Wil je in het voorjaar op vakantie, maar weet je nog niet waarheen? Denk eens aan Noorwegen! De lente is daar namelijk prachtig. De dieren laten zich weer zien, planten en bloemen bloeien en je kan genieten van de zon en het aangename weer. Vier de lente in Fjord Noorwegen op een vol terras of in een park. Je kan zelfs een festival bezoeken of skiën. Dat klinkt als een aardige vakantie toch?

De natuur in bloei

De fjorden van Noorwegen veranderen in de lente in een bonte bloemenzee. Er zijn veel fruittelers in de regio en in mei komen eerst de pruimenbomen en daarna de appel- en kersenbomen in bloei. Tegelijkertijd ontwaakt de natuur en verandert het gebied tussen Stavanger en Ålesund in een kleurrijk landschap met de verrukkelijkste geuren. Maak een wandeltocht in de bergen, adem de schone lucht in en ervaar het Noorse voorjaar. Puur genieten!

Watervallen

Als de winter over is en het steeds warmer wordt begint de sneeuw te smelten.  De gesmolten sneeuw komt in rivieren terecht en hierdoor zijn de watervallen in het voorjaar het grootst en het krachtigst. Dit is dus de perfecte periode om de watervallen van Fjord Noorwegen te ontdekken. Ervaar de prachtige uitzichten en het overweldigende geluid van het vallende water. Wist je dat negen van de tien hoogste watervallen ter wereld in Noorwegen te vinden zijn?

waterval noorwegen
Leef je uit op de vele festivals in de lente

Vergeet de festival zomer in Nederland. Ga naar de festival lente in Noorwegen! Het voorjaar is het seizoen met de meeste muziekfestivals in Fjord Noorwegen. Op het Bergen International Festival kunnen liefhebbers van klassieke muziek hun hart ophalen. Hou je meer van jazz? Dan zit je in Fjord Noorwegen helemaal goed, want er is erg veel keuze. Natjazz in Bergen is bijvoorbeeld een echte aanrader en het kleine dorpje Balestrand heeft haar eigen intiemere jazzfestival. Er is nog veel meer te beleven. Kijk op de website van Fjord Norway voor een overzicht van de evenementen.

Wintersport in je t-shirt: skiën in het voorjaar

Wat is er mooier dan skiën in je t-shirt met op de achtergrond het getsjilp van de vogels? Hoger op de bergen is de sneeuw in het voorjaar op zijn best. Omdat de winterdagen in Fjord Noorwegen kort en koud zijn, heeft de sneeuw alle tijd om een stevige laag te vormen. Wanneer de dagen langer en lichter worden, begint het wintersportseizoen in Fjord Noorwegen pas echt. De wintersportgebieden zijn op hun best in maart, april en mei. Is het nog te koud voor een t-shirt. Check dan onze kledingtips voor Noorwegen in de winter.

voorjaar in noorwegen

Ruimte en rust: boek je reis vandaag nog

Een ander groot voordeel om Fjord Noorwegen in de lente te bezoeken is de rust. Vermijd de drukte en bezoek de steden Ålesund, Bergen en Stavanger in het voorjaar. Ook de fjorden  worden minder bezocht en kan je dus op je eigen tempo ontdekken. Enthousiast geworden om naar Fjord Noorwegen te reizen? KLM vliegt dagelijks naar Stavanger, Bergen en Ålesund. Kijk op de website van KLM voor het vluchtschema. Als je hulp wil bij het plannen van een reis naar Fjord Noorwegen, bezoek dan boek.fjordnorway.com. Je hebt hier keuze uit veel verschillende reispakketten, zo uitgebreid als je maar wil. Voor meer informatie over lente in Fjord Noorwegen kun je kijken op de uitgebreide website van Fjord Norway. Wij zien zo’n vakantie wel zitten!

rust in noorwegen_