De Aziatische keuken wordt steeds populairder in Nederland. Hippe sushi tenten, Asian street food en honderden toko’s alleen al in Amsterdam. Ben jij fan van Oriëntaals eten en maak je het graag zelf? Dan hoef je tegenwoordig niet meer lang te zoeken naar de juiste ingrediënten. De Amazing Oriental is bijvoorbeeld op veel plekken in Nederland te vinden. Een van de grotere filialen zit in Beverwijk. OHIMP ging er heen. Onze conclusie? Dit is dé Aziatische winkel voor foodlovers! 

Dé Aziatische winkel voor foodlovers
Dé Aziatische winkel voor foodlovers

Verse producten in de koeling

Als je binnen komt bij de Amazing Oriental loop je gelijk langs de koeling. Het duurt ook niet lang voordat je vragend naar de producten staat te kijken. Aubergine erwten bijvoorbeeld, ooit van gehoord? En heb je wel eens verse peperkorrels gezien? Wij in ieder geval niet. Wat wij wel kennen en wat snel in onze kar lag is verse tofu. In de Aziatische keuken kan je er niet omheen. Maar in Nederland zijn veel mensen nog niet overtuigd. Heb jij wel eens tofu uit de supermarkt gegeten en besloten dat je het niet lekker vindt? Dan moet je echt verse tofu proberen! Wereld van verschil. Naast de koeling hebben ze ook een heel groot vriesvak. Daar liggen onder andere mega grote zakken edamame bonen. Perfect als gezonde snack of bij de borrel!

Verse pasta’s en sausen

Tuurlijk, koken zonder pakjes en zakjes is altijd beter. Maar laten we eerlijk zijn, daar hebben we niet altijd zin in. Wil je een lekkere curry, wok of vleesgerecht maken. Haal dan kruidenmixen bij de Amazing Oriental. Je bedenkt het en ze hebben het. Van Roti pasta tot zwarte bonen saus. Van rendang kruiden tot miso pasta. Ze hebben het echt allemaal. En dan hebben alles ook nog in honderd verschillende varianten. Om echt te weten welke het lekkerst is moet je ze allemaal proberen. Dat betekent heel vaak naar de Amazing Oriental, maar dat vinden wij geen straf!

amazing oriental
amazing oriental must buys

Noedels

Noedels is ook weer zo’n product als tofu. Heb je bijvoorbeeld wel eens een wok besteld? Dan weet je het verschil met de noedels uit de supermarkt. Die trouwens ook lekker zijn! Maar echte Aziatische noedels zijn andere koek, eehh andere noedels. Je kan gerust een half uur naar alle verschillende noedels kijken. Twee gangpaden van boven naar onder gevuld. Van instant noedels tot lacey noedels. Van dat laatste hadden wij nog nooit gehoord, dus die moest natuurlijk ook in de kar.

Ramen bowl met varkenshaas – slowcooker recept

 

Drinken en snoep

Ook op het gebied van snacks vind je in een Aziatische supermarkt andere dingen dan bij de Albert Heijn. Boba tea bijvoorbeeld. In veel steden zijn er al Boba Tea afhaal winkels te vinden. Het is razend populair en je moet er ook een paar centen voor neerleggen. Bij de Amazing Oriental hebben ze het in blikjes en is het een stuk goedkoper.

In het snoepschap vind je ook bijzondere gevallen. Gedroogde zoete aardappel, gepekelde mango en matcha snoep. Het klinkt bijna gezond. Gelukkig hebben ze ook mochi, snoepjes van rijstdeeg met een hele zoete fruitvulling. Je moet er van houden. Dit hebben ze ook in ijsvorm. Wij zijn fan van mochi met kokos, die met bonen hebben we laten liggen.

amazing oriental boba
Aziatisch koken? Doe hier je boodschappen!

Tips

Ze hebben bij Amazing Oriental zoveel lekkere en bijzondere producten dat dit artikel eindeloos zou kunnen duren. Maar om alles te zien moet je gewoon zelf gaan. Een paar tips:

  • Amazing Oriental heeft veel filialen dus zoek naar één bij jou in de buurt;
  • Plan het in en neem de tijd. Het is echt heel leuk om op je gemak langs alle paden te lopen en zoveel mogelijk producten te bekijken. Je zult versteld staan.
  • Neem genoeg tassen mee. Ja het klikt logisch, maar het kan zomaar gebeuren dat je meer koopt dan je van plan bent. Weten wij uit ervaring 😉
  • Ga na het shoppen even langs de food corner. Haal een typisch Aziatische snack of neem een lekkere portie bami of roti mee voor het avondeten.

Dus, houd jij van Aziatisch koken? Doe hier je boodschappen! Als je geen tijd hebt om zelf te gaan kan je bestellen via de webshop van Amazing Oriental!