Op je zij slapen blijkt het gezondst voor de hersenen

zij slapen

We kennen de rugslapers, de buikslapers, de zijslapers en vast nog wel wat andere houdingen daar tussenin. Maar op wat is nu eigenlijk de beste houding om te slapen? Uit onderzoek blijkt…. dat op je zij slapen de geestelijke gezondheid het meeste bevordert! Wetenschappers van Stony Brook University in de Verenigde Staten deden onderzoek naar wat een bepaalde slaappositie met ons lichaam doet. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat op de zij slapen niet alleen de populairste houding is om de nacht door te brengen. Het is ook nog eens de manier die het beste blijkt te zijn voor je geestelijke gezondheid.

Op je zij slapen het gezondst… hoe kan dat?

Eigenlijk klinkt het wel logisch, de onderzoekers zeggen het volgende: “Op de zij slapen zorgt voor meer ruimte in de hersenen, waardoor afvalproducten, gifstoffen etc. gemakkelijker de hersenen kunnen verlaten.

Andere voordelen van slapen op je zij:Als je op je zij slaapt met je armen in de slaaprichting en de benen opgetrokken naar de borst, dan is dat goed tegen lage rugpijn, stress, slaapapneu.

  • Daarnaast kan het slapen op de zij ook last van maagzuur en zuurbranden verminderen.
  • Ook voor zwangere vrouwen is slapen op de zij goed. Omdat in deze houding de bloedcirculatie naar het hart bevordert van zowel moeder als het kindje. Een kussen dat je hoofd goed ondersteunt en eventueel een kussen tussen je knieën kan deze houding nog verbeteren.

Toch zijn er ook nadelen aan slapen op je zij:

  • Je arm ligt vaak in de weg waardoor deze gaat tintelen of verzuren.
  • In deze houding komt er heel veel gewicht op je schouder en worden de spieren in de nek en schouders samengedrukt.
  • Omdat je met je gezicht in één kant in het kussen gedrukt ligt kan dit leiden tot rimpels in je gezicht en décolleté.

In welke houding slaap jij het liefst?

Sharing is caring
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInPrint this pageEmail this to someoneGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »