Weekendje Haarlem

Twee nachten in Hotel Staats (het mooiste hotel van Haarlem), het Frans Hals Museum bezoeken, haring happen bij Balk Visch aan het Spaarne en uitgebreid lunchen bij Vooges Centraal… Dat zijn de ingrediënten voor een heerlijk weekendje Haarlem dat je de komende weken hier op OHIMP kunt winnen. Zin? Doe dan mee met deze winactie.Haarlem is een van de leukste steden van Nederland voor een weekendje weg. En ik kan het weten, ik ben een geboren en getogen Haarlemmer. Shoppen, cultuur snuiven, grachtenpandjes bekijken en lekker eten, het kan hier allemaal. Wist je trouwens dat Haarlem al meerdere malen is uitgeroepen tot de beste winkelstad van Nederland?

Haarlem_Spaarne

Haarlem beter dan Amsterdam?

Haarlem wordt ook wel Klein Amsterdam genoemd. Haarlem heeft namelijk alles te bieden wat Amsterdam ook heeft, alleen dan kleinschaliger en veel minder toeristisch. We hebben grachten, musea, hotspots, modeketens, conceptstores, parken, rondvaartboten, noem maar op. Ok, in Haarlem nog geen hop-on hop-off bussen maar daar staat weer tegenover dat je binnen no-time aan zee zit. Vanuit Haarlem centrum 10 minuutjes met de trein of auto en 20 minuten fietsen.

zonsondergang strandhuisjes

Winnen: een weekendje Haarlem voor 2 personen

Heb je ook zin om Haarlem te gaan verkennen? Dan is deze winactie natuurlijk een ideale gelegenheid. Wat is er bij dit weekendje Haarlem inbegrepen:

#1 – Twee overnachtingen  in Boutiquehotel Staats inclusief ontbijt.

Ik sliep hier zelf onlangs een nachtje en het is echt zo’n mooi en bijzonder hotel. Gevestigd in een oud schoolgebouw en werkelijk elke kamer is anders van stijl.

Het hotel biedt voor deze winactie de overnachtingen aan op zondag en maandag, met uitzondering van feestdagen en op basis van beschikbaarheid. Het ontbijt geniet je bij het inpandige restaurant De Ripper. Ook al zo’n feestje om te zien. En dat niet alleen, het ontbijtbuffet is heerlijk uitgebreid en gevarieerd.

Restaurant de Ripper

Lees ook: zo mooi is Boutiquehotel Staats in Haarlem

#2 – Lunch voor 2 personen bij Vooges Centraal.

Vooges Centraal, bij het station in Haarlem, is een echt allround restaurant. ’s Ochtends is het een heerlijke plek om de dag te starten met een lekkere kop koffie, ’s middags wordt er volop geluncht en ook voor een goed diner is Vooges Centraal een heerlijke plek.

Vooges Centraal

Vooges stelt een lunch voor twee personen ter beschikking t.w.v. 50 euro.

Lees ook: Haarlemse Hotspot – Vooges Centraal

#3 – Tweemaal entree tot het Frans Hals Museum

Geen bezoek aan Haarlem is compleet zonder even langs te gaan bij Het Frans Hals Museum. Nou ja, even, je kunt het natuurlijk zo lang maken als je zelf wilt. Persoonlijk ben ik fan van de Schutterstukken van Frans Hals. Het museum is trouwens afgelopen maand helemaal vernieuwd. Ze hebben hedendaagse kunst heel mooi gecombineerd met de oude werken. Ook in mijn favoriete Schutterszaal. De moeite waard om een kijkje te gaan nemen!

Frans Hals museum

Fotocredits: Maarten Nauw (Mijn eigen foto’s volgen nog ;-))

Lees ook: leuke dingen doen in het Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum stelt 2 tickets ter beschikking. Let wel even op tijdens het plannen van je weekendje: het museum is op maandag gesloten.

#4 – Haring happen bij Balk Visch aan ’t Spaarne

Ben je dol op goede vis en fantastisch uitzicht? Dan is Balk Visch aan ’t Spaarne the place to be. (Slechts 2 minuten lopen vanaf Boutique Hotel Staats bovendien).

haringhappen

Ik denk, en met mij vele anderen, dat je bij Philip en Chantal echt de allerlekkerste haring van Haarlem kunt eten. “Happen” hoeft trouwens niet eens persé hoor, je kunt jouw harinkje ook lekker laten snijden.

Kijk, dit is het uitzicht vanaf de viskraam in de winter.

De Adriaan molen Haarlem

Lees ook: Balk Visch, hotspot in Haarlem

Meedoen aan deze winactie is weer heel makkelijk

Laat mij in een reactie onder deze blog weten met wie jij van dit weekendje Haarlem zou willen gaan genieten en… wie weet! Ook fijn natuurlijk als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media.

De winnaar maak ik over ongeveer 3 weken bekend. Als je wint mag je zelf bepalen wanneer je van het weekend in Haarlem wilt gaan genieten, als het maar dit jaar is. Heel veel succes!