In de Weekend Finds van deze week heb ik allerlEI leuke paaseieren inspiratie verzameld, die je heel eenvoudig zelf thuis kunt namaken. Veel plezier ermee!

Het paaseitje hierboven is toch wel een van mijn favorieten. Wat een schattig schaapje! Ik vraag me alleen af hoe ze de oren hebben gemaakt. Misschien met een beetje Fimo klei?

Maar ook de heertjes met pastelkleurige onderkant vind ik heel erg leuk.

Zelf ging ik aan de slag met een paar gekookte eieren en ballonnen. Wist je dat je op die manier heel eenvoudig paaseieren kunt maken zonder dat je verf hoeft te gebruiken? Geen geklieder, gewoon een beetje creatief knippen en een stukje ballon om een gekookt eitje doen. Je leest er hier alles over.

Paaseieren inspiratie:

  1. Met stift stippellijntjes maken.
  2. Blauwe druifjes in eierschalen.
  3. Goud geschilderde eitjes.
  4. Eieren in een vaas bloemen.
  5. Op bruine eieren tekenen met witte raamstiften.

Pannenkoeken: een wereld van smaak én traditie

Pannenkoeken zijn een geliefde lekkernij die wereldwijd bekend zijn in talloze variaties. Maar deze dunne, platte gebakken deeg”koekjes” zijn veel meer dan slechts een ontbijt-, lunch- of avondmaaltijd. Ze zijn een cultureel fenomeen dat in verschillende delen van de...

Wijnliefhebber? 3 x handige wijnaccessoire

Sauvignon Blanc, Tempranillo, Grenache, en Chardonnay. Dit zijn termen waarvan de echte wijnliefhebber gaat watertanden. Voor velen is het drinken van een goed glas wijn een prachtige ervaring. Zij weten precies wat ze proeven en wat ze over de wijn kunnen vertellen....

Eten op Pampus forteiland – UNESCO werelderfgoed

Ben jij dol op culinaire hoogstandjes uit de natuur en hou je wel van een beetje avontuur? Dan is een avondje lekker eten op Pampus forteiland echt iets voor jou. Op Pampus is van alles te beleven. Je vindt er veel historie, waarvan het fort het belangrijkste bouwwerk...

Zomer salade met een roze twist

Het is weer zomer. Finally! Na een dag in de tuin of op het strand kan uren in de keuken staat erg onaantrekkelijk klinken. En wat is lekkerder dan een makkelijke salade bij warm weer? Dit is een recept voor een zomer salade met vel roze dressing. Er zit couscous en...

Deze dingen wist je nog niet over granaatappel

De granaatappel lijkt steeds populairder te worden. Menig foodie verwerkt de pitjes in gerechten, in de supermarkt kan je verse granaatappelsap persen en het wordt zelfs verwerkt in beauty producten. Maar waar komt de vrucht eigenlijk vandaan en waar is ie goed voor?...

Tarte tatin a la Julia Child

Een tijdje geleden schreven we over de beste culinaire films. Julie en Julia stond natuurlijk op 1. Niet alleen de film is heel leuk, maar ook de recepten van Julia Child zijn leuk. En lekker natuurlijk. Zij schreef een boek met Franse gerechten, maar speciaal voor...

Gezond en makkelijk | Airfryer bananenbrood

Een bananenbrood dat zo lekker is dat je er eigenlijk twee plakken van wilt. Met deze versie kan dat makkelijk! Hij is namelijk niet alleen lekker, maar ook nog eens hartstikke gezond. Je maakt hem in de airfryer. Dus ook geen hoge gasrekening. Ideaal...

Super makkelijke lente focaccia!

Een nieuwe trend in foodie land: Gardenscape Focaccia. Geweldig voor de lente! Wij raakte geïnspireerd door dit recept van de Aldi. We hebben hem wel een beetje vermakkelijkt. Met dit recept blijven je handen schoon, want je hoeft niet te kneden. Ideaal toch. Maak hem...

Paasstol voor kokoslovers

Tegenwoordig liggen er in de supermarkt steeds meer producten met kokos. Kokosmelk, -yoghurt, -koekjes, noem het maar op. Dit is omdat kokos vaak wordt gebruikt als plantaardige vervanger voor zuivel. Maar ook als je van kokos houdt of een notenallergie hebt kan het...

