In de Weekend Finds van deze week heb ik allerlEI leuke paaseieren inspiratie verzameld, die je heel eenvoudig zelf thuis kunt namaken. Veel plezier ermee!

Het paaseitje hierboven is toch wel een van mijn favorieten. Wat een schattig schaapje! Ik vraag me alleen af hoe ze de oren hebben gemaakt. Misschien met een beetje Fimo klei?

Maar ook de heertjes met pastelkleurige onderkant vind ik heel erg leuk.

Zelf ging ik aan de slag met een paar gekookte eieren en ballonnen. Wist je dat je op die manier heel eenvoudig paaseieren kunt maken zonder dat je verf hoeft te gebruiken? Geen geklieder, gewoon een beetje creatief knippen en een stukje ballon om een gekookt eitje doen. Je leest er hier alles over.

Paaseieren inspiratie:

  1. Met stift stippellijntjes maken.
  2. Blauwe druifjes in eierschalen.
  3. Goud geschilderde eitjes.
  4. Eieren in een vaas bloemen.
  5. Op bruine eieren tekenen met witte raamstiften.

Airfryer edamame bonen

Net als heeeel veel andere Haarlemmers, kom ik graag bij Mabrouk op de Botermarkt. Dit kleine winkeltje is een soort schatkamer voor mensen die van lekker eten houden. Ieder hoekje en gaatje is benut met exotische blikjes, potten en heel veel lekkere borrelhapjes. 1...

Airfryer pitabroodje met ei en avocado

Eet jij weleens pitabroodjes? Ik ben er gek op. Vroeger aten we thuis op vrijdag vaak shoarma. Tegenwoordig eet ik pita's met van alles en nog wat. Als ontbijt, lunch of bij het avondeten. Ook bijvoorbeeld om te dopen in de soep. Eén van mijn pita favorieten is een...

Airfryer ontbijt | havermout taart

Een tamelijk gezond ontbijtje, wat je zo in elkaar flanst. Dat is toch ideaal! Dit havermouttaartje gaat er in als koek. En in de airfryer is ie zo gebakken. Ik maak hem met bosbessen en mango, bij wijze van restverwerking. Maar met ander fruit is het ook vast...

5 redenen waarom koffie gezond is

Koffie is hot! Letterlijk en figuurlijk. Al een paar jaar lang neemt het aantal koffietentjes wereldwijd enorm toe. Maar voor een lekkere koffie hoe je niet eens de deur uit. Want ook voor thuis zijn er enorm veel apparaten die jou in je dagelijkse bakkies pleur...

Airfryer recept | verse friet (of patat)

Zeg jij friet of patat? Ik zeg het allebei, maar er is verschil. Ik ga een patatje halen en ik bak verse friet. Geen idee hoe dat zo gekomen is. Wat ik wel weet: verse friet maken in de Airfyer is heel makkelijk en erg lekker!Welke aardappel? Om heel eerlijk te zijn...

Airfryer ontbijt | gekookt eitje

Mijn Airfryer en ik, we zijn vrienden. Ik heb een XXL, best een joekel. Hij heeft desondanks een vaste plek ik mijn keuken. Want wat kan dit apparaat veel! En ook zo snel. Mijn grootste ontdekking is misschien wel mijn Airfryer ontbijt met een eitje. Zo simpel en zo...

Airfryer appelcake met jeugdsentiment

Lang geleden, nog voordat ik ging puberen en tot diep in de middag in bed lag, stond ik in het weekend vroeg op. Terwijl mijn ouders nog lagen te slapen, ging ik los in de keuken. Meestal een ouderwetse cake, soms een chocoladetaart en heel vaak een appelcake. Van de...

Feestelijk ontbijt/brunch recept: oeufs en cocotte

Wil jij binnenkort de show stelen met een heerlijk ontbijt- of brunch gerechtje, dat er leuk uitziet en ook nog eens verrassend makkelijk te maken is? Een Franse klassieker is de oeufs en cocotte! Oftewel... eitjes uit een pannetje. Maar goed, in het Frans klinkt...

Hood-in-hob, ons nieuwe ETNA keukensnufje

YES! Onze verbouwing is klaar!  Nou ja... zo goed als klaar. De keuken is in ieder geval helemaal ready om flink in gebruik genomen te gaan worden. Een van onze nieuwste keukensnufjes is de ETNA hood-in-hob inductie kookplaat. Wat dat is en waarom het zo handig is?...

Mugcake met banaan en havermout (magnetron)

Een mugcake is - zoals de naam misschien al doet vermoeden - een kleine cakeje uit een mok. Je maakt het heel eenvoudig en het is een lekker gerechtje om te nemen als ontbijt. In principe heb je voor het bereiden van een eenvoudige mugcake maar drie ingrediënten...

Grote rug tattoo voor vrouwen | >20x inspiratie

Tatoeages worden ook wel als een vorm van body art gezien. En dat is helemaal niet zo gek natuurlijk. Met een rug tattoo kun je artistiek gezien alle kanten op. Deze plek is groot genoeg voor de grotere kunstwerken. Maar ook kleine meesterstukjes komen hier goed tot...

