weekendje Beekse Bergen

De afgelopen jaren zijn Mia, Kiki, Ilja en ik zeker wel 5 keer een weekend naar Duinrell gegaan, om de Tinadag XL te bezoeken. Inmiddels zijn Mia en Kiki met hun 16 jaren “veel” te oud voor dit festijn, maar zin om met z’n 4-en een paar dagen weg te gaan, dat hebben ze zeker. We besluiten om een weekendje Beekse Bergen te gaan doen, en geloof me… dat staat garant voor pret voor jong én oud.

Ilja, ik loop nu door de supermarkt, zal ik alvast wat in mijn wagentje gooien?
Wijn! En koffie? Ik neem de melkklopper mee.

Na al die weekendjes weg met z’n vieren hebben we inmiddels een aantal vaste rituelen ontwikkeld. Ilja is hoofd inkopen en kookt, als we tenminste niet uit eten gaan. Ik neem de rol van hoofd tafeldekker en afwasser op me. Ilja neemt voor de lekkerste cappuccino’s haar melkopschuimer mee en samen nemen we extra spulletjes mee als theedoeken, schoonmaakdoekjes, peper, zout, wc-papier etc.

Wij gaan weer hoor, Tina-dag XL

Kamperen in de caravan

Heerlijk vinden we het knus samenzijn in een luxe stacaravan als we vakanties als dit doen. De meiden hebben standaard het 2-persoonsbed en Ilja en ik kruipen in het kamertje met 2 aparte bedjes. Dit jaar kiezen we voor een caravan van Eurocamp en die zijn van alle gemakken voorzien en staan heel centraal op het Beekse Bergen park, midden in het groen.

Eurocamp stacaravan

Het is vrijdagavond en jaja, we hebben er allemaal aan gedacht: onze iPads en laptops staan vol met gedownloade Netflix series. Ieder heeft zo z’n favoriet, dus we kijken allemaal naar ons eigen scherm. Of dat nou zo gezellig is? Ik vraag het me af, maar genieten is het wel en iedereen is blij.

Eurocamp caravan

Zwemmen, schommelen en klimrekken

De volgende ochtend genieten we allereerst van een lekker ontbijtje. Die Ilja, wat kan ze toch goed boodschappen doen!

weekendje Beekse Bergen

Na het ontbijt gaan Mia en Kiki zwemmen en halen nog wat capriolen uit op de klimrekken. Eigenlijk veel te beschamend (in hun eigen woorden), maar stiekem hebben ze enorme lol.

Eurocamp vakanties

Op safari

Nu we toch een weekendje Beekse Bergen doen, is het natuurlijk wel zo leuk om even op safari te gaan. Met onze eigen auto rijden we het park in (2 minuten rijden vanaf onze caravan) en worden we getrakteerd op serieus leuke momenten. Supergaaf om al die dieren van zo dichtbij vanuit je eigen auto te zien. Hoewel ik blij ben dat de hertjes (2e foto) net even wat verder weg staan 😉

Beekse Bergen safari Beekse Bergen safari Beekse Bergen safari Beekse Bergen safari Beekse Bergen safari

Wine o’clock

Als we weer terug zijn bij onze caravan kijken Ilja en ik elkaar aan… “Zullen we?” Ja we doen het, we nemen een wijntje.

weekendje Beekse Bergen

Of het nu aan de wijn ligt of niet, ik krijg opeens een enorme aandrang om mijn klimrek skills even uit te proberen. Zou ik het nog kunnen, de buikzwaai, molenwiek en knierondjes?

Het lukt! Maar de blauwe plekken op mijn bovenbenen en in mijn knieholtes wil je niet zien 😉

’s Avonds kookt Ilja een heerlijke pasta, ik dek de tafel en ruim te vaatwasser in. En daarna doen we weer het vertrouwde Netflix riedeltje met thee en veel lekkers.

Pret voor jong én oud

Wij vonden ons meidenweekendje weer helemaal geweldig en zijn ons nu al aan het beraden op een nieuw uitje. Zo’n stacaravan bevalt ons prima: hij is van alle gemakken voorzien maar doordat je middenin de natuur staat heb je wel een campingbeleving, wat het voor kinderen en tieners (en hun moeders) natuurlijk extra leuk maakt.

En raad eens wat er op de terugweg gebeurt: