Ben je op zoek naar een mooie Mallorca roadtrip route? Lees dan snel verder voor tips & tricks. Want de MA10 route is een grote aanrader.

Mallorca is het grootste eiland van de “Balearen” (Ibiza, Menorca, Mallorca en Formentera) in de Middellandse Zee. In de zomermaanden vinden veel toeristen hun weg naar het eiland, maar ook in de andere maanden van het jaar is het eiland een heerlijke vakantiebestemming. Mallorca heeft voor iedereen wel iets te bieden: je kunt er fietsen, wandelen, naar het strand gaan, shoppen en… roadtrippen.

Tips voor een roadtrip over Mallorca

MA10 roadtrip op Mallorca

Het is mijn tweede keer op Mallorca, de eerste kennismaking was toen ik een mini-cruise over de Middellandse Zee maakte. Ik was verrast over de schoonheid en veelzijdigheid van het eiland en besloot toen om er nog eens terug te komen.

5-daagse mini-cruise over de Middellandse Zee | mijn 6 highlights

Zo gezegd zo gedaan, en nu vier ik er samen met en haar vriendje Jelle een 8-daagse vakantie. Wij rijden een route vanuit Palma de Mallorca naar het dorpje Pollenca over de MA10. Dit is een weg die je voornamelijk over de westelijke zijde van het eiland voert. Onderweg kom je tal van prachtige stops tegen waardoor je met gemak de 4 uur die voor deze route staat overschrijdt.

Navigeren doen we met Google Maps en ik voer het als volgt in:

  1. Palma de Mallorca
  2. Cala Cap Falcó
  3. Andratx
  4. Manyalbufar
  5. Valldemossa
  6. Deia
  7. Sóller
  8. Lluc
  9. Pollenca

Als je op deze link klikt kom je via Pinterest uit bij deze route en kun je hem heel gemakkelijk zelf openen in Google Maps. Scheelt je weer een hoop type- en uitzoekwerk 😉

Mallorca roadtrip over de MA10

MA10 Mallorca roadtrip highlights

#1 Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland. De stad telt 400.000 inwoners en staat bekend om haar imposante kathedraal die al vanuit de verte te zien is.

Mallorca roadtrip tips - Palma de Mallorca

Er zijn tal van leuke straatjes en shops, sfeervolle pleinen en een grote jachthaven. Wij verblijven de eerste helft van onze vakantie in Palma en het laatste deel in het dorpje Pollenca en hebben dus de tijd genomen om de stad te verkennen. Het leukste van Palma de Mallorca vind ik de kathedraal en de oude steegjes daar in de buurt. Mia en Jelle geven de voorkeur aan de Starbucks, Mac Donalds, Zara (Mia) en meer van dit soort plekken waar eten en/of kleding verkocht wordt en waar de airco hoog staat.

#2 Cala Cap Falcó

Op een klein half uurtje rijden van Palma ligt een beetje verstopt een prachtig baaitje. Via een trap naar beneden kom je bij een supergezellig strandtentje.

Halverwege de trap naar beneden kun je over het muurtje klimmen en via een pad een stukje over de bergrug wandelen. Het uitzicht is prachtig. Eten en drinken bij dit strandtentje is supervers en heerlijk. Maar… je moet er wel even voor in de buidel tasten.

#3 Sóller

Sóller is een pittoresk dorpje dat gelegen is in het Tramuntana-gebergte. De huizen in het dorp zijn afkomstig uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Het pronkstuk van Sóller is de Sant Bartomeu kerk die op het stadsplein staat.

Mallorca tips Soller - Sant Bartomeu

Vanuit Palma de Mallorca kun je met een ouderwets treintje naar Sóller en van daaruit naar het havenplaatsje Port de Sóller. Wij hebben dit gedaan en het was heel erg leuk. Binnenkort vertel ik je meer over dit ritje.

#4 Gorg Blau

Als je de MA10 Mallorca roadtrip maakt kom je echt ontzettend veel fotogenieke plekken onderweg tegen. Op heel veel plaatsen vind je speciale parkeerplaatsen waar je van het uitzicht kunt genieten. Gorg Blau is er zo eentje. Het is een kunstmatig stuwmeer en het biedt sinds 1971 water aan de stad Palma en de omliggende gebieden. Wij verbazen ons erover dat we niemand zien. Sowieso is het erg rustig onderweg, terwijl wij toch echt in het hoogseizoen op vakantie zijn.

roadtrip tips voor Mallorca

#5 Pollenca

In Pollenca eindigt onze roadtrip. Hier gaan we een paar dagen relaxen voordat we weer huiswaarts keren. Over Pollenca en het meer dan fantastische boutique hotel waar we verblijven vertel ik je binnenkort meer.

Tips voor een goede huurauto

Als ik in het buitenland een auto huur, regel ik dat altijd via Sunny Cars. Hun all-in concept vind ik heel erg prettig. Dit houdt in dat je terplekke geen enkele extra verzekering hoeft af te sluiten en dat je dus gewoon lekker zorgeloos kunt rijden. Deze keer boek ik er een zogenaamde Express service bij. We krijgen nu voorrang bij het ophalen van de Sunny Cars huurauto in Mallorca, en dankzij de online registratie ligt vooraf het huurcontract al ingevuld klaar. We kunnen dus min of meer gelijk wegrijden. En… dat is geen straf in onze prachtige Audi A3 Cabrio!

Mallorca roadtrip over de MA10

Mallorca, wij willen terug!

Onze vakantie is voorbij gevlogen. En we hebben nu eigenlijk alleen maar de westelijke zijde van het eiland verkend. We moeten dus terug, het is niet anders. Heb jij nog fijne Mallorca tips? Dan lees ik ze graag!