Havermout is een hele gezonde ontbijt optie, maar dat wisten jullie vast al. Toch moeten veel mensen er niet aan denken. Een smakeloos bakje pap in de ochtend. Nou, zo eten wij onze havermout natuurlijk niet. Wel eten wij het in de vorm van een ontbijtcakeje uit de airfryer. In deze variant zit appel en kaneel, maar je kan toevoegen wat je zelf lekker vindt. Zo heb je binnen 20 minuten een makkelijk airfryer ontbijtje op tafel!

makkelijk airfryer ontbijtje_

Ingrediënten voor 2 porties:

 • 85 gram havermout
 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 125 mililiter (plantaardige) melk
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 1 theelepel kaneel
 • 1 eetlepel agave siroop
 • Snufje zout
 • 1 appel
 • Twee kleine bakvormpjes

Dit recept is super makkelijk en het hele huis ruikt naar appeltaart. Je kan de ingrediënten ook verdubbelen en in een muffinvorm bakken. Deze muffinvormpjes passen gegarandeerd in de airfryer en je kan er zoveel maken als je wil. De muffins kan je bewaren voor een drukke ochtend. Of als gezond tussendoortje op een ander moment van de dag. Eet smakelijk!

Voordelen van havermout

We kunnen nou wel zeggen dat havermout goed voor je is, maar is dat eigenlijk wel zo? Ja echt, eerder schreven we namelijk al over de vele gezondheidsvoordelen van havermout. Het is bijvoorbeeld cholesterol verlagend en vermindert de kans op diabetes. Een ander fijn voordeel is dat havermout langzame koolhydraten bevat. Dit zorgt er voor dat je langer vol zit en dus minder snel weer wil eten. Ideaal bij het lijnen dus!

airfryer ontbijtje_
ontbijtje_

Hoe maak je het

 1. Vet je bakjes of muffinvorm in met wat olie en leg aan de kant.
 2. Snijd de appel vast in stukjes en leg ook nog even apart
 3. Gooi alles behalve de appel in een blender of keukenmachine en meng tot het een beslag is. Roer als laatste de appel erdoor.
 4. Verdeel het havermengsel over de bakjes en bak 20 minuten op 180 graden.

En that’s it. Werelds kortste recept, maar waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Wil je het nog makkelijker maken en houd je van een grove structuur? Dan kan je alle ingrediënten in een kommetje mengen. En datzelfde kommetje in de airfryer zetten. Zorg alleen wel dat het een hittebestindige kom is. Eet smakelijk! Ook makkelijk is dit recept voor een gezond havermoutcakeje uit de magnetron! https://www.onehandinmypocket.nl/2021/11/08/mugcake/