iets anders… ik zou meedoen! En dat kan heel gemakkelijk.

Laat in een reactie onder deze blog weten voor welk sieraad of voor welke sieraden jij zou willen gaan en… wie weet! Je kunt je keuze maken op de de website van Eline Rosina. De winnaars maak ik over ongeveer 3 weken bekend. Ook fijn als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media (Facebook en Pinterest bijvoorbeeld).

sieraden shoptegoed

(deze foto’s zijn trouwens gemaakt bij ons strandhuisje. Ben je ook geïnteresseerd in het hebben van een eigen strandhuisje? Lees hier hoe het werkt).

Strandhuisje in Zandvoort? Dit moet je weten