In de Weekend Finds van deze week heb ik allerlEI leuke paaseieren inspiratie verzameld, die je heel eenvoudig zelf thuis kunt namaken. Veel plezier ermee!

Het paaseitje hierboven is toch wel een van mijn favorieten. Wat een schattig schaapje! Ik vraag me alleen af hoe ze de oren hebben gemaakt. Misschien met een beetje Fimo klei?

Maar ook de heertjes met pastelkleurige onderkant vind ik heel erg leuk.

Zelf ging ik aan de slag met een paar gekookte eieren en ballonnen. Wist je dat je op die manier heel eenvoudig paaseieren kunt maken zonder dat je verf hoeft te gebruiken? Geen geklieder, gewoon een beetje creatief knippen en een stukje ballon om een gekookt eitje doen. Je leest er hier alles over.

Paaseieren inspiratie:

  1. Met stift stippellijntjes maken.
  2. Blauwe druifjes in eierschalen.
  3. Goud geschilderde eitjes.
  4. Eieren in een vaas bloemen.
  5. Op bruine eieren tekenen met witte raamstiften.

3x lekkere koffierecepten voor bij ons strandhuisje

Het leven bij ons strandhuisje, ik kan er eindeloos over schrijven. Maar dat ga ik nu niet doen, ik hou het vandaag bij koffie. Want net zoals dat je er prima kunt koken, kun je bij het strandhuisje ook heerlijke koffie zetten. Dit zijn 3 lekkere koffierecepten die ik...

Linzensoep met tomaat en puntpaprika

Van de week in de super zag ik ze staan: de welbekende oranje linzen. Het was alweer een hele tijd geleden dat ik hier soep van had gemaakt! Zou ik even snel een receptje kunnen opzoeken en gelijk de boodschappen hiervoor inslaan? Welnee, ik bedenk zelf wel iets. En...

Chia pudding met aardbei en munt (goed voor de huid!)

Chiazaad werd door de Keuringsdienst van Waarde ook wel omschreven als vogelzaad. Daar zijn ze natuurlijk vrij in, maar een feit is wel dat chia zich perfect leent voor een voedzaam en gezond ontbijtje. Deze chia pudding met aardbei en munt bijvoorbeeld, is enorm...

Lekker en gezond met de pannenkoekmix van Panash

Pannenkoeken, ik kan ze elke dag wel eten. Het liefst maak ik de pannenkoekmix zelf. En dat is echt allesbehalve moeilijk. Maar nu heb ik nieuwe mixen ontdekt, van het merk Panash. Supergezond en verkrijgbaar in een aantal hele bijzondere en erg lekkere smaken. De...

Recept | asperges met beenham, aardappeltjes en kruidenbotersaus

Het seizoen van het witte goud is aangebroken! Met dit recept maak je de asperges klaar op de klassieke manier: met ham en aardappels. Maak het gerecht af met een smeuïge zelfgemaakte kruidenbotersaus en smullen maar! Ben je ook zo dol op asperges? Mij kun je er zelfs...

Ramen bowl met varkenshaas – slowcooker recept

Dacht jij ook, net als ik, dat Ramen een noodle soort is (zoals mihoen, soba, etc.)? Niet dus. Ramen is de naam voor een van oorsprong Japanse maaltijdsoep met noodles. En Ramen kan je maken in duizenden varianten, met vlees, vis, groenten, noem maar op. Maar, en nu...

Zo vindt iedereen champagne lekker

Ben je op zoek naar een leuke manier om champagne of andere bubbels te serveren? Met dit trucje maak je jouw bruisende moment extra feestelijk! Champagne, ik ben er persoonlijk niet heel dol op. Maar met een lekker waterijsje erbij kan denk ik niemand zo'n feestelijk...

Vijgen gezond? 10x YES

In onze tuin staat een giga vijgenboom. Elk jaar doet hij ons tientallen grote vijgen cadeau. Fantastisch, want dat vijgen gezond zijn, daar valt niet aan te twijfelen. In dit artikel zet ik 10 gezondheidsvoordelen van de vijg op rij. Op het moment van schrijven van...

Ski amadé: culinair wintersporten

Skiën maakt hongerig. Dus zorg ik op wintersport voor een stevig ontbijt, geniet ik van een uitgebreide lunch op de piste en vooruit, eet ik 's avonds gewoon nog een keer. In het gebied Ski amadé in Oostenrijk is 3x uitgebreid eten geen straf. Hier kun je culinair...

Eten op Samos: 3 restaurant tips (+ recept)

Confession time: ik weet heel weinig van de Griekse keuken. En dat is best gek voor iemand die graag kookt. Als ik er over nadenk, kom ik niet verder dan veel met feta, tzatziki en moussaka. En daarmee doe ik het eten op Samos echt te kort! Je kunt op dit eiland...

30x inspiratie voor minimalistische & old school tattoos van de zon

De zon, het stralende middelpunt van ons sterrenstelsel, een hemellichaam die ons het leven op aarde mogelijk maakt. Ze geeft ons warmte, licht en energie en is daarom al zolang er leven op aarde is, een heel belangrijk symbool. En dat maakt de zon meteen een dankbaar...

40x inspiratie voor een old school cat tattoo

Voor wie dol is op katten en voor wie dol is op de zogenaamde old school tatoeage stijl | In dit artikel deel ik 40 mooie plaatjes van de old school cat tattoo. Maar wat betekent old school eigenlijk? Wat is een old school tattoo? Old school tatoeëren stamt uit de 17e...

30x bijzondere katten tattoos

Een katten tattoo kun je laten zetten om verschillende redenen. Het kan zijn dat je gewoon dol bent op deze beesten. Misschien als een mooie, blijvende herinnering aan je overleden kat. Of je bent bijvoorbeeld spiritueel ingesteld en neemt een katten tatoeage vanwege...

“Negative space tattoos” | bloemen in zwarte cirkels

Nog niet eens zo heel lang geleden werd er op mensen met tatoeages enorm neergekeken. Maar dat is gelukkig allemaal verleden tijd. Een mooie tattoo is in de meeste gevallen een waar - vaak persoonlijk - kunstwerk. Ben je al bekend met de zogenaamde "negative space"...

18x een prachtige driehoek tattoo met bloemen (+ betekenis)

Een driehoek tattoo kun je op verschillende plekken op je lichaam zetten. Ook zijn er tal van variaties mogelijk. Heel speciaal zijn de driehoek tattoos met bloemen. Wist je trouwens dat een driehoek tattoo een speciale betekenis heeft? De driehoek staat onder andere...

De betekenis van een maan tattoo (+ 30x inspiratie)

Sommige mensen zullen een maan tattoo zetten omdat zij de maan gewoon een mooi symbool vinden. Maar meestal schuilt er een diepere betekenis achter een tatoeage van een maan. De maan brengt verlichting in de duisternis en geeft de ritme van het leven aan. Zonder de...

30x prachtige zonnebloem tattoos (en de betekenis)

Bloementattoos zijn helemaal de trend op dit moment en vooral zonnebloem tattoos zijn hartstikke populair. In dit artikel deel ik 30 prachtige tatoeages van zonnebloemen en vertel ik meer over de betekenis van de zonnebloem. Een van de meest populaire verzoeken in...

33x inspiratie voor een Monstera tattoo

De Monstera is een plant die heel makkelijk te verzorgen is en prachtige bladeren heeft. De liefde voor deze plant gaat bij sommige mensen veel verder dan het wekelijks bewateren, zij hebben er zelfs een tatoeage van! Dit zijn 33 mooie voorbeelden van een Monstera...

25x inspiratie voor mooie wereldkaart tattoos

Ben je gek op reizen en op tatoeages? Dan kun je jouw wanderlust prachtig vereeuwigen met een van deze mooie wereldkaart tattoos. Ik heb 25 voorbeelden uitgezocht waar je vast wel wat inspiratie uit kunt halen. Een tijdje terug publiceerde ik al een artikel over...

Winston the Whale | 12x folk art tattoos

De in Oregon gevestigde tattoo artist Dave (alias Winston the Whale) is dol op retro. 3D, cartoons, Scandinavische / Europese volkskunst en de psychedelische graphics van de jaren '60 & '70 zijn Dave's handelsmerk. Dit vind ik 12 van zijn mooiste folk art tattoos....

Deze witte eieren zijn mooi versierd met bladeren van de Monstera plant. Nee, geen echte bladeren. Deze zijn geknipt uit serveten en er vervolgens opgelijmd. 

DIY: oorbellen maken van fimo klei (+ win shoptegoed)

Heb jij ze ook al eens voorbij zien komen, die leuke oorbellen gemaakt van Fimo klei? Ilja's dochter Kiki kwam ze voor het eerst tegen op Pinterest en niet veel later was het oorbellen maken met Fimo klei haar favoriete tijdverdrijf geworden. Nou ja, tijdverdrijf. Een...

Weekend finds 22: mooie paaseieren inspiratie

In de Weekend Finds van deze week heb ik allerlEI leuke paaseieren inspiratie verzameld, die je heel eenvoudig zelf thuis kunt namaken. Veel plezier ermee!Het paaseitje hierboven is toch wel een van mijn favorieten. Wat een schattig schaapje! Ik vraag me alleen af hoe...

DIY: paaseieren versieren zonder verf

Het is bijna Pasen en de verschillende paas DIY-ies vliegen me om de oren. De meeste mensen gaan in de weer met paaseieren versieren met verf. Maar stel dat je helemaal geen zin hebt om te gaan kliederen met verf, dan heb ik hier de truc om paaseieren zonder verf te...

DIY: kaarsenstandaard van hout maken

Kaarsen in huis zorgen voor gezelligheid. Ze branden natuurlijk extra mooi in een leuke kandelaar of standaard. En hoe leuk als je deze zelf gemaakt hebt. In dit artikel laten we zien hoe je heel eenvoudig zelf een kaarsenstandaard van hout kunt maken. Samen knutselen...

DIY: upgrade woonaccessoires met goudverf

Wist je dat je met een paar simpele handelingen woonaccessoires kunt omtoveren tot echte blikvangers? All you need is een likje goudverf. Laat je inspireren door deze voorbeelden. In de kerstvakantie ben ik helemaal los gegaan met verschillende DIY projecten. Ik heb...

Erg leuk ook, deze eieren die een toef lijm in een mooie vorm hebben gekregen, en vervolgens besprenkeld zijn met grassprietjes. Je moet er maar opkomen!

Deze simpel getekende takjes doen het ook erg goed. Je ziet het, het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn.

Eieren versieren wordt een eitje met deze paaseieren inspiratie, vind je niet? 

Hele fijne Pasen!
XXX