Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos.

paper plane tattoo

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

De schoonheid van black circle tattoos

Cirkels zijn een van de meest populaire onderwerpen voor minimale en geometrische tatoeages. Maar de schoonheid van een cirkeltattoo is niet de enige reden waarom ze vaak gezet worden vaak ook vanwege hun diepere betekenis.

De vorm van deze tattoos is op 1001 verschillende manieren uit te werken. Zo is hij helemaal op te vullen, al dan niet met “negative space”. Maar je kunt ook alleen de omtrek van een cirkel laten zetten. Meerdere cirkels gecombineerd kunnen de maancyclus uitbeelden, infinity, of een heel sterrenstelsel. En wat dacht je van de plek op je lichaam? Pols, enkel, nek, ruggengraat, vinger, enkel.. of wat dacht je van de binnenkant van je handpalm? Je ziet het allemaal voorbijkomen in deze prachtige voorbeelden.

black circle tattoos simple
black circle tattoos simple
spine tattoos
spine tattoos
spine tattoos

De symboliek van een cirkel tatoeage

De cirkel is een symbool dat bij iedereen over de hele wereld bekend is. Enkele betekenissen achter de cirkeltatoeage zijn perfectie, heelheid en totaliteit. Dit komt omdat een cirkel rond is, zichzelf verbindt en dus gelijk oneindig is. Dit vind je onder andere terug in het planetenstelsel waar ook veel symboliek in schuilt.  Hier lees je meer over de symboliek van de maantattoo en zie je prachtige voorbeelden.

The circle is a symbol that is known by everyone across the world. Some of the meanings behind the circle tattoo are perfection, wholeness and totality. Much of this is derived from the fact that a circle comes all the way around and connects with itself to complete the path.” – Tattoo SEO

cover up tattoos
cover up tattoos
cover up tattoos
cover up tattoos

The circle has always been a sacred symbol of the divinity because it’s the most natural shape that we can find in the sun, moon, planets, our eyes, atoms, and many other objects. A circle has no beginning nor end, it closes on itself and represents the eternity, wholeness and unity.Subtle tattoos

cover up tattoos
zwarte cirkel tattoos
circle tattoos
zwarte cirkel tattoos
zwarte cirkel tatoeage
zwarte cirkel tatoeage
zwarte cirkel tatoeage
zwarte cirkel tatoeage

With negative space tattoos you don’t need to cover your whole body with ink, as long as you leave some clever spaces blank.” – TattooDo

yin yang tattoo
negative space tattoo
negative space tattoo
negative space tattoo varen

Ben je al bekend met de zogenaamde “negative space” tattoos? In tattoo-land is het een rage en in dit artikel leg ik uit waarom. De cirkel wordt heel vaak gebruikt bij dit soort tatoeages.

3 cirkel tattoo
minimalistic circle tattoo
ring tattoo cirkel
abstracte cirkel tatoeage
zwarte cirkel tatoeages
negative space tattoo varen
zwarte cirkel tatoeages

Nog wat meer symboliek

Een cirkel heeft nog veel meer betekenissen, waarvan onder andere deze:

  • Hij zou bescherming bieden.
  • Staat voor Karma (what goes around comes around).
  • En omdat een cirkel niet gesloten is staat hij ook voor oneindigheid, een mooie basis voor een “infinity tattoo” dus.

Welke black circle tattoos vind jij het mooist?

Zoals je hebt kunnen zien is een black circle tattoo op heel erg veel manieren toe te passen. Op Pinterest kom ik zoveel voorbeelden tegen! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier mijn tattoo Pinterest bord en hier vind je álle tattoo blogs op OHIMP.

driehoek en cirkel tattoo
dotwork circle tattoo
black circle tattoos inspiration
black circle tattoos inspiration