Heb jij de laatste sieraden trends al voorbij zien komen? Of je nu goud of zilver draagt, it’s all about layering en combineren. 

5x de nieuwste sieraden trends

Trend 1: Layering

Layering is dé sieradentrend van dit moment. Het gaat hierbij vooral om kettinkjes, en dat je er zoveel mogelijk met elkaar combineert. Kijk, dat ziet er zo uit:

sieradentrends layering necklaces

Niet alleen kun je variëren met de lengtes, ook qua hangers kun je helemaal los gaan.

Ik zie ook mooie necklace layering voorbeelden voorbijkomen met korte parelkettinkjes.

layering necklaces

bron

Je hoeft bij de combinaties lang niet alleen aan fijne dames kettingen te denken. Grotere schakels doen het namelijk ook erg goed bij deze sieradentrend, zoals je op de foto kunt zien. Handig ook, want aan de grote schakels kun je weer bedels hangen.

Trend 2: ringen, hoe meer hoe beter

Dunne ringetjes, dikke ringetjes, goud, zilver… ook qua ringen mag je eindeloos combineren en variëren. En dat een ring lang niet alleen om de ringvinger hoeft te zitten, dat bewijzen deze foto’s. De eerste gaat misschien wel een beetje ver he 😉

foto 1 foto 2

Trend 3: retro horloges

Mijn Apple Watch is en blijft favoriet. Heerlijk vind ik de “strijd” om mijn activiteitenringen (nee nee, dat zijn geen sieraden ;-)) vol te krijgen. Ik wissel ‘em af met een leuk retro horloge van Casio. De horloges zijn in goud en zilver verkrijgbaar en ook nog eens heel erg voordelig.

foto 1 foto 2 foto 3

Trend 4: oorbellen en piercings

Ruim een half jaar geleden ging ik met Mia naar de piercing shop. Niet voor de eerste keer overigens, al op haar dertiende ging Mia voor een piercing, de zogenaamde helix.

Een “Helix” op je dertiende.. Is dat wel ok?

Nu ging ze voor de “flat helix”, ikzelf voor een derde gaatje. Met Mia’s flat helix is het helemaal goedgekomen maar met mijn gaatjes niet helemaal. Het piercen zelf deed geen centje pijn. Maar de weken erop bleven de gaatjes maar gevoelig en kon ik alleen nog maar op mijn rug slapen. Ik heb het linkerknopje op een nacht eruit gehaald met de gedachte: die doe ik morgenochtend wel weer in. Heerlijk op m’n zij geslapen maar wat denk je? De volgende ochtend was het gaatje gelijk helemaal dichtgegroeid! Dus nu heb ik alleen aan de rechterkant een derde gaatje, die overigens nog steeds een beetje gevoelig is.

Op links mijn resterende derde gaatje. Op rechts Mia’s oor, waar ondertussen nog een vierde gaatje bij is gekomen…

Trend 5: bedels van natuursteen

Sieraden van edelsteen zijn eigenlijk nooit helemaal weggeweest. Het is ook een kwestie van smaak als het op edelsteensieraden aankomt. Mijn moeder is bijvoorbeeld een fanatieke verzamelaar als het op dit soort sieraden aankomt. En dan niet de minimalistische exemplaren die op die moment helemaal trendy zijn. Zij gaat voor grote harten, cirkels en giga kralen. Het staat haar prachtig.

De steentjes die je op dit moment heel veel ziet zijn turquoise en bloedkoraal.

sieradentrends 2019

Bron

Maar ook hangertjes met schelpen, parels en haaientanden zijn een hit. Neppers neem ik aan? Of… 😉

Jaws shirt and layering necklaces

En, zijn deze sieradentrends ook iets voor jou?