Ben jij dol op parels? Mooi, want voor deze blog heb ik een aantal grappige parel weetjes opgezocht. Ook kun je een set (echt) gouden parel oorbellen winnen van het nieuwe merk Isabel Bernard.

Al een paar seizoenen lang zijn parels in onze outfits niet meer weg te denken. Je ziet ze op tasjes, op truien, op schoenen en zelfs op haarspeldjes. Parels zijn tijdloos en kunnen eigenlijk altijd. Coco Chanel zei ooit: “A woman needs ropes and ropes of pearls.” En niet alleen Coco was dol op parels. Ook Grace Kelly was een groot fan van parelsieraden. Haar parelmotto luidde: “The pearl is the queen of gems and the gem of queens.”

Afbeelding Coco: miraflores.com.ua
Afbeelding Grace: tarifi.info

3x leuke parelweetjes:

#1 een parel is een afweerreactie tegen vuil

Een parel is een afweerreactie van de pareloester op vuil dat in de schelp is beland. De buitenste laag van het levende schelpdier heet de mantel. Wanneer er een zandkorrel, een stukje kalk of vuil in de mantel belandt, kan dat het dier behoorlijk irriteren. Het schelpdier reageert er op door het ongewenste deeltje te bedekken met dezelfde stof als waaruit de binnenkant van de schelp bestaat: parelmoer. Zo ontstaat een ronde parel, waardoor het dier geen hinder meer ondervindt van de ongewenste gast. Het is dus een verdedigingsmiddel tegen de ‘pijn’.

bron

#2 Cartier ruilt parelsnoer tegen huis

In 1916 kocht Jaques Cartier de grond voor zijn welbekende winkels aan 5th Avenue in New York met een parelsnoer. Toen de vrouw van een treinmagnaat haar oog had laten vallen op een van Cartier’s parelkettingen deed Cartier haar een bijzonder aanbod. Hij bood aan om het parelsnoer van natuurlijke parels (geschatte waarde 1 miljoen) te ruilen voor haar huis aan 5th Avenue in New York. De deal werd beklonken en zo is vandaag de dag het pand in New York nog steeds een van de meest luxe winkels ter wereld en nog steeds de grootste winkel van Cartier.

bron

Fashionpost 54: 5x de nieuwste sieraden trends (“layering”)

#3 Parels zijn de enige edelstenen die door levende organismen gemaakt worden

Parels zijn edelstenen maar in tegenstelling tot alle andere edelstenen, worden ze gemaakt door levende organismen. Alle andere edelstenen zoals diamant, rozenquartz en robijn ontstaan doordat magma uit de aarkorst onder grote druk afkoelt. Dat maakt de parels misschien wel extra bijzonder en wie weet danken ze daaraan hun bijnaam: koningin van de edelstenen?

Hoe draag je parels

Parelsieraden kun je op allerlei verschillende manieren dragen. Je kunt ze tijdloos en klassiek dragen, zoals Angelina Jolie. Maar je kunt ook een parelstatement maken, zoals Rihanna hier doet:

Persoonlijk vind ik het leuk om mijn nieuwe gouden parel oorbellen als zogenaamde “earparty” te combineren. Het mooie aan de oorbellen vind ik dat ze heel fijn en subtiel zijn. Ze zijn van het merk Isabel Bernard en de Isabel Bernard sieraden zijn allemaal gemaakt van echt 14 karaat goud: geel-, rosé- of witgoud.

parel oorbellen

Winnen: 14 karaat gouden parel oorbellen (t.w.v. 49,95)

Ben jij ook gek op parels en vind je mijn nieuwe oorbellen ook zo mooi? Van Isabel Bernard mag ik 1 paar 14 karaat gouden parel oorbellen weggeven. Meedoen is heel makkelijk: laat mij in een reactie onder deze blog weten waarom jij zo dol bent op parels en…. wie weet! Kijk vooral ook even op de website van Isabel Bernard voor nog veel meer 14 karaat gouden oorstekers en sieraden.

De winnaars maak ik over ongeveer 3 weken bekend. Ook fijn als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media (Facebook en Pinterest bijvoorbeeld).

Isabel Bernard pareloorbellen