Het is bijna Pasen en de verschillende paas DIY-ies vliegen me om de oren. De meeste mensen gaan in de weer met paaseieren versieren met verf. Maar stel dat je helemaal geen zin hebt om te gaan kliederen met verf, dan heb ik hier de truc om paaseieren zonder verf te gaan maken. En echt, het is eitje…

Eigenlijk is er amper uitleg voor nodig. Dus heel veel woorden ga ik er dan ook niet aan vuil maken, aan deze DIY om paaseieren te versieren. Net als je vingers trouwens, want die blijven ook lekker schoon.

Wat heb je nodig om deze paaseieren te versieren zonder verf

  1. Eitjes, natuurlijk! Ik vind het altijd leuk om te variëren in kleur. Dus ik heb een doos witte en een doos bruine eieren gekocht.
  2. Ballonnen. Gewoon, van die simpele die rond opgeblazen kunnen worden. Qua kleur kun je helemaal los gaan. Voor de paasdagen is het misschien wel leuk om voor de kleur geel (of goud!) te gaan. In mijn geval had ik deze ballonnen (geen gele dus) gewoon nog in de kast liggen, en dat vond ik eigenlijk wel prima.
  3. Een schaar.
  4. Stift.
  5. Wat bloemetjes, blaadjes of gras.  

Een badmutsje voor jouw paaseieren

Zoals ik al zei, het is een eitje om deze paaseieren te maken, let maar op:

Knip de top van een ballon en doe deze als een soort van badmuts om het (gekookte) eitje. Je kunt het hoedje wat korter of langer knippen. Ik pluk in de tuin wat bloemen en steek deze in de bovenkant van het badmutsje, waar ik een gaatje in heb geknipt. Vervolgens teken ik een gezichtje op het eitje, en klaar is Kees.

Wat ga jij dit paasweekend doen?

Wij blijven – net als heel Nederland waarschijnlijk in deze corono tijden – thuis. Ik heb voor de eerste paasdag een tuindag gepland, want het belooft heerlijk weer te worden. Voor de tweede paasdag heb ik bij vriendin Liesbeth die een lunchroom heeft, en nu dus zwaar in de problemen zit, een heerlijke, riante borrel/diner box besteld. Die ga ik met Mia en haar vriendje heerlijk de man maken.

Ben je trouwens op zoek naar meer paasinspiratie? Neem dan ook eens een kijkje op mijn Pasen Pinterest bord.

Hele fijne Pasen!

XXX