Qatar Airways is recent begonnen met vliegen op een nieuwe bestemming: Langkawi, Malaysia. Wie een heerlijke tropische bestemming zoekt is hier een tevreden mens. In dit artikel deel ik 5 vakantietips voor Langkawi in Maleisië.

Langkawi is een archipel in de Andamanse Zee, bestaande uit 99 eilanden. Het ligt ongeveer 30 kilometer verwijderd van het vasteland van Maleisië en maakt deel uit van de Maleisische staat Kedah. Het grootste eiland van de archipel is met 45.000 inwoners Pulau Langkawi. Het enige andere bewoonde eiland is Pulau Tuba.

Omringd door kristalhelder water, ongerepte stranden en jungle is Langkawi een waar paradijs op aarde. Ondanks de populariteit van deze regio – voornamelijk ook onder de Maleisiërs zelf – zijn het eilanden met charme waar de lokale tradities bewaard zijn gebleven.

Langkawi vakantietips

5 vakantietips voor Langkawi

Langkawi is een van de bekendste bezienswaardigheden van Maleisie. Niet alleen reizigers, maar ook locals komen hier naar toe om een paar dagen te relaxen aan het strand. Dit zijn 5 vakantietips voor Langkawi:

Tip 1: bezoek een van de vele stranden

Het Cenang strand in het zuiden van het eiland is het meest bezochte strand van Langkawi. Hier is het heel levendig en druk, ook leuk voor de avonden. De wat mooiere stranden liggen in het noorden. Rhu Beach en Tanjung Rhu Beach en Pasir Tengorak Beach zijn goede keuzes. De meer afgelegen strandjes zijn ook echt de moeite waard, bijvoorbeeld Pantai Tengah, Pantai Kok en Pantai Pasir Hitam.

stranden langkawi

Tip 2: (taxfree) shoppen

Op Langkawi kun je winkelen zonder belasting te betalen. Ook veel Thai en Maleisiërs bezoeken het eiland om taxfree te shoppen. Je vindt op Langkawi dan ook een aantal grote winkelcentra. Op loopafstand van Pantai Cenang, het meeste toeristische plaatsje van het eiland, vind je de avondmarkt die ook de moeite waard is.

Tip 3: eilandhoppen

Langkawi wordt omringd door prachtige eilandjes. Eiland hoppen is dan ook een van de favoriete activiteiten in Langkawi. Via georganiseerde tours kun je met een bootje al in een halve dag erg veel te zien krijgen.

kabelbaan Langkawi

Tip 4: een tochtje met de kabelbaan SkyCab

De allerbekendste highlight op het eiland is een tochtje met de kabelbaan naar de top van de Machincang berg. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de gehele archipel. Dit is wel een van de steilste kabelbanen ter wereld, dus mensen met hoogtevrees, wees gewaarschuwd. Bij het hoogste station van de SkyCab kun je verder naar de Langkawi Skybridge. Deze 125 meter lange en 700 meter hoge brug is echt spectaculair en biedt nog mooiere uitzichten.

Langkawi skybridge

Langkawi skybridge

Tip 5: bezoek de rijstvelden

De rijstvelden op Langkawi zullen niet zo spectaculair zijn als op de Filipijnen of Vietnam, maar evengoed is het een geweldige ervaring om hier te vertoeven. En al helemaal als je nog nooit rijstvelden hebt gezien. De afbeelding bovenaan dit artikel is van rijstvelden in Langkawi. (bron)

Vlieg naar Langkawi met Qatar Airways

Een keer eerder heb ik het geluk gehad om met Qatar Airways te mogen vliegen. Dat was in 2017, toen ik naar het eiland Penang in Maleisië ging. En wat was het vliegen met deze maatschappij een geweldige ervaring! Niet in de laatste plaats omdat ik een upgrade kreeg, en business class mocht vliegen!!

De 20 heerlijke voordelen van een upgrade in het vliegtuig

Maar ook al kun je niet genieten van een upgrade, vliegen met Qatar is sowieso een feest. Niet voor niets is deze luchtvaartmaatschappij uitgeroepen tot World’s Best Airline (Skytrax 2019). Ook in de Economy Class heb je standaard extra veel beenruimte (net alsof je premium class vliegt) en kun je de allernieuwste films kijken, die op dat moment in de bioscoop draaien. Een aantal andere voordelen:

  • Als je via qatarairways.com boekt is je baggage altijd inclusief en kun je gratis je stoel(en) selecteren = geen extra kosten!
  • Op de terugreis vanuit Langkawi hebben passagiers een stopover van 8 uur in Doha. Ideaal dus om je vakantie te verlengen in deze opkomende stad. Twee vakanties voor de prijs van één! Dit regel je eenvoudig via Qatar Airways –  ’s  Werelds  Beste  Airline. Als je je vlucht boekt krijg je de optie “Add a stop in Doha”.

Hopelijk heb je iets aan deze vakantietips voor Langkawi!

Penang reistips