In huize Dubois zijn de bananen niet aan te slepen. Ze worden gebruikt voor havermoutkoekjes, voor smoothies en… voor  antirimpelmaskertjes. WAAAAT?! Jazeker, de schil van een banaan blijkt super effectief in de strijd tegen rimpels en zou eigenlijk een vaste plek in de badkamer moeten krijgen. Meer maffe bananen weetjes:

  • Bruine bananen zijn het gezondst! Dat komt omdat een volrijpe banaan met vlekken op de schil een stof produceert genaamd TNF (TumorNecrosis Factor) die over het vermogen beschikt afwijkende cellen c.q. celvorming te bestrijden. Hoe rijper de banaan hoe beter als natuurlijk medicijn in de strijd tegen kanker.
  • Een banaan pellen irritant? Niet als je het op deze supersimpele manier doet, de apenmanier. En je bent gelijk van die vieze witte sliertjes af. Bekijk hier de how-to peel-a-banana video.
  • Kater? Neem een banaan. De hoge dosis magnesium neemt de hoofdpijn weg en onspant de bloedvaten. De aanwezige suikers fructose, glucose en sucrose geven het lichaam een energieboost. Een van de snelste manieren om van een kater af te geraken is een smoothie met banaan te drinken. Bananen werken ook tegen ochtendhumeur en stress.

  • Een banaan kun je goed in de vriezer bewaren. Snijd hem in stukjes en leg hem op bakpapier een uurtje in de vriezer. Daarna kunnen de stukjes bij elkaar ingevroren worden en plakken ze niet meer aan elkaar. Met bevroren banaan maak je trouwens heerlijke ijsjes (suikervrij)
  • De schil weggooien? Misschien niet na deze tips: Wrijf ermee over een muggenbult als je de jeuk niet meer aan kunt. Je kunt ook een stukje bananenschil met de binnenkant tegen de wrat aan plakken (iel) en heel de nacht laten zitten. Herhaal dit elke avond totdat de wrat weg is (sorry, deze heb ik niet uitgeprobeerd). Wel de volgende: Je kunt met een bananenschil een antirimpelmaskertje maken! Hoe? Schil in de blender, maak er een puree van en smeer het op de rimpels. Ik ging voor de korte klap 😉

banaan oogmasker

Tot slot: word je van een banaan dik? Nee, een banaan is echt reuze gezond. Hier heb ik de gezonde eigenschappen van de banaan voor je beschreven.

Suikervrije recepten met banaan:

Op de hoogte blijven? OHimP zit natuurlijk ook op Facebook.