De 50 mooiste kersen tattoos (en hun betekenis)

Kersen tattoos zijn best vaak voorkomende tatoeages. De een zet hem omdat hij/zij van kersen houdt. De ander vanwege een meer symbolische betekenis. Met een kersentattoo kun je in ieder geval alle kanten op: oldskool, minimalistisch of bijvoorbeeld als...

30 minimalistische oog tattoos (en de betekenis)

Er zijn verschillende reden om een tatoeage van een oog te laten zetten. Oog tattoos zitten boordevol symboliek, maar zijn natuurlijk ook gewoon mooi om te zien (letterlijk ;-)) Dit zijn 30 prachtige, minimalistische oog tattoos maar laten we beginnen met de...

30x mooie B&W tijger tattoos (en hun betekenis)

Tijgers zijn een van de populairste dieren ter wereld die wel tot ieders verbeelding spreken. Kracht en schoonheid komen samen en het is dan ook niet zo gek dat een tijger tattoo een gewilde tatoeage is. In dit artikel lees je meer over de betekenis van een tijger...

Tattoo inspiration: 33 black circle tattoos

Een tatoeage van een zwarte cirkel wordt vaak gezet om een andere tattoo te verbergen, een zgn. cover-up tattoo. Maar cirkel tattoo kan ook een diepere betekenis hebben. Dit zijn meer dan 30 voorbeelden van prachtige black circle tattoos. De schoonheid van black...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

40x inspiratie voor een old school cat tattoo

Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk? Wat is een old school tattoo? Old school tatoeëren stamt uit de 17e...

30x bijzondere katten tattoos

Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege...

“Negative space tattoos” | bloemen in zwarte cirkels

Nog niet eens zo heel lang geleden werd er op mensen met tatoeages enorm neergekeken. Maar dat is gelukkig allemaal verleden tijd. Een mooie tattoo is in de meeste gevallen een waar - vaak persoonlijk - kunstwerk. Ben je al bekend met de zogenaamde "negative space"...

18x een prachtige driehoek tattoo met bloemen (+ betekenis)

Een driehoek tattoo kun je op verschillende plekken op je lichaam zetten. Ook zijn er tal van variaties mogelijk. Heel speciaal zijn de driehoek tattoos met bloemen. Wist je trouwens dat een driehoek tattoo een speciale betekenis heeft? De driehoek staat onder andere...

Deze witte eieren zijn mooi versierd met bladeren van de Monstera plant. Nee, geen echte bladeren. Deze zijn geknipt uit serveten en er vervolgens opgelijmd. 

DIY: gallery wall maken (+ tips & inspiratie)

Mijn glad gestucde muren kijken me al een tijdje vragend aan: zeg, zou je niet eens een keertje een spijkertje in ons rammen? Lastig... al een paar jaar houd ik ze strak, leeg en ongeschonden. Vlekjes poets ik grondig weg en oneffenheden werk ik zorgvuldig bij....

DIY | bohemian spiegels maken

Elk jaar in april kunnen we weer naar ons geliefde strandhuisje in Zandvoort. Een deel van de voorpret is altijd bedenken wat we kunnen veranderen in het interieur. Vorig jaar waren het de gordijnen. Deze keer wordt het de lege muur in de keuken. Dit is de plek waar...

DIY | Bloemen drogen voor een superschatting droogbloemenboeket

Droogbloemen zijn terug van weggeweest. Ook ik heb toegegeven aan deze trend, want hoe gezellig is zo'n bosje! Ik kocht een paar bosjes droogbloemen bij het tuincentrum. Best aan de prijs, maar ach, dacht ik, zo'n bosje droogbloemen blijft vast lang mooi. Daar had ik...

DIY | terracotta potjes dierenprint

Terracotta potjes. Ze zijn kaal al leuk, maar met een dierenprintje nog veel leuker! Tijdens het opruimen kom ik er een paar tegen die ideaal zijn voor de stekjes die nodig verpot moeten worden. Ik ga de potjes pimpen met dierenprints. Deze DIY is echt supersimpel en...

DIY | kandelaar Yin Yang

Met de pas ingestelde avondklok zijn de kaarsen niet aan te slepen bij ons thuis. We doen er alles aan om het zo gezellig mogelijk te maken. Inmiddels hebben wij heel veel kaarsen, maar geen kandelaars meer om ze in te zetten. En even snel naar de winkel kan ook niet...

Erg leuk ook, deze eieren die een toef lijm in een mooie vorm hebben gekregen, en vervolgens besprenkeld zijn met grassprietjes. Je moet er maar opkomen!

Deze simpel getekende takjes doen het ook erg goed. Je ziet het, het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.

Eieren versieren wordt een eitje met deze paaseieren inspiratie, vind je niet? 

Hele fijne Pasen!
XXX