“Ik wil morgenochtend eigenlijk om 6 uur opstaan om mooie, mistige Schotland foto’s te maken.” zegt mijn reisgenoot Patrick als we op vliegveld Inverness in Schotland landen. Het klinkt mij als muziek in de oren dus ik zeg gelijk: “Ik ga mee!!”

Heel vaak ga ik op reis ’s morgens vroeg op pad om mooie foto’s te schieten. Het gouden uurtje in de ochtend levert meestal prachtige kiekjes op. Meestal ga ik alleen, maar nu is daar Patrick die net als ik, gek is op fotograferen in de ochtend. Gezellig! En handig, want nu kunnen we ook foto’s van elkaar nemen. Patrick’s Instagram account staat trouwens bol van de mooie foto’s, daar kan ik nog wat van leren.

We zijn 3 dagen in Schotland en als we aankomen regent het. Tja, dat kun je verwachten natuurlijk. De voorspellingen zijn echter TOP en onze gids Alan raadt ons aan om in de vroegte naar de Ness Islands te wandelen. Dit zijn kleine eilandjes in de rivier de Ness, die dwars door Inverness stroomt. Hij belooft ons mist, mooie kleuren, dauw, vissers en mooie bruggetjes.

De mooiste Schotland foto’s tijdens de ochtendwandeling 

Om 6.30 gaan Patrick en ik op pad naar de Ness Islands, met in de ene hand onze iPhone (want alle foto’s die we maken, maken we met iPhones) en in de andere hand een koffie-to-go. Nou, Alan had gelijk hoor! Ik wil natuurlijk niet beweren dat dit de 10 mooiste Schotland foto’s ever zijn, maar het vroege opstaan was weer meer dan de moeite waard.

Niets gelogen toch? Welke Schotland foto uit deze blog vind jij het mooist?

Lees hier alles over one 1-daagse roadtrip om het meer van Loch Ness (aanrader!)

iPhone fotografie?

Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt met de iPhone – in mijn geval de iPhone7plus. Ik vind het fantastisch dat mijn mobieltje in staat is zulke mooie foto’s te produceren. Het is alleen nog een kwestie van een goede compositie zoeken en eventueel wat nabewerking in een app. Mijn favoriete bewerkingsapp is trouwens Snapseed.

iPhone fotografie