Boutiquehotel Staats in Haarlem

Sinds augustus 2017 is Haarlem een fantastische slaapplek rijker: boutiquehotel Staats! Een prachtig hotel gevestigd in een oude basisschool dicht bij het station. Dé plek om te verblijven als je een stedentrip Haarlem doet. Maar geloof me, ook als Haarlemmer zelf wil je hier een keer logeren. Hotel Staats in Haarlem is een aanrader, kijk maar (helemaal onderaan staat het vlogje klaar!).

Als blogger en vlogger kom ik in heel veel hotels over de hele wereld. Daar wil ik niet groot over doen ofzo hoor, maar ik ben er inmiddels wel achter dat geen hotel hetzelfde is. In het ene hotel verblijf je eerder een beetje uit noodzaak, maar in het andere hotel zou je wel willen wonen! Dat gevoel had ik bijvoorbeeld bij dit hotel in Kopenhagen. Maar ook in Hotel Staats in Haarlem, wat een fijne plek om te logeren!

Hotel Staats in Haarlem

Wat maakt Hotel Staats in Haarlem dan zo bijzonder?

Boutiquehotel Staats in Haarlem is gevestigd in een oud schoolgebouw uit de 19e eeuw. Die details vind je overal terug. Zoals een originele muurtekening (in onze kamer!) die tijdens de verbouwing werd gevonden. Je ziet hem hier links op de tekening, ben verdorie vergeten er een goede foto van te maken…

Boutiquehotel Staats in Haarlem

En de authentieke elementen van klaslokalen die terug te zien zijn aan sommige muren. Of de echte design klassiekers die je her en der afgewisseld ziet met rariteiten en kunstwerken.

Hotel Staats in Haarlem

In welke kamer je ook verblijft; het is anders, kleurrijk en luxe. Alle kamers zijn een mix van modern en strak design, gecombineerd met design klassiekers en unieke elementen. Je ziet veel oude linnenkasten, oude paneeldeuren als kamerschermen, retro schilderijtjes en schoolposters. En dat allemaal gestyled met veel prachtige planten.

Hotel Staats in Haarlem

In Hotel Staats kun je eventueel ook vergaderen, en dat doe je dan in deze zaal. Ik vraag me af in hoeverre ik er aan toe zou komen om te vergaderen, persoonlijk heb ik meer op met een potje tafeltennis 😉

Boutiquehotel Staats in Haarlem

Of wat dacht je van de thee/koffiekamer? Geen moeilijk gedoe, je kunt hier naar hartelust echt goede koffie en thee pakken. Ook staat er een etagère met verse baksels en potten met heerlijk snoepgoed.

bibliotheek Hotel Staats in Haarlem

Ontbijten en dineren bij Restaurant de Ripper

Het inpandige restaurant de Ripper is al jaren een begrip in Haarlem. Vier succesvolle en ervaren leermeesters geven leiding aan dit restaurant. Zij beschikken over een bijzonder team medewerkers. Een team dat bestaat uit jongeren van 15 tot 27 jaar, die door welke omstandigheid dan ook, zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. Hier krijgen zij de mogelijkheid hun leven weer op de rit te krijgen, door te werken in dit unieke opleidingsrestaurant onder professionele en standvastige begeleiding. Niet alleen het interieur, maar ook het eten is hier om te smullen!

Restaurant de Ripper

Restaurant de Ripper

Restaurant de Ripper

En ben je net zo enthousiast als ik?

Neem dan snel een kijkje op de site van Hotel Staats in Haarlem en… boeken die kamer! Als je dit bijvoorbeeld nog in maart doet kun je jouw stedentrip in Haarlem aanvullen met een bezoek aan de Koepel gevangenis. Deze is namelijk open voor publiek nog tot en met maart. En hoe leuk dat is, dat lees en zie je hier.

Maar ook in deze vlog zie Hotel Staats, de Ripper en de Koepel terug: