Ik ga op reis en neem mee…. een Fjällräven Kånken! Daar bestaat geen enkele twijfel over. Al jaren is deze rugtas mijn favoriete reisaccessoire. Vanwege de leuke looks. Maar vooral ook vanwege de praktische opbergruimtes.

Want een andere all-time favoriet reisaccessoire van mij is een Dopper drinkwaterfles. En die past perfect in het handige zijvakje van de Fjällräven Kånken. In het voorvakje stop ik spulletjes waar ik snel bij moet kunnen: bankpasjes, Fisherman’s Friends, tubetje zonnebrand en lipstick. In het middelste vak een extra shirt of regenjasje (zoals deze, ook van Fjällräven).

Review | mijn favo Fjällräven outdoor jasje

Wist je dat de Kånken rugtas al in 1978 ontworpen is, om te helpen bij het voorkomen van rugproblemen onder Zweedse schoolkinderen. Hij bestaat al bijna 45 jaar en is één van de meest geliefde producten van Fjällräven.

Fjallraven hike

Fjällräven Kånken Art Ocean Deep

In de loop der jaren heb ik meerdere Kånkens verzameld. Mijn laatste aanwinst, de Kånken Art Ocean Deep, is extra speciaal, want hij heeft een speciale grafische print.

Net als alle Kånken-rugzakken, heeft het een uitneembaar zitkussen, een voorvak, soepele schouderbanden en hengsels aan de bovenkant. Ook maakt hij onderdeel uit van Fjällrävens Arctic Fox-initiatief: als je een product uit deze lijn koopt gaat een deel van de opbrengst naar milieu- en klimaatprojecten.

Rugtas activiteiten in Oostenrijk

Een paar maanden terug bracht ik een week in Innsbruck door. Wat een fantastische stad is dat toch. Een citytrip hier naartoe biedt je alle ingrediënten van een geweldig vakantie. Je kunt er genieten van alles wat een stad te bieden heeft. Maar de mooiste extra is toch wel dat Innsbruck omgeven is door bergen, en je er dus volop outdoor activiteiten kunt ondernemen. Daar zeg ik geen nee tegen! En ondanks dat het weer niet altijd meewerkte (hoewel de foto’s dat misschien een beetje tegen spreken) hebben we er een toptijd gehad. En of ik nou op een bergtop, boomtak of uitzichtpunt stond, de Kånken “got my back” 😉