Toen ik onlangs een week op citytrip in Innsbruck was, heb ik enorm veel plezier gehad van een Fjällräven outdoor jacket. Vooral omdat deze waterdicht is. Want het weer tijdens dit reisje, was niet echt om over naar huis te schrijven…

Op de planning stonden verschillende hikes over diverse bergruggen die de omgeving van Innsbruck rijk is. De eerste 2 dagen gingen goed. Maar de rest van de week viel in het water. Letterlijk.

Gelukkig was ik in ieder geval qua kleding voorbereid op dit weer, met de High Coast Hydratic Jacket W, zoals Fjällräven deze outdoor jas noemt.

Innsbruck citytrip | 10 tips & weetjes

Fjällräven outdoor jacket “High Coast Hydratic”

Al flink wat jaren ben ik fan van de Fjällräven kleding en tassen. Ik vind ze een cool uiterlijk hebben maar nog veel belangrijker is natuurlijk dat het superfunctionele “wear” is. Het merk komt uit Zweden en daar weten ze natuurlijk wel van wanten als het aankomt op outdoor kleding. De Fjällräven outdoor jas High Coast Hydratic is dan ook echt van alle outdoor gemakken voorzien.

Het is een licht 2,5-laags shelljack. Dit jasje houdt wind en regen tegen tijdens dagelijkse uitstapjes (bijv. op de fiets naar je werk). Maar het is ook compact en ademend genoeg om mee te hiken. Ik vind de capuchon heel handig die je op verschillende manier kunt stellen. En de ritsen werken perfect, zowel aan de voorkant (van boven en onder) als de ventilatieritsen aan de zijkant. Natuurlijk heeft dit Zweedse merk op alle fronten aan de natuur gedacht. Zo is het jasje gemaakt van gerecycled polyamide met PU-coating.

Fietsen en hiken in Innsbruck

Voor mij is deze Fjällräven jas echt perfect. Tijdens een fietstocht langs de rivier – op een wat frissere dag – houdt hij me lekker warm. En al hikend door de bergen op een wisselvallige dag is het geen enkel punt om hem aan en uit te trekken. Het jasje is zo licht en compact dat hij met gemak in mijn (ook al zo leuke Fjällräven) rugtas past.