IMG_6322.JPG

Onlangs was ik voor mijn werk bij het hoofd”kantoor” van Fatboy in Den Bosch. Kantoor tussen aanhalingstekens hè, want zo kan het dus ook. Ik dacht, deze plek is gewoon té leuk om niet met jullie te delen.

Fatboy, ik ken het merk eigenlijk voornamelijk van de zitzakken. Maar er is meer, veel meer! Zo heb je de Headdemock, een gigantische hangmat die zo gemaakt is dat hij als je erin ligt niet, heel fijn niet helemaal om je heen vouwt. Leuke insight: weet je waar de naam Headdemock vandaan komt? Spreek het maar eens uit op z’n “plat” Nederlands… Het is een verbastering van “heb je hem ook”.

IMG_6323.JPG

Tafeltjes, vloerkleden, poefs, parasols en dus zitzakken. Allang niet meer alleen verkrijgbaar in effen kleuren. De mooiste prints zie ik tijdens de rondleiding die we krijgen. Op het lampje Edison word ik spontaan verliefd. De Edison laad je op in het stopcontact en gaat dan lange tijd mee. En mocht je het lampje willen opleuken. Dan zijn er speciale capjes die je er eenvoudig opzet.  Ideaal voor in ons strandhuisje, ga ik zeker scoren. (Sterker nog, hij is al onderweg!)

Fatboy Edison
De rondleiding voert door het magazijn. Hier zien we gewoon live hoe de zitzakken gevuld worden. Enorm trechters met grote slangen worden boven de doos gehangen waar de zitzak inzit. Vervolgens worden er duizenden (miljoenen?) kleine bolletjes in gespoten die voor het lekkere zitcomfort gaan zorgen. Wat een dynamiek!

IMG_6325.JPG

Bij Fatboy thuis is het zó leuk. Ik ben helemaal weg van hun “Wall of Fame” die via Rijksstudio van het Rijksmuseum is gemaakt. Ik hou van gekke dingen doen met kunst, zoals ik laatst ook met Het Meisje met de Parel deed, of in het Frans Hals Museum. Fatboy doet ook gek, door in schilderijen van Oude Meesters “subtiel” een Fatboy product te verwerken. Zou ik zo aan mijn muur hangen! Volgens mij niet te koop, jammer!

IMG_6324.JPG

Waar het dus eigenlijk op neerkomt: ik vind het superFAT bij Fatboy 🙂

IMG_6321.JPG