Denk jij bij Tirol nou niet meteen aan culinaire hoogstandjes? Think again! Na ons reisje naar Innsbruck weten wij het zeker: Innsbruck heeft het allemaal. Hiken, shoppen en dan ook nog heel veel fijne restaurants en cafés. In de bergen én in de stad. Op de menukaart vind je van alles, van de bekende Tiroler gerechten tot uitheemse lekkernijen. Een paar hotspots die je niet mag missen in Innsbruck.

 

We logeren in hotel Stage 24. In het hotel zit natuurlijk een bar die, zo merken we al snel, behoorlijk populair is. Tegen het einde van de middag loopt het sfeervolle terras vol en gaan de cocktails en mocktails rond. Die laatste mixen ze trouwens met zelfgemaakte siropen. De verse popcorn schijnt hier heel lekker te zijn, met smaken als rozemarijn en chili. Die hebben we gemist, goede reden om terug te komen. Het ontbijt is hier trouwens ook echt heel goed. Veel vers, exotisch fruit. Vinden wij lekker. En de bircher muesli, smullen!
mutters bij innsbruck

3x eten en/of drinken in de bergen van Innsbruck

Eten en drinken in een hut op de bergen. Het blijft bijzonder. Deze 3 zijn heel verschillend, maar hebben ieder hun charme:

  1. Mutters: Op de top van de Muttereralmbahn eet je de lekkerste Kaiserschmarrn op een toplocatie. Bij Mutters word je bediend door een dame in dirndl. De servetten zijn ouderwets rood/wit geblokt, net als de gordijntjes. De meubels zijn van zwaar hout en overal hangen oude foto’s. En de Schmarrn, die zijn verrukkuluk! Wel een megaportie, dus zorg dat je trek hebt!
  2. Seegrube: Hier kom je met de Nordkette. Het restaurant zelf ligt wat verscholen, je komt er met een trappetje naar beneden. Dit is de place to be met mooi weer, want wat een uitzicht heb je hier vanaf het terras. Het bier is goed en de verse pretzel nog beter. Prost!
  3. Das Kofel: Op het middenstation van de Patscherkofel vind je dit moderne, maar toch typisch Oostenrijkse restaurant. Met ook weer een fantastisch terras. De Tiroler Gröst is hier zalig! De eigenaar is goedlachs en ook weer een prachtig uitzicht.
auis innsbruck

3x anders eten in Innsbruck stad

In de stad kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Van fancy en sjiek tot een gezellige bierkelder. Onze 3 toppers:

  1. Aius: in het restaurant van de broers Flo en Jo eet je gerechten van over de hele wereld, maar dan wel gemaakt met lokale ingredienten. Of je nu vlees wilt eten of juist niet, bierliefhebber bent om meer van de wijn, alles kan hier. Ik neem de Beef Burrito. Die is gigantisch groot en zo lekker dat ik hem bijna helemaal op eet. 
  2. Ludwig: waarom zou je naar een hamburger restaurant gaan? Nou, omdat ze hier echt waanzinnige hamburgers hebben. Culinair, zeg maar. Het is hier goed druk en ik snap wel waarom. Heerlijke zelfgemaakte limo en echt bijzondere burgers. In ga voor de signature Ludwig burger met pulled pork en eet mijn vingers erbij op. Vegetariers zijn hier ook aan het juiste adres! 
  3. Adlers: eten op grote hoogte, letterlijk en figuurlijk. Adlers zit op de bovenste verdieping van een hotel met een waanzinning uitzicht over de stad. En het eten is hier ook hoogstaand. Culinaire gerechten zoals een garnalentaartje met kokoscreme. Neem de tijd om hier te eten, het is geweldig. En als je ook nog zin hebt in een cocktail, vraag dan of ze die met ananas, komkommer en rum nog hebben. Die is zalig!

 

wiener schnitzel

2x wienerschnitzel

Je kan natuurlijk niet in Innsbruck verblijven zonder Wienerschnitzel te eten. Wij aten er zelfs 2, in een hele andere sfeer, maar allebei lekker. 

  1. Wiesses Rossl: een restaurant, ingeklemd tussen typisch Oostenrijkse huizen. Wij eten in de ‘binnentuin’ onder een verwarmingsrooster. Heel sfeervol. Om ons heen potten met kruiden. En de schnitzel is hier helemaal wat je ervan verwacht. Je kunt kiezen uit een kalfs- of varkenschnitzel en ze worden geserveerd met de traditionele aardappelsalade en preisselbessenconfituren. Een flinke hap, maar de bordjes gaan weer leeg naar de keuken. 
  2. Stiftskeller: een traditionele Bierkeller, met buiten biertafels en banken. Binnen zwaar hout, oude foto’s, lekker Oostenrijks. Hier drink je bier bij je schnitzel. In plaats van aardappelsalade nemen we patat. De confiture komt in een schattig glazen minipotje en ja hoor, weer smullen. 
ijsthee wearhouse

1x shoppen en drinken in 1

Wearhouse: Hier belanden we bij toeval. Het is een warme zomerdag en dat shoppen maakt dorstig. We doen nog 1 winkel en dan nemen we wat te drinken, besluiten we. En bij wearhouse kan het allebei. Binnen kleding, tassen en leuke sieraden. Buiten een terrasje waar we een zalige homemade icetea drinken. De koffie is hier ook heel goed. En ben je wat later op de dag, dan serveren ze ook drankjes en hapjes. Ideaal.