havermoutbrood

Zo gebruik je je oven nooit, en zo gebruik je hem sinds je (her)ontdekking van havermout minstens 1 keer per week! Het overkwam mij, een nietszeggend bloggertje met een voorliefde voor hijskranen, urban art èn gezond eten. Vandaag leek wel bakdag. Ik heb de havermoutkoekjes gemaakt. Blissballs in elkaar gedraaid. Verse kippensoep  gemaakt. En dus dit heerlijke (suikervrije) havermoutbrood gebakken. En nu wil jij natuurlijk weten hoe… toch? Kinderlijk eenvoudig: 

Ingrediënten: 250 gram havermout, 30 gram gebroken lijnzaad, 30 gram zaden (pompoen, zonnebloem), handje kleingemaakte walnoten, handje zoete rozijnen, 2 eetl kaneel, 3 eieren, 1 theel zout, 2 eetl honing, 180 ml melk (ik doe amandelmelk) en 1 banaan.

Vervolgens meng je alles, (de banaan even prakken), giet je het in een ingevette cakevorm en dan kan het de (op 170 graden voorverwarmde) oven in. Na ongeveer 45 minuten heb je een heerlijk brood! Tip: snij het brood in plakjes en vries het in.