De koude dagen zijn in aantocht, dat betekent dat er in menig huishouden weer flink “geslowcookerd” gaat worden. Heb jij nog geen slowcooker, of heb je alleen een kleintje? Dan is dit je kans, OHIMP mag namelijk een gloednieuwe, prachtige rode slowcooker van 6,5 liter weggeven!

Nou is het natuurlijk niet zo dat er alleen in de winter flink met de slowcooker gekookt wordt; ook in de zomer wordt er door veel slowcookerliefhebbers met deze pan gekookt.

Even nog in het kort, wat is een slowcooker:

Een slowcooker is een elektrische pan waarin je gerechten op een hele lage temperatuur kunt sudderen, stoven en koken. Het proces is eigenlijk heel simpel: voeg al je ingrediënten met een beperkte hoeveelheid vocht in de pan en een aantal uur later heb je een heerlijke smaakvolle, sappige maaltijd.

Er zijn tal van voordelen om te koken met een slowcooker:

  • een slowcooker is qua energie heel zuinig in gebruik
  • door het langzaam garen komen smaken veel beter tot hun recht
  • je doet de ingrediënten ’s morgens in de pan en ’s avonds is je gerecht klaar

Lees hier waarom wij niet meer zonder slowcooker kunnen.

Slowcookerrecept: curry met pompoen en kip

Verschillende soorten slowcookers

Er zijn op de markt verschillende merken en types slowcooker verkrijgbaar. De meest bekende exemplaren zijn van het merk Crockpot, maar je hebt dan ook gelijk de duurste te pakken. Een voordeliger – maar minstens zo goed merk slowcooker – is die van Andrew James. Net als bij de pannen van Crockpot zijn er verschillende types verkrijgbaar:

  • kleinere modellen van bijv. 1,5 liter, die je al hebt voor 29,95 euro
  • maar ook grote modellen van 6,5 liter
  • met of zonder warmhoudstand
  • digitale varianten
  • of met keramische binnenpannen, die het aanbraden van vlees op het fornuis bijvoorbeeld heel gemakkelijk maken.

rode slowcooker

Waar kun je een slowcooker kopen

Je kunt voor een slowcooker in een aantal winkels terecht. Zelf ben ik groot voorstander van online shoppen voor keukenapparatuur. Mijn slowcookers (jaja, ik heb meerdere varianten), koop ik bij de Slowcookery. Een webshop waar ze gespecialiseerd zijn in deze handige keukenhulpjes en waar ze met passie hun waar aan de man brengen. Het fijne vind ik het persoonlijke contact en de snelle antwoorden die ik heb als ik een vraag stel. Ook verkopen zij heerlijke kruidenmengels, die heel goed tot hun recht komen bij het bereiden van slowcooker maaltijden.

Wil jij een mooie, grote, rode slowcooker winnen?

Van de Slowcookery mag ik een lezer van OHIMP blij maken met een 6,5 liter slowcooker van Andrew James! De kenmerken van dit rode pareltje:

– 6,5 liter capaciteit, ruim genoeg voor gezinnen
– 3 standen: hoog, laag en warmhoudstand
– Timer voor 2 tot 20 uur
– Uitgestelde startfunctie van 12 uur
– Zuinig door een laag energieverbruik: verbruikt maximaal 320 watt
– Glazen deksel; je eten zien zonder dat de warmte ontsnapt
– Cool touch handgrepen
– Loodvrije keramische binnenpan, die je op het gasfornuis (of oven) kunt gebruiken

rode slowcooker Andrew James

Wil jij deze rode slowcooker winnen? Meedoen is heel makkelijk: laat ons in een reactie weten welk gerecht jij wilt gaan maken in de slowcooker en… wie weet! Hier op OHIMP vind je heel veel recepten. Maar ook op de site van Slowcookery kun je veel inspiratie opdoen.

Ik word natuurlijk ook erg blij als je OHIMP op Facebook wilt liken en als je dit bericht deelt via social media. Heel veel succes!!

Slowcooker winnen op OHIMP