In de Weekend Finds van deze week heb ik allerlEI leuke paaseieren inspiratie verzameld, die je heel eenvoudig zelf thuis kunt namaken. Veel plezier ermee!

Het paaseitje hierboven is toch wel een van mijn favorieten. Wat een schattig schaapje! Ik vraag me alleen af hoe ze de oren hebben gemaakt. Misschien met een beetje Fimo klei?

Maar ook de heertjes met pastelkleurige onderkant vind ik heel erg leuk.

Zelf ging ik aan de slag met een paar gekookte eieren en ballonnen. Wist je dat je op die manier heel eenvoudig paaseieren kunt maken zonder dat je verf hoeft te gebruiken? Geen geklieder, gewoon een beetje creatief knippen en een stukje ballon om een gekookt eitje doen. Je leest er hier alles over.

Paaseieren inspiratie:

  1. Met stift stippellijntjes maken.
  2. Blauwe druifjes in eierschalen.
  3. Goud geschilderde eitjes.
  4. Eieren in een vaas bloemen.
  5. Op bruine eieren tekenen met witte raamstiften.

Slowcooker recept | choco-bananenbrood

Brownies, chocoladetaart, Snickers en eigenlijk alles met chocola. Je kan mij ervoor wakker maken. Maar ontbijten met chocoladetaart schijnt niet zo goed voor je te zijn. Om toch aan mijn dagelijkse chocolade dosis te komen maak ik een slowcooker choco-bananenbrood....

Airfryer recept | Frittata met zalm en courgette

Koken zonder gas. Minder elektra gebruiken. Bijna iedereen is er mee bezig. Want hoewel het gasstel niet de grootste verbruiker is, telt iedere kubieke centimeter. En de over vraagt met voorverwarmen aardig wat watt. Mijn Airfryer draait daarom op volle toeren. Niet...

Cola kip van de bbq

Ben jij ook zo dol op kip. Uit de oven met een lekker knapperig korstje. Wist je dat je dat ook met een barbecue kunt bereiken?! Ik probeerde onlangs een nieuw recept: cola kip van de bbq. Superlekker en ook erg leuk om te doen. Lees verder voor het recept. Het recept...

Airfryer edamame bonen

Net als heeeel veel andere Haarlemmers, kom ik graag bij Mabrouk op de Botermarkt. Dit kleine winkeltje is een soort schatkamer voor mensen die van lekker eten houden. Ieder hoekje en gaatje is benut met exotische blikjes, potten en heel veel lekkere borrelhapjes. 1...

Airfryer pitabroodje met ei en avocado

Eet jij weleens pitabroodjes? Ik ben er gek op. Vroeger aten we thuis op vrijdag vaak shoarma. Tegenwoordig eet ik pita's met van alles en nog wat. Als ontbijt, lunch of bij het avondeten. Ook bijvoorbeeld om te dopen in de soep. Eén van mijn pita favorieten is een...

Eitje in de Airfryer met feta en tomaat

Een broodje gebakken ei, I love it. Zeker als je hem opleukt met wat extra's. Lekker voor de lunch, maar ook prima als ontbijt, zeker in het weekend. En bij mij thuis komt daar geen pan meer aan te pas. En ook geen boter of olie trouwens. Ik bak mijn eitje in de...

Airfryer recept | ontbijttaartje met cacao en aardbei

Houd jij niet zo van ontbijten? Dan heb je dit ontbijttaartje met cacao en aarbei nog niet geprobeerd. Alsof je een gebakje eet. En toch zijn de ingredienten lang zo slecht nog niet. Dus waar wacht je nog op? Airfryer aan en gaan!Fan van So Vegan so Fine In de...

Airfryer ontbijt | havermout taart

Een tamelijk gezond ontbijtje, wat je zo in elkaar flanst. Dat is toch ideaal! Dit havermouttaartje gaat er in als koek. En in de airfryer is ie zo gebakken. Ik maak hem met bosbessen en mango, bij wijze van restverwerking. Maar met ander fruit is het ook vast...

