Fashion trends komen, fashion trends gaan. Dat geldt voor kleuren, modellen en patronen, dat gaat al jaren zo. De geruite broeken trend is er eentje aan welke vaak een bekakt imago kleeft. Maar als je hem op de juiste manier draagt, dan kun je er alle kanten mee op. Van sjiek tot sportief en van bekakt tot streetstyle proof.

Met veel interesse bekijk ik op Pinterest altijd de fashion street style bij de jaarlijkse fashion weeks over de wereld. In 2019 viel 1 trend op: de plaid style oftewel de ruit! En dan vooral bij wijde, oversized broeken.

wijde geruite broek

2019… is dat niet al een eeuwigheid geleden? Hoezo wordt dat nu pas een trend dan? Daar kunnen we een aantal excuses voor aandragen:

  1. Covid en lockdowns. Dit kwam onze garderobe niet ten goede. We hulden ons liever in joggingpakken dan dat we stylish gingen videobellen.
  2. Als het op catwalks en trends aankomt, dan zijn vooral die catwalktrends erg vooruitstrevend en wij het klootjesvolk eerlijk gezegd niet altijd even early adapterig.
  3. We hebben het over de ruit. Daar willen we toch echt niet allemaal in gezien worden. Dat heeft gewoon even wentijd nodig.

ruitbroek

Hoe draag je de wijde geruite broek

Je kunt de wijde geruite broek op verschillende manieren dragen.

  • Ga je voor sjiek: dan is je broek lekker lang, draag je er hakken onder en een leuke blouse op. De blouse doe je in de broek en je kunt het vervolgens afstellen met een vestje of colbert – eventueel in contrasterende ruit.
  • Ga je voor casual: dan kun je kiezen voor sneakers of – als je ze graag draagt – hakken, truitje erop die je aan de voorkant iets in de broek stopt.

wijde geruite broek

Wat je niet wist over de Little Black Dress

The bigger the better

Bij deze geruite broeken trend geldt: hoe meer oversized de broek is hoe beter. En dat draagt natuurlijk hartstikke fijn en comfortabel. Een voordeel van de ruit is dat het eigenlijk altijd gekleed staat. Of je er nou een slobbertrui op draagt of een fancy truitje. Bovenstaande foto is mijn favoriet. Ok ok, het tasje doet ook wel wat met het geheel.

En is de wijde geruite broek ook iets voor jou?

wijde geruite broeken trend