Vanaf wanneer is het acceptabel om kerstliedjes te draaien? Wat ons betreft kunnen de kerstsferen niet vroeg genoeg beginnen. En wat is onmisbaar in de decembermaand? Een bezoek aan een kerstmarkt! Denk je aan kerstmarkt, dan denk je aan Duitsland. Dit is onze top 5 voor sprookjesachtige kerstmarkten. 

Hannover

Hannover verdient zeker een hoge plek op deze lijst. Altstadt, de historische binnenstad van Hannover verandert iedere winter in een sprookjesachtige plek. Dit jaar vindt voor het eerst het Roncalli Kerstdorp plaatst. Hier vind je lekker eten, leuke kraampjes, een historisch reuzenrad en elke avond een lichtshow. Extra fijn is dat deze kerstmarkt voor het centraal station staat. Super makkelijk te bereiken dus! In 2017 waren wij zelf in Hannover. Lees hier wat je nog meer kan verwachten!

kerstdecoratie Hannover

Dresden

In Dresden vind je de oudste kerstmarkt in Duitsland, de Striezelmarkt. Op de Striezelmarkt kan je genieten van muziek, dans en andere optredens. Je kan hier een romantisch ritje in het reuzenrad maken en de kleintjes kunnen de Kerstman ontmoeten. Dresden staat ook bekend om de traditionele Stollen. Of zoals wij hem kennen: de kerststol. Vergeet niet om deze te proeven als je er bent! 

Dusseldorf

Dusseldorf is misschien wel de bekendste stad als het gaat om sprookjesachtige kerstmarkten. In deze stad vind je namelijk niet 1, niet 2, maar 6 aaneengesloten kerstmarkten. Ze hebben allen een ander thema waardoor je niet snel verveeld zult raken. Ben je benieuwd welke markten er precies te vinden zijn? Check dan even deze gids. In de stad der kerstmarkten kan wat extra begeleiding geen kwaad!

Kassel

De kerstmarkt in Kassel is zonder twijfel de meest sprookjesachtige van allemaal. De kerstmarkt draait namelijk helemaal om de sprookjes van de gebroeders Grimm. Ieder jaar staat er een ander sprookje centraal. Dit jaar draait het allemaal om Sneeuwwitje. Wel zo toepasselijk. Er worden op verschillende plekken sprookjes verteld, de hele stad staat vol met kraampjes en er is overal lekker eten en drinken te vinden.

sprookjesachtige kerstmarkten

Leipzig

Als je Leipzig hoort denk je misschien wel aan Bach en Wagner. Beide componisten hebben in de stad gewoond en het is ook niet zo gek dat zij hun muzikale stempel hebben achtergelaten. Ook nu speelt muziek nog een grote rol in de stad. De kerstmarkten zijn gevuld met optredens en concerten. Ook voor winkelliefhebbers is Leipzig een aanrader. Naast markten met kraampjes hebben ze ook verschillende winkel passages. Uiteraard van top tot teen versierd met kerstdecoratie.

Wij kunnen niet wachten om weer wat sprookjesachtige kerstmarkten te bezoeken. Waar zou jij graag heen willen?