Oderberger Straße

Toen Judith en ik laatst 2 dagen in Berlijn waren besloten we het rustig aan te doen en ons te focussen op 1 wijk: Prenzlauerberg. Maar onze AirBnB bleek in zo een geweldige straat te liggen, dat we eigenlijk niet verder zijn gekomen dan onze straat, en die erachter. De leukste hotspots in Oost-Berlijn (in deze 2 straten dan ;-)) op een rijtje:

Beide straten – de Kastanienallee en de Oderberger Straße liggen in de up-coming wijk Prenzlauerberg in Oost-Berlijn. Deze wijk moet het niet hebben van de bekende bezienswaardigheden, maar vooral van de goede sfeer en de leuke straatjes. De Oderberger Straße – waar onze AirBnB ligt – is een zijstraat van de Kastanienallee. Beide straten zitten bomvol geweldige eettentjes, koffiebars en boetiekjes en er komt elke dag wel een leuke nieuwe hotspot bij.

Check de video voor de leukste plekken en/of scroll door voor de de foto’s en adressen.

Hotspots in de Kastanienallee

De meest bekende straat in Prenzlauerberg is de Kastanienallee. Deze straat ligt in hartje Prenzlauerberg en staat bekend om z’n leuke winkeltjes en lekkere eettentjes. Verwacht dus geen grote modeketens of fastfoodhallen!

Napoljonska

In Napoljonska eet je biologische, verse gerechtjes. Wij hebben er heerlijk in het zonnetje een taartje gegeten. Binnen ziet het er ook geweldig uit, een beetje fifties-achtig?

Kastanienallee 43, 10119 Berlin
Facebook

Nola’s am Weinberg

Nola’s am Weinberg is een jaren 50 paviljoen waar sinds jaar en dag een bar/restaurant in gevestigd is. Het ligt in het Weinberg park aan het einde van de Kastanienallee. Wat wij heel fijn vonden was de sfeer van de locals. Geen toeristen en heerlijke strandstoelen.

Veteranenstraße 9, 10119 Berlin
Website & Facebook

Dock 11

Dock 11, wat is het? We vonden deze plek bij toeval, toen we besloten op de Kastanienallee een poortje onderdoor te gaan. We kwamen terecht in een oase van streetart en roest, een combinatie waar ik sowieso dol op ben. In Dock 11 blijken allerlei studio’s te zitten. We hebben gegluurd bij een “sjabloon streetartist” en bij een repetitie van een dansgezelschap. De moeite waard om een kijkje te gaan nemen!

Kastanienallee 79, 10435 Berlin
Website

Prater Biergarten

Als je dan toch in Berlijn bent, kan je een bezoek aan de stads oudste en mooiste “Biergarten” niet achterwege laten. Wat een superleuke sfeer! Er loopt van alles rond: jongeren, ouderen, hipsters, hippies, kakkers, kids… En een verdwaalde toerist, zoals wij 🙂

Kastanienallee 7-9, 10435 Berlin, Germany
Website

 Hotspots in de Oderberger Straße

De Oderberger Straße is de straat waar onze AirBnB ligt. Wat een heerlijke straat zeg! We kunnen niet kiezen uit de vele leuke winkels en tentjes. Allemaal even hipster en… enorm goed betaalbaar! In deze straat zie je mooie panden die door de 2e oorlog helemaal verwoest waren weer prachtig glimmen in een nieuw geverfd jasje. Wat mij ook opvalt zijn de zomerse stadtuintjes, die her en der door de bewoners geplant worden.

Bij Ostfee laat je je verrassen door het supergezellige retro interieur. Ik probeerde een van de vele verschillende soorten Chai Latte, lekker!.

Oderberger Str. 39 10435 Berlin
Facebook

Mauerpark

Het Mauerpark ontstond na de hereniging van Duitsland. Omdat er in Prenzlauer Berg weinig parken waren, werd het Mauerpark snel een geliefd oord voor buurtbewoners. Inmiddels heeft het park zich snel verder ontwikkeld en is er van alles te doen. De urban sfeer overheerst: er is een basketbalplaats, een overblijfsel van de Berlijnse Muur waar  vrij op ge-graffitied mag worden, enorme schommels met mooi uitzicht over de stad en elke zondag een grote vlooienmarkt.

Eberswalder Straße/Schwedter Straße, 10437 Berlin
Website

Hüftengold

Een heerlijk plekje waar wij fijn ontbeten hebben. Je kunt aan het interieur goed zien dat de eigenaresse een reiziger is. Accessoires uit alle werelddelen hebben een plekje gekregen in dit oude pand met vrolijke kleurtjes. Alles is er vers bereid en biologisch.

Oderberger Str. 27, 10435 Berlin
Facebook

Paul’s Boutique

Ik had er nog niet eerder van gehoord, Paul’s Boutique. Maar het blijkt dat Paul’s winkeltje internationaal op de kaart staat! Het is er een walhalla van de verzamelaar van ouder sneakers, retro kleding, eighties gadgets en oud star wars materiaal. Heel leuk om er rond te snuffelen.

Oderberger Strasse 47, 10435 Berlin
Facebook & website