logeren

Mia doet niet anders, logeerpartijtjes met vriendinnen. Maar als ik eens een vriendin te logeren krijg, dan worden we voor gek verklaard…Al dagen is het raak en logeert Mia bij vriendinnen of vriendinnen bij haar. Ik juich het toe en denk terug aan de tijd dat ik zelf de grootste lol beleefde aan gezellige logeerpartijen. Het kletsen, het loltrappen, het naar bed gaan met dienbladen vol vreetwerk.

Met Saskia heb ik een aantal jaarlijkse rituelen. Zo gaan we ieder jaar naar het Filmfestival in Rotterdam en komt ze in de loop van het jaar altijd een nachtje pitten.

Saskia komt logeren

Mia, vanavond komt Saskia logeren. Blijf je ook gezellig thuis of...”
Waaat, hoezo slaapt Saskia bij jou?! Je bent toch geen puber!!

Nee, ik ben geen puber, maar hoe leuk is het om je weer eens af en toe als puber te gedragen! Mia gaat de hort op en Sas en ik drinken wijntjes, kletsen over jongens mannen, wisselen date-ervaringen uit (in mijn geval bar weinig overigens) en gaan daarna lekker een Netflix film uitzoeken. Het is inmiddels 22.00 uur en vol goede zin installeren we ons met chocola en thee  op te bank.

Welke film zullen we doen, deze?
Nee, die ken ik al. Misschien deze?”
Ja prima!

Maar al na 10 minuten kijken we elkaar verveeld aan en zoeken een andere uit. Ook die valt niet in de smaak en zo kijken we van 4 films de eerste 10 minuten. De 5e is raak, helemaal naar onze smaak is True Grit van de Coen Brothers. Genieten dit! Het is inmiddels 22.45 en ik merk dat we steeds verder onderuit gaan liggen en wegkruipen onder onze dekentjes. Mijn oogleden vallen almaar dicht en als ik naar Saskia gluur merk ik dat ook zij zit te knikkebollen.

Zullen we dan maar?

En zo lijkt ons puberavontuur om 23.00 uur te eindigen, als we allebei doodmoe ons hoofd op het kussen leggen. Wel gezellig in mijn grote bedje, waar we na liggen te giechelen over wat voor watjes we zijn, dat we al om 23.00 uur bekaf zijn. Een harde scheet van een van ons zorgt echter voor een opleving. We gieren het uit en weten ons “puber”logeerpartijtje zo nog een half uur te rekken, waarna we rond 23.30 uur uiteindelijk in slaap vallen…