Van deze chocoladesmoothie word je happy! Het is geen geheim dat in cacao stofjes zitten die bijdragen aan een geluksgevoel. De chocola in combinatie met avocado en banaan zorgt in deze smoothie voor een heerlijk, romig eindresultaat.

De smoothie is zelfs zo romig dat ik het een beetje op vla vind lijken. Ik schenk het dan ook in een kommetje en strooi er wat home-made granola door. Genieten!

Chocoladesmoothie zonder schuldgevoel

In deze smoothie gaan alleen maar gezonde ingrediënten. Als jij dus straks het drankje wegslurpt – of lepelt, zoals in mijn geval – hoef je geen schuldgevoel te hebben dat je alwéér aan de chocolade zit 😉

Raw cacaopoeder:

Helpt je geheugen te verbeteren, geeft een gevoel van gelukzaligheid, vermindert kans op hartaandoeningen, helpt vet verliezen, draagt bij aan een goed immuunsysteem en geeft energie. Hier lees je er meer over.

Avocado:

Zorgt ervoor dat je huid sterker wordt en gaat natuurlijk haaruitval tegen. Daarnaast houdt het je cholesterol waarden in goede stand en zal het je darmflora bevorderen. Door de goede cholesterol waarden neemt de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk af! Wist je trouwens dat het wetenschappelijk bewezen is dat wanneer je regelmatig een avocado eet, dit je huid echt kan verbeteren?! Avocado’s hebben een anti-aging effect op je huid.

Banaan:

Een banaan levert snel energie en bevat mineralen die een belangrijke rol spelen bij het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel en bij de regeling van de bloeddruk. Bovendien helpen ze tegen een kater en, raar maar waar, tegen wratten. Lees hier meer maffe bananenfeitjes:

5 maffe bananen weetjes

romige chocoladesmoothie met avocado

Ingrediënten voor de chocoladesmoothie:

  • 1 rijpe avocado
  • 2 bananen (ik gebruik hele rijpe exemplaren die ik een nacht (zonder schil) in de vriezer heb gelegd)
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 2,5 eetlepels (raw) cacaopoeder
  • 2 theelepels notenpasta (amandelpasta is erg lekker)
  • 2 theelepels chiazaadjes
  • 3 dadels zonder pit
  • snufje zout

Zo maak je de smoothie

Doe alle ingrediënten in de blender en mix tot je een gladde smoothie hebt. Schenk ik een kommetje of glas en bestrooi eventueel met nog wat toppings. Ik vind granola erg lekker erbij maar nootjes of wat extra chiazaad smaakt ook heerlijk.

chocoladesmoothie (suikervrij) met avocado en banaan