Mijn guilty pleasure: een kip cordon bleu. Niet echt een culinair hoogstandje, maar soms zo lekker. Helemaal nu ik heb ontdekt dat je kip cordon bleu in de Airfryer kan maken! En dan bedoel ik niet zo’n kant en klare uit de supermarkt, maar een zelfgemaakte. Wordt het toch nog een beetje culinair 😉

cordon bleu uit de airfryer

Ingrediënten kip cordon bleu uit de Airfryer

  • 2 kipfilets
  • (oude) kaas naar keuze
  • rauwe ham (of andere ham die je lekker vindt)
  • 1 ei
  • 2 flinke el panko
  • 4 el paneermeel
  • gerookt paprikapoeder
  • peper en zout
airfryer

Bereiden kip cordon bleu uit de airfryer

Eigenlijk is het snijden van de kipfilet het meeste werk. Snijd de kipfilets overdwars doormidden, maar niet helemaal. Je moet de kipfilet open kunnen klappen. Je kunt de kipfilet nu even plat slaan onder huishoudfolie. Ik vind dat zelf niet nodig. Zo’n platte kipfilet wordt wat sneller droog.

Klap de kipfilet open en leg een plakje ham en een plakje kaas op de opengeklapte helften. Klap de filet voorzichtig weer dicht en prik het uiteinde vast met een cocktailprikker, zodat de ham en kaas er niet uit kunnen vallen.

Klop het ei los in een kom waar de kipfilet in past. Meng in een andere kom de panko, het paneermeel, paprikapoeder en peper en zout. Door de kaas en de ham heb je niet heel veel zout nodig. Haal de kipfilet nu eerst voorzichtig door het ei en wentel hem daarna goed door het paneermeel/panko mengsel. De panko zorgt voor iets meer bite dan met alleen paneermeel. Als je geen panko in huis hebt kun je die vervangen door nog meer paneermeel.

Leg de kipfilets in de Airfryer. Ik gebruik een grilplaat in het mandje, die ik eerst even heb ingevet met wat olie. Bak de kipfilet op 200ºC voor 15-20 minuten. Keer ze halverwege een keer om.

Ik bak de kipfilet in mijn Ninja Airfryer AF400. Deze heeft 2 manden. Dus in de andere bakte ik verse aardappelpartjes in de schil. Sperzieboontjes erbij en klaar is mijn keurige AVG-tje.

Meer inspiratie voor een maaltijd met kip? Wat dacht je van deze: https://www.onehandinmypocket.nl/2019/06/11/pesto-pasta-met-kip/