Hotspot in Amsterdam: Mr. Nata

Pastel de Nata. Wat de Stoopwafel is voor Nederland en de croissant voor Frankrijk, dat is de Pastel de Nata voor Portugal. Ben je daar geweest? Dan ken je hem gegarandeerd. Het bladerdeegkuipje gevuld met custard vind je in Portugal bij elk café. In Nederland jammer...

Patch tattoo | mijn persoonlijke ervaring

De wereld van tatoeages heeft zich in de loop der jaren enorm ontwikkeld en uitgebreid en nog steeds komen er nieuwe stijlen bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de folk art en de patch tattoo?! De laatste is gebaseerd op gestikte stoffen, zoals je die ook wel op de...

Zwaluw tattoo | inspiratie en betekenis

Je kunt aan onze artikelen wel zien dat wij bij OHIMP fan zijn van tatoeages! Een nieuwe aanwinst is de zwaluw tattoo. Wij vinden hem te gek. In een zoektocht naar verschillende stijlen stuitten we op de herkomst van de zwaluw tattoo. En dat is een leuk verhaal! Zie...

20x vissen tattoo inspiratie

De zomer komt steeds dichterbij. Veel mensen zitten met hun hoofd al op het strand. Wil je een leuke zomerse tattoo? Ben je geboren in maart, of houd je om een andere reden van vissen? Dan is deze vissen tattoo inspiratie voor jou! Van oldskool tot fineline. Van groot...

Van kunst tot bodyart | 10x tattoo inspiratie

We hebben weer wat tattoo inspiratie. Deze keer van kunstwerk tot bodyart. De mooiste werken voor altijd vereeuwigd op je lichaam. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Klassieke werken van Van Gogh in full color, tot moderne line-art van Keith haring. Of je nou fan...

Koreaanse tattoos + 20x inspiratie

De Koreaanse cultuur is steeds meer te vinden in Nederland. Heb je wel eens gehoord van Boba tea? Of zit je op TikTok? Dan weet je hoe populair Koreaanse skincare is. En natuurlijk het mega populaire K-pop. Maar dat is niet het enige. Tattoo artiesten voorspellen dat...

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

Deze witte eieren zijn mooi versierd met bladeren van de Monstera plant. Nee, geen echte bladeren. Deze zijn geknipt uit serveten en er vervolgens opgelijmd. 

Plantenpot van tegels | zo maak je ‘em

Wil je een originele plantenpot en heb je toevallig nog wat tegeltjes liggen? Dan is deze DIY echt iets voor jou. In dit artikel wat fijne tegel inspiratie en de werkwijze voor de plantenpot van tegels. Tegels, we love them. En lang niet alleen voor het betegelen van...

Budget DIY met Action schaaltjes

Op social media komt de ene na de andere DIY voorbij. Sommige zijn zo leuk dat wij ze natuurlijk moeten uitproberen. Iets wat je nu veel op TikTok ziet zijn DIY's met Action materialen. Vaak lekker goedkoop dus! Wij hebben er 1 uitgeprobeerd waar je twee kommen voor...

DIY | Terracotta decoratie on a budget

Een tijd geleden verscheen er op One Hand in my Pocket een DIY plantenpotjes schilderen. Dat was toen al super leuk en het is nu weer helemaal in! Op TikTok en Instagram zijn er regelmatig video's te zien van potten, vazen en andere decoratie stukken die gepimpt...

DIY: 5x creatief met een oude koffer

Met het opruimen van de zolder, schuur of berging kom je nog wel eens iets tegen. Een oude koffer bijvoorbeeld. En dan bedoelen we echt een oude koffer. Niet één met wieltjes, een cijferslot en 5 verschillende opbergvakken. Maar een eigenlijk onpraktische koffer met...

DIY | Valentijn cadeau

Nog een paar dagen en dan staat Valentijn weer voor de deur. You either hate it or you love it. Sommigen vinden het commerciële onzin en anderen pakken uit met romantische cadeaus. Wij zien het als een goed excuus om jezelf te verwennen, uit eten te gaan of cadeaus te...

Erg leuk ook, deze eieren die een toef lijm in een mooie vorm hebben gekregen, en vervolgens besprenkeld zijn met grassprietjes. Je moet er maar opkomen!

Deze simpel getekende takjes doen het ook erg goed. Je ziet het, het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.

Eieren versieren wordt een eitje met deze paaseieren inspiratie, vind je niet? 

Hele fijne Pasen!
XXX