Fan van SodaStream

Prikwater, liters gaan er hier doorheen. Tropical limonade met ijs en prikwater, prikwater met citroen en munt en natuurlijk zo af en toe een cocktail met prikwater. Met flessen slepen doen we niet. De SodaStream is onze hofleverancier. Fles vullen onder de kraan, even bruisen en klaar! We zijn groot fan en hebben er inmiddels één thuis en één op het strandhuisje. De zwarte thuis heeft een fles met glimmend aluminium bodem en dop. Helemaal kerstig toch. Dat schreeuwt om kerstcocktails. Ik maakte er 3, totaal verschillend. Met 1 duidelijke favoriet! 

Cocktail 1: met gin en granaatappel

Weer eens wat anders dan een Gin Tonic. Een cocktail met gin en granaatappelsap. Zou het dan nog een beetje gezond zijn 😉 Het ziet er in ieder geval heel gezellig uit. De rendierprikkers haalde ik bij de Albert Heijn. De rest van de ingrediënten (voor 2 cocktails): 

 • 2 shotjes shotje gin
 • 1 limoen in schijfjes
 • 50 ml granaatappelsap
 • 500 ml prikwater
 • 1 handje granaatappelpitjes
 • een paar takjes munt
 • IJsblokjes

Ik gebruikte voor deze een cocktailshaker. Ook handig dat je in de dop het shotje kan afmeten. Doe de gin in de shaker, samen met het granaatappelsap en het ijs. Even goed shaken. Dan inschenken in een glas waar je de munttakjes al in hebt gedaan. Sodawater erbij, wat schijfjes limoen en granaatappelpitjes en klaar!  

soda stream cocktail

Malibu met rosé?

Bij deze heb ik zo mijn twijfels. Een cocktail met malibu en mousserende rosé? Ik ben er niet helemaal gerust op, maar misschien vindt de puber het wel lekker. Hier de rest van de ingrediënten (weer voor 2 cocktails):

 • 2 shotjes Malibu
 • 60 ml mousserende rosé
 • 30 ml prikwater
 • aardbeien
 • sinaasappel
 • sodawater

Deze is lekker simpel hoor: neem een groot wijnglas en schenk de Malibu, de rosé en het bruiswater in. Vul aan met ijs en garneer met aardbeien. 

malibu cocktail

Last but not least: onze favoriet. Een cocktail met cranberry en aperol. Lekker kerstig toch! Een variant op de Aperol Spritz, maar stiekem vinden wij deze net even lekkerder. De ingrediënten voor 2 stuks:

 • 5o ml cranberrysap
 • 2 shotjes Aperol likeur
 • 60 ml prosecco
 • 30 ml sodawater
 • 30 ml verse jus d’orange
 • sinaasappelschijfjes
 • rozemarijn
 • cranberries
 • ijs

Neem een groot cocktailglas en doe er ijs in. Voeg alle vloeibare ingredienten toe en roer goed door. Voeg sinaasappelschijfjes toe en garneer met de rozemarijn en cranberries. Proost!

Liever een cocktail zonder alcohol? Ook dat kan met de SodaStream: 

5x feestelijke alcoholvrije cocktails (kidsproof)