Airfryer recept | kip cordon bleu

Mijn guilty pleasure: een kip cordon bleu. Niet echt een culinair hoogstandje, maar soms zo lekker. Helemaal nu ik heb ontdekt dat je kip cordon bleu in de Airfryer kan maken! En dan bedoel ik niet zo'n kant en klare uit de supermarkt, maar een zelfgemaakte. Wordt het...

5 redenen waarom koffie gezond is

Koffie is hot! Letterlijk en figuurlijk. Al een paar jaar lang neemt het aantal koffietentjes wereldwijd enorm toe. Maar voor een lekkere koffie hoe je niet eens de deur uit. Want ook voor thuis zijn er enorm veel apparaten die jou in je dagelijkse bakkies pleur...

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

40x inspiratie voor een old school cat tattoo

Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk? Wat is een old school tattoo? Old school tatoeëren stamt uit de 17e...

30x bijzondere katten tattoos

Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege...

“Negative space tattoos” | bloemen in zwarte cirkels

Nog niet eens zo heel lang geleden werd er op mensen met tatoeages enorm neergekeken. Maar dat is gelukkig allemaal verleden tijd. Een mooie tattoo is in de meeste gevallen een waar - vaak persoonlijk - kunstwerk. Ben je al bekend met de zogenaamde "negative space"...

18x een prachtige driehoek tattoo met bloemen (+ betekenis)

Een driehoek tattoo kun je op verschillende plekken op je lichaam zetten. Ook zijn er tal van variaties mogelijk. Heel speciaal zijn de driehoek tattoos met bloemen. Wist je trouwens dat een driehoek tattoo een speciale betekenis heeft? De driehoek staat onder andere...

Deze witte eieren zijn mooi versierd met bladeren van de Monstera plant. Nee, geen echte bladeren. Deze zijn geknipt uit serveten en er vervolgens opgelijmd. 

DIY | Van oester naar sieradenbakje!

Een tijdje geleden hebben wij oesters gegeten. Gekocht bij de markt en thuis opgeleukt met heerlijke vinaigrettes. Toen ze op waren lag er in de keuken een hele stapel opengebroken oesterschelpen. Op het eerste gezicht niet heel aantrekkelijk. Maar, als je door de...

DIY: stock tank pool in je tuin

Er doet een nieuwe trend de ronde in Pinterest land! Namelijk die van de stock tank pool. De wat?! Hoor ik je denken... Ik ga het je uitleggen. En laten zien natuurlijk. In de VS wordt een stock tank al heel veel jaren ingezet. Niet als pool, maar als drinkbak, voor...

DIY: gallery wall maken (+ tips & inspiratie)

Mijn glad gestucde muren kijken me al een tijdje vragend aan: zeg, zou je niet eens een keertje een spijkertje in ons rammen? Lastig... al een paar jaar houd ik ze strak, leeg en ongeschonden. Vlekjes poets ik grondig weg en oneffenheden werk ik zorgvuldig bij....

DIY | bohemian spiegels maken

Elk jaar in april kunnen we weer naar ons geliefde strandhuisje in Zandvoort. Een deel van de voorpret is altijd bedenken wat we kunnen veranderen in het interieur. Vorig jaar waren het de gordijnen. Deze keer wordt het de lege muur in de keuken. Dit is de plek waar...

DIY | Bloemen drogen voor een superschatting droogbloemenboeket

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Ook ik heb toegegeven aan deze trend, want hoe gezellig is zo'n bosje! Ik kocht een paar bosjes droogbloemen bij het tuincentrum. Best aan de prijs, maar ach, dacht ik, zo'n bosje droogbloemen blijft vast lang mooi. Daar had ik...

Erg leuk ook, deze eieren die een toef lijm in een mooie vorm hebben gekregen, en vervolgens besprenkeld zijn met grassprietjes. Je moet er maar opkomen!

Deze simpel getekende takjes doen het ook erg goed. Je ziet het, het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.

Eieren versieren wordt een eitje met deze paaseieren inspiratie, vind je niet? 

Hele fijne Pasen!
XXX