Een tijdje geleden zijn wij helemaal los gegaan bij de Amazing Oriental. Een Aziatische supermarkt in Beverwijk. Met tassen vol gingen we naar huis. En met al die ingrediënten moest natuurlijk gekookt worden. Het werd een comfort bowl met Airfryer tofu. Top voor een snelle hap als je weinig tijd hebt. Of als je gewoon geen zin hebt om uren in de keuken te staan. Na een paar minuutjes kan je er lekker mee op de bank ploffen!

comfort bowl met airfryer tofu

Ingrediënten

  • Blok tofu
  • Soja saus
  • Sesam olie
  • Maizena
  • Bakpoeder
  • Hoisin
  • Chilisaus
  • Rijst
  • Rijst azijn
  • Groenten naar keuze

Het fijne aan dit recept is dat je het zo gek kan maken als je het zelf wil. En het is ook top voor restverwerking! Heb je nog een vergeten avocado liggen? Gooi hem erbij! Of zoals hier een paar plakjes mango voor een zoetje en wat ingelegde kool voor wat zuur. Voor de verhoudingen is het ook maar net waar je zin in hebt.  Een blok tofu is genoeg voor 2 personen.

Voorbereiding

Minstens een half uur van tevoren, maar kan ook ’s ochtends voordat je weg gaat, moet je de tofu voorbereiden. Dat doe je door hem in een schone theedoek te wikkelen en er een paar zware boeken op te leggen. Zo pers je een flink wat water uit de tofu en wordt hij lekker knapperig in de Airfryer.

Bakken

De tofu en de rijst hebben het langst nodig. Begin met de tofu. Snijd het blok in kleine vierkantjes en besprenkel met wat sesam olie en een klein beetje soja saus. Strooi er ongeveer 2 eetlepels maizena en 1 theelepel bakpoeder over. Dit gaat ongeveer 15/20 minuten in de Airfryer op 200 graden. Maar houd het wel goed in de gaten.

Zet ook vast een pannetje met rijst op zodat alles tegelijk klaar is. 

hoisin airfryer tofu
comfort bowl met airfryer tofu

Veggies

Terwijl de tofu bakt en de rijst kookt kan je de groenten gaan snijden. Wij kozen voor sla, komkommer, tomaat, avocado, mago en rode kool. Maar doe wat je zelf lekker vindt! Er zijn geen regels voor dit recept. Iets van fruit raden we wel aan, dat zorgt voor een goede balans tussen de smaken. Maar je moet er van houden!

Dressing

Voor de dressing meng je in een schaaltje een eetlepel mayonaise, sriracha (zoveel als je aan kan) een theelepel sojasaus en wat rijstazijn. 

Afronden

Als de tofu klaar is hussel je het in een bak met een afgestreken eetlepel hoisin, een eetlepel chili saus en een klein scheutje soja. Doe ook nog een klein scheutje azijn door de rijst en dan ben je bijna klaar. Nu hoef je namelijk alleen maar alles in een diep bord te leggen. That’s is! Easy Peasy toch? 

bowl
bowl