Heb je hoofdpijn? Dan is in eerste instantie water het beste medicijn. Dit verhoogt namelijk de bloedstroom en het zuurstofgehalte in de hersenen. Als je water drinkt terwijl je hoofdpijn hebt, drink het dan wel altijd lauw of warm. Van koud water wordt je hoofdpijn juist erger. Je kunt ook deze drankjes tegen hoofdpijn proberen:

“Heb je hoofdpijn? Neem dan even wat water met verse citroen!” – zegt mijn moeder altijd. Maar mijn huid reageert nogal op citrusvruchten dus ik probeer liever wat anders. Natuurlijk kun ook een paracetamol oplossen in wat lauwwarm water, maar probeer ook eens deze, meer natuurlijke drankjes tegen hoofdpijn:

1. Amandelmelk

Amandelen zitten niet alleen boordevol magnesium en andere mineralen die nare hoofdpijn en migraine flink aanpakken, maar ook de stof salicine, waar aspirine van wordt gemaakt. Een veilige én natuurlijk pijnverzachter dus.

2. Pittige tomatensap

Tomaten bevatten gunstige suikers en vitaminen en mineralen die hoofdpijn doen verlichten, vooral als een kater de oorzaak ervan is. Om de tomaten een extra boost te geven en ze beter hun werk te laten doen, kun je kruiden en/of specerijen toevoegen, zoals bijv. wat cayennepeper (zie ook tip 4).

3. Pepermuntthee

Wist je dat hoofdpijn nauw samenhangt met je darmen? Zenuw- en spierkrampen sturen signalen naar de hersenen die hoofdpijn veroorzaken. En daar komt pepermunt om de hoek kijken. Pepermunt helpt namelijk deze zenuwen en spieren te ontspannen, waardoor de hoofdpijn afneemt.

drankjes tegen hoofdpijn - pepermuntthee

4. Cayennepeper in warm water

In cayenne zit een bepaalde stof die de specerij pittig maakt: capsaïcine. Capsaïcine zorgt er voor dat er geen pijnimpulsen naar de hersenen kunnen worden gestuurd. Tap dus een glas water en voeg daar een snufje cayennepeper aan toe.

5. Groene smoothie

Donkergroene bladgroente bevat chlorofyl, wat je huid en nieren reinigt én de samenstelling van je bloed verbetert. Alle overige vitamines en mineralen in deze groentes, zoals calcium en alle B-vitamines, staan erom bekend dat ze hoofdpijn verminderen. Zo’n groene smoothie is dus hét ultieme drankje tegen hoofdpijn.

Dit vind ik lekkere groene smoothies:

Groene smoothie met spinazie, mango, banaan en munt

Bron: Elle Eten