Heb je een flinke kater te pakken? Ik hoef je vast niet uit te leggen wat daar de oorzaak van is, maar ik heb wel 5 anti kater middeltjes die écht schijnen te werken.

Op de site Oma weet Raad lees ik het volgende:

Drink meteen na het wakker worden een glas water. Neem vervolgens een paracetamol met een koffie of cola (dan werkt deze sneller). Probeer wanneer de paracetamol enigszins werkt een kop soep te drinken. (Het zout zorgt ervoor dat je vocht vast houdt.) Zorg daarna voor wat vitamines (voornamelijk vitamine C) door iets van fruit te eten. Na een 15 tot 30 minuten is de kater verdwenen, want dan heeft het lichaam alle stoffen opgenomen die ontbraken en jou dat slechte gevoel gaven!

Klinkt allemaal logisch! Maar ik heb nog 5 extra anti kater middeltjes die vast nog meer zoden aan de dijk gaan zetten:

5x anti kater middeltjes

Water, water en nog eens water

Veel mensen weten natuurlijk al dat je een kater en nadorst het beste te lijf kunt gaan met het drinken van liters water. Maar nadorst kun je ook voorkomen, door een paar uur vóór het feestje al te beginnen met het drinken van flink wat glazen water.  Zo bereid je je lichaam voor op wat komen gaat en ben je gelijk al goed gehydrateerd. Want hoe minder je lichaam uitdroogt, hoe minder erg je kater is.

Eet veel fruit

Bananen en kiwi’s vervangen het kalium dat je de vorige avond tijdens vele wc-bezoeken hebt weggespoeld. Ook zit fruit vol vitamines en vocht en dat werkt supergoed tegen de kater. Over bananen als anti-kater middel schreef ik al eerder, kijk maar.

Asperges

Wist je dit al: asperges zijn een TOP middel tegen een kater. Bepaalde stoffen in asperges zorgen ervoor dat de alcohol snel afgebroken wordt in je lichaam. Het gevolg is dat de effecten van een kater veel minder worden. Je kunt het beste voor je feestje een bord met verse asperges eten voor het beste resultaat.

Cafeïne

Bijna iedereen met een kater heeft last van flinke hoofdpijn. Dit wordt veroorzaakt door een stofje dat adenosine heet. Cafeïne is de beste anti-stof tegen adenosine. Het lijkt dus dat de vele verhalen over dat koffie niet helpt tegen een kater misschien niet helemaal waar zijn.

Pittige tomatensap

Tomaten bevatten gunstige suikers en vitaminen en mineralen die hoofdpijn doen verlichten, vooral als een kater de oorzaak ervan is. Om de tomaten een extra boost te geven en ze beter hun werk te laten doen, kun je kruiden en/of specerijen toevoegen, zoals bijv. wat cayennepeper.

Lees ook: 5 drankjes die goed werken tegen hoofdpijn

Sterkte!!

 

 

Gerelateerde berichten: