Ben je op zoek naar de ideale inloopdouche of douchecabine voor je badkamer, maar weet je niet waar je moet beginnen met zoeken? In dit artikel lees je alles over verschillende soorten douches en hoe je de juiste douche vindt. 

Of je nu warm of koud doucht, een douche is de ideale start (of afsluiting!) van de dag. Extra fijn als jouw doucheruimte helemaal naar je wens en smaak is ingericht. Ik heb onlangs mijn badkamer verbouwd en kwam zo uit bij de vraag of ik een inloopdouche ging nemen of een douchecabine. Het is een inloopdouche geworden! Maar wat is het verschil eigenlijk?

Dit is het verschil tussen een inloopdouche en een douchecabine:

Een inloopdouche geeft een ruime uitstraling in je badkamer. Wanneer je een glazen douchewand in de hoek van je badkamer plaatst, creëer je een inloopdouche. Je bepaalt hierbij zelf waar je de wand precies plaatst en hoe diep de inloopdouche uiteindelijk wordt.

Planten in de badkamer? Dit zijn 6 toppers

Bij een douchecabine zijn de afmetingen vooraf bepaald. Daarnaast heeft een douchecabine een douchevloer en beschikt het over douchedeuren. Douchecabines zijn er in verschillende afmetingen en vormen. Denk hierbij aan half rond, kwart rond, rechthoekig en vierkant. Beschikt je badkamer over een nis of plaats je een nis in je nieuwe badkamer? Sluit de douche dan eenvoudig af met een douchedeur. Een nisdeur voorkomt overmatig gespetter en geeft daarnaast een gevoel van privacy.

Zo vind je de juiste douche

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten douches beschikbaar. Het is dan ook niet gek als je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig is het kiezen van de juiste douche heel eenvoudig. Allereerst bepaal je wat je nodig hebt. Wil je de bestaande douche vervangen door een regendouche of wil je graag een nieuwe douchebak? Dan kies je alleen een doucheset of douchebak die past bij de afmetingen van je huidige douche. Wanneer je de gehele badkamer onder handen neemt, bepaal je of je een douchecabine, douchewand of een douchedeur nodig hebt. Nadat je de juiste keuze hebt gemaakt, hoef je alleen nog maar te filteren op de juiste afmeting en kies je de douche die het beste bij je past. Het is hierbij wel van belang dat de douche goed is ingemeten. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Maak je douche compleet

Wil je jouw douchemoment helemaal compleet maken? Kies dan bijvoorbeeld voor een douchecabine met stoomdouche. Een stoomdouche bevat alle functies die een normale douche ook heeft. Maar daarnaast kun je genieten van heerlijk ruikende stoom en muziek via bluetooth.

Meer kleur in de badkamer | 27x inspiratie