Soep, dagelijks heb ik er trek in. En het zal je niet ontgaan zijn dat ik daarom ook groot fan ben van de Soupmaker? Vandaag maak ik een hele lekkere, vegetarische pompoensoep. Helemaal klaar in nog geen half uurtje!

Ok, eerst nog even een korte lofzang over onze Soupmaker: het apparaat heeft de grote van een blender en is in staat met 25 minuten een hete, romige soep voor je klaar te maken. Al jij hoeft te doen is wat ingrediënten in grove stukken te hakken en laat de Soupmaker het werk verder doen.

Lees hier alles over de Soupmaker en waar je deze kunt kopen.

ingrediënten vegetarische pompoensoep

Ingrediënten vegetarische pompoensoep

  • 400 gr pompoenblokjes. Je kunt natuurlijk ook verse pompoen snijden, dan ongeveer een halve.
  • Een halve courgette, gewassen en in stukken gesneden.
  • Een halve ui, in grove stukken.
  • 10 cherry tomaatjes
  • 2 glazen water
  • 1 groentebouillonblokje

soupmaker recepten

Bereiding vegetarische pompoensoep

Doe alle ingrediënten in de kom van de Soupmaker en zet hem aan. Mijn Soupmaker heeft voor het maken van soep 2 standen: smooth en chunky. Ik kies meestal voor smooth, voor een lekkere, romige soep. Maak de soep op smaak met bijvoorbeeld:

  • verse kruiden als bieslook, koriander of basilicum
  • roomkaas of creme fraiche
  • peper en/of zout (ik vind extra zout niet nodig)
  • wat geroosterde pompoenpitjes

Eet smakelijk!

vegetarische pompoensoep