Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos.

paper plane tattoo

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

De schoonheid van black circle tattoos

Cirkels zijn een van de meest populaire onderwerpen voor minimale en geometrische tatoeages. Maar de schoonheid van een cirkeltattoo is niet de enige reden waarom ze vaak gezet worden vaak ook vanwege hun diepere betekenis.

De vorm van deze tattoos is op 1001 verschillende manieren uit te werken. Zo is hij helemaal op te vullen, al dan niet met “negative space”. Maar je kunt ook alleen de omtrek van een cirkel laten zetten. Meerdere cirkels gecombineerd kunnen de maancyclus uitbeelden, infinity, of een heel sterrenstelsel. En wat dacht je van de plek op je lichaam? Pols, enkel, nek, ruggengraat, vinger, enkel.. of wat dacht je van de binnenkant van je handpalm? Je ziet het allemaal voorbijkomen in deze prachtige voorbeelden.

black circle tattoos simple
black circle tattoos simple
spine tattoos
spine tattoos
spine tattoos

De symboliek van een cirkel tatoeage

De cirkel is een symbool dat bij iedereen over de hele wereld bekend is. Enkele betekenissen achter de cirkeltatoeage zijn perfectie, heelheid en totaliteit. Dit komt omdat een cirkel rond is, zichzelf verbindt en dus gelijk oneindig is. Dit vind je onder andere terug in het planetenstelsel waar ook veel symboliek in schuilt.  Hier lees je meer over de symboliek van de maantattoo en zie je prachtige voorbeelden.

The circle is a symbol that is known by everyone across the world. Some of the meanings behind the circle tattoo are perfection, wholeness and totality. Much of this is derived from the fact that a circle comes all the way around and connects with itself to complete the path.” – Tattoo SEO

cover up tattoos
cover up tattoos
cover up tattoos
cover up tattoos

The circle has always been a sacred symbol of the divinity because it’s the most natural shape that we can find in the sun, moon, planets, our eyes, atoms, and many other objects. A circle has no beginning nor end, it closes on itself and represents the eternity, wholeness and unity.Subtle tattoos

cover up tattoos
zwarte cirkel tattoos
circle tattoos
zwarte cirkel tattoos
zwarte cirkel tatoeage
zwarte cirkel tatoeage
zwarte cirkel tatoeage
zwarte cirkel tatoeage

With negative space tattoos you don’t need to cover your whole body with ink, as long as you leave some clever spaces blank.” – TattooDo

yin yang tattoo
negative space tattoo
negative space tattoo
negative space tattoo varen

Ben je al bekend met de zogenaamde “negative space” tattoos? In tattoo-land is het een rage en in dit artikel leg ik uit waarom. De cirkel wordt heel vaak gebruikt bij dit soort tatoeages.

3 cirkel tattoo
minimalistic circle tattoo
ring tattoo cirkel
abstracte cirkel tatoeage
zwarte cirkel tatoeages
negative space tattoo varen
zwarte cirkel tatoeages

Nog wat meer symboliek

Een cirkel heeft nog veel meer betekenissen, waarvan onder andere deze:

  • Hij zou bescherming bieden.
  • Staat voor Karma (what goes around comes around).
  • En omdat een cirkel niet gesloten is staat hij ook voor oneindigheid, een mooie basis voor een “infinity tattoo” dus.

Welke black circle tattoos vind jij het mooist?

Zoals je hebt kunnen zien is een black circle tattoo op heel erg veel manieren toe te passen. Op Pinterest kom ik zoveel voorbeelden tegen! Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk hier mijn tattoo Pinterest bord en hier vind je álle tattoo blogs op OHIMP.

driehoek en cirkel tattoo
dotwork circle tattoo
black circle tattoos inspiration
black circle tattoos inspiration