Het leven bij ons strandhuisje, ik kan er eindeloos over schrijven. Maar dat ga ik nu niet doen, ik hou het vandaag bij koffie. Want net zoals dat je er prima kunt koken, kun je bij het strandhuisje ook heerlijke koffie zetten. Dit zijn 3 lekkere koffierecepten die ik hier vaak drink.

Ons oude strandhuisje, een zogenaamd bouwhuisje (hier lees je er alles over) had ook stroom. Maar niet zoveel als ons nieuwe strandhuisje, waar 4 zonnepanelen op het dak de boel van giga veel stroom voorzien. Het is en blijft kamperen hier hoor. Maar dan wel in een luxe variant. Zo heb ik hier een heel fijn Nespresso apparaat (wel een speciaal exemplaar die minder watt verbruikt) en een melkopschuimer.

3x lekkere koffierecepten voor bij ons strandhuisje

In het vorige strandhuisje zette ik koffie met een percolator en cafétiere. Maar sinds de komst van het Nespresso apparaat en het bijkomende gemak hiervan, zet ik eigenlijk alleen nog maar koffie met koffiecups. Lekker en gemakkelijk! Voorheen kocht ik de Nespresso en Starbucks cups, maar die vind ik eigenlijk best duur. En aangezien ik hier bij het strandhuisje ook veel koffie aan visite uitschenk, ben ik op zoek gegaan naar een iets voordeligere variant, die niet voor smaak onder doet. En die heb ik gevonden hoor! De nieuwe aluminium koffiecups van Gran Maestro Italiano, te koop bij koffievoordeel.nl voldoen aan beide voorwaarden.

koffievoordeel

Koffierecept 1: vegan puppy coffee

Wanneer het er precies is ingeslopen weet ik niet, maar zodra ik wakker word denk ik aan koffie. Het is niet zo dat ik niet kan functioneren zonder koffie. Maar ik vind het gewoon zo lekker. De geur, de gezelligheid die het met zich meebrengt. Ook ben ik geen die-hard koffie liefhebber. Zo maak je mij nog steeds niet blij met een pure, sterke espresso. Liever drink ik mijn koffie met melk – plantaardige melk welteverstaan – en honing. Ik noem mijn koffie ook wel eens vegan puppy coffee. Overigens ben ik geen veganist en zelfs ook niet vegetarisch. Maar merk ik wel dat ik er steeds meer naar neig.

Voor deze koffie gebruik ik de Gran Maestro Italiano cappuccino cup. In de melkopschuimer doe ik de havermelk van Oatly (hier lees je onze review van dit product). En dan doe ik er een theelepel honing bij.

Koffierecept 2: dalgona koffie variant (ijskoffie)

Dit koffierecept is een ware hit op het moment, sinds een beroemde Zuid-Koreaanse acteur er viral mee ging. Het wordt gewoonlijk gemaakt met oploskoffie, suiker en gekookt water. Dit mix je tot het heel dik en romig wordt. Je schept dit vervolgens over een glas ijsblokjes en melk heen.

Echter… ik heb geen oploskoffie en suiker in (mijn strand)huis dus probeer het met een espresso koffiecup (de zilverkleurige van Gran Maestro Italiano) en honing:

In een kom mix ik een kopje espresso met twee theelepels honing. Ik gebruik hiervoor zo’n klein melkmixertje op batterijen. Dat werkt eigenlijk best goed! Het wordt niet zo dik als slagroom maar toch echt wel heel erg schuimig. Ik vul een glas met ijsblokjes en wat amandelmelk en schep het koffieschuim daaroverheen. Smullen! Hier ga ik Mia van de week ook blij mee maken, dat weet ik zeker.

Koffierecept 3: koffie met kurkuma

Van teveel cafeïne wordt je lichaam niet blij. Maar gelukkig zijn er decafé capsules verkrijgbaar, zo ook van Gran Maestro Italiano. Hiermee maak ik een heerlijk koffierecept, eigenlijk een beetje afgeleid van de ubergezonde Golden Milk. Deze koffie is zelfs goed voor het slapengaan!

Voor deze koffievariant heb je nodig:

  • 1/3 theelepel kaneel
  • 1/3 theelepel kurkuma poeder. Ik heb op ons strandhuisje geen kurkuma poeder alleen de doTerra Turmeric (=kurkuma) essentiële olie. Die is heel goed geschikt voor het bereiden van gerechten (ik denk zelfs nog wel beter dat kurkuma poeder), dus daar gebruik ik 1 druppel van.
  • een half kopje decafé koffie
  • een half kopje plantaardige melk.

Ik zet de koffie en doe de kaneel, turmeric en melk in de melkopschuimer. Dit schenk ik vervolgens over de koffie en dan plof ik neer op de bank.

Online koffie kopen

Ik merk dat ik almaar vaker en vaker producten online bestel. Wat ik zo handig vind is dat je online heel eenvoudig kunt zoeken naar voordeligere prijzen. Zo kwam ik terecht bij koffievoordeel.nl, waar je omgerekend voor een aluminium koffiecapsule van Gran Maestro Italiano 20 cent betaalt in plaats van minimaal 39 cent bij Nespresso. Nou dat scheelt! En de koffie smaakt fantastisch, al helemaal in deze 3 lekkere koffierecepten. De “meesterbranders” en “melangeurs” van Gran Maestro Italiano hebben 9 smaken ontwikkeld, denk aan lungo’s, espresso’s en ristretto’s.

koffievoordeel

Helaas is het strandseizoen alweer bijna voorbij! Wat zal ik mijn heerlijke koffiemomenten met uitzicht op zee gaan missen. Maar gelukkig heb ik thuis ook een goed Nespresso apparaat en ga ik van de winter gewoon heel veel winterse koffierecepten uitproberen.

En, welke van deze lekkere koffierecepten ga jij misschien wel uitproberen?