Jaja, eindelijk ga ik weer eens een tripje maken, naar Portugal. Het is alweer best een tijdje geleden dat ik op reis ging, de laatste keer was naar Denemarken. Een niet te ontbreken item in m’n koffer naar Portugal gaat zijn: de nieuwe iPad!

Al sinds het uitkomen van de allereerste iPad in 2010 ben ik fan. Hier kon ik heel vroeger alleen maar van dromen, een mini-televisie die je plat op je schoot kunt houden! Maar een iPad een mini-televisie noemen, daar doe je hem natuurlijk tekort mee. En al helemaal de nieuwe iPad Air. Wat een alleskunner en wat kun je hem voor veel dingen inzetten. Ik gebruik hem heel voor zowel werk en privé. En voor mij is het een ideaal vakantie maatje, letterlijk en figuurlijk.

iPad 2022

Waar gebruik ik de iPad voor:

  • verschillende digitale meetings. Denk aan Zoom, MS Teams, facetimen. Online meeten werkt op de iPad werkt net wat beter dan op m’n MacBook. Want daar wil ik tijdens het meeten vaak dingen op opzoeken. Het werkt ook beter dan op m’n iPhone, want dat scherm vind ik vaak net te klein (ook al heb ik een MAX ;-))
  • m’n Franse taallessen. Ook die volg ik online. Dus qua voordelen geldt eigenlijk hetzelfde als het voorgaande punt.
  • Netflix, AppleTV, DisneyPlus, HBO, CineTree, Prime… noem maar op! Heerlijk vind ik het om onderweg of in bed een serietje te streamen. In bed kijk ik vooral naar National Geographic. Naar de vele natuurdocu’s die daar te vinden zijn. Dat werkt zo relaxt. Ook in het vliegtuig straks ga ik heerlijk genieten van wat gedownloade programma’s.
  • foto’s en video’s bewerken. Er zijn zoveel handige apps die iPad Proof gemaakt zijn. Denk aan het hele Adobe arsenaal. Maar ook andere apps die zelfs beter werken op de iPad of er speciaal voor gemaakt zijn. Procreate vind ik bijvoorbeeld erg handig.
  • Een app die ik me binnenkort eigen ga maken is PenBook. Hiermee maak je een geweldig notitiebook van je scherm, met honderden opties voor dynamisch papier, brushes etc. Ideaal hierbij is natuurlijk de Apple Pencil.

Nieuwe iPad Air 2022

2x handige iPad accessoires

De iPad Air heeft een zogenaamde Smart Connector. Hiermee klik je Apple toetsenborden zoals het Magic Keyboard aan je iPad. Je kunt daarna zonder ook maar iets te koppelen direct gaan typen.

Voor de creatievelingen onder ons is de Apple Pencil een uitkomst. De iPad Air 2022 werkt samen met de tweede generatie van de Apple Pencil. Deze berg je heel gemakkelijk op door hem magnetisch aan de zijkant van de iPad vast te kleven. Hij laadt dan ook meteen op.

iPad Air 2022

De nieuwe iPad Air 2022

In maart van dit jaar heeft Apple de nieuwe iPad Air 2022 uitgebracht. Dit model is een wat lichtere variant van de iPad Pro. Maar met de lancering van het 2022 model kan eigenlijk wel gesteld worden dat de nieuwe iPad Air op veel fronten niet onder doet voor zijn grote broer. Hij heeft zelfs de motor van de Pro overgenomen. Het design van de iPad Air 2022 grotendeels gelijk aan zijn voorganger. Het is een zogenaamd all-screen design wat betekent: geen thuisknop, maar een knop bovenop en aan de zijkant met ingebouwde vingerafdrukscanner (Touch ID). Het kleurenpalet bestaat dit keer uit spacegrijs, sterrenlicht, roze, paars en blauw.

Hier lees je alles over de iPad Air 2022.

Sjakie en de iPad Air